Πανελλήνιες 2017: Ζώδια και μαθητές

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία και τη σωστή αντιμετώπιση τους άγχους των Πανελλαδικών διαδραματίζει η προσωπικότητα των παιδιών αλλά και... το ζώδιο στο οποίο ανήκουν.

Πανελλήνιες 2017: Ζώδια και μαθητές

Πανελλήνιες εξετάσεις. Μια δύσκολη και ιδιαίτερα αγχωτική περίοδος για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να περάσουν στη σχολή που επιθυμούν. Ωστόσο, όπως ισχύει σε πολλές περιστάσεις, έτσι και στη συγκεκριμένη, σημαντικό ρόλο για την επιτυχία και τη σωστή αντιμετώπιση τους άγχους των Πανελλαδικών διαδραματίζει η προσωπικότητα των παιδιών αλλά και... το ζώδιο στο οποίο ανήκουν.

Για να κατανοήσουν οι ίδιοι οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους τον τρόπο με τον οποίο αξίζει να αντιμετωπίζουν την ομολογουμένως δύσκολη αυτή περίοδο, αξίζει να ρίξουν και μια ματιά στα ζώδια. Διότι πολύ απλά, τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία που ίσως αγνοούν.

Γονείς, μην εκνευρίζετε τα Κριαράκια!

Τα Κριαράκια θα καταφέρουν να διανύσουν σχετικά άνετα την στρεσογόνα αυτή περίοδο και δεν θα «πελαγώσουν». Ναι, είναι παιδιά δυναμικά και γεμάτα ενέργεια που παίρνουν φόρα και αντιμετωπίζουν όλα τα εμπόδια με μαχητικότητα. Ωστόσο, εσείς οι γονείς φροντίστε να μην τα εκνευρίσετε με τις υποδείξεις σας διότι αν πεισμώσουν, τα Κιάρακια θα βγάλουν τον επιθετικό τους εαυτό και οι αντιδράσεις τους... ενδέχεται να είναι απρόβλεπτες.


Οι Ταύροι είναι της υπομονής!

Λάτρεις της καλοπέρασης και του καλού φαγητού, τα Ταυράκια μπορεί να αγχωθούν λίγο με τις εξετάσεις, αλλά δεν θα πάθουν πανικό διότι έχουν τον τρόπο να πετυχαίνουν σε ό,τι βάλουν στο μυαλό τους. Το σίγουρο είναι ότι θα ξεπεράσουν τις όποιες αρνητικές σκέψεις με καλό φαγητό. Φρουτάκια, τοστάκια, χυμοί, νόστιμα πιάτα πρέπει να σερβίρονται συχνά στους Ταύρους. Γονείς... υπομονή!


Πανελλαδικές και μην φρικάρετε τα Διδυμάκια

Ναι, οι Δίδυμοι είναι έξυπνοι, είναι όμως και πολύ παρορμητικοί και δεν ανέχονται να τους στερεί κάποιος ή κάτι την ελευθερία τους. Για να μην φρικάρουν, λοιπόν, τα Διδυμάκια, εσείς οι γονείς πρέπει να πάτε με τα νερά τους και να μην τα περιορίζετε υπερβολικά ή τα «βομβαρδίζετε» με τις συμβουλές σας. Αν θέλουν να πάνε μια βόλτα, πείτε ένα «οk».


Φροντίδα και αγάπη για τους Καρκίνους για να μην γίνετε... σαπουνόπερα

Τα Καρκινάκια είναι ευαίσθητες ψυχές και συνήθως, κυκλοθυμικές! Για να μην γίνει η ζωή σας... σαπουνόπερα την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, φροντίστε να δείχνετε κάθε μέρα κατανόηση, να τους λέτε πόσο τα αγαπάτε και να τα φροντίζετε. No drama, please!


Λέων; Σίγουρα δεν θέλετε να δείτε την άγρια πλευρά του!

Το μελόδραμα το αγαπούν και τα Λιοντάρια τα οποία θέλουν να πετυχαίνουν σε ό,τι κάνουν για αυτό είναι πιθανό να τα δείτε να παθαίνουν... κρίση, αν δεν γράψουν καλά σε κάποιο μάθημα. Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν το Λιονταράκι τους συνεχώς και φυσικά, να τονώνουν την αυτοπεποίθησή του, αν δεν θέλουν να δουν την άγρια πλευρά του.


Παρθένοι και... γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια

Οι τελειομανείς Παρθένοι θα έχουν σίγουρα άγχος κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων, όσο καλά κι αν έχουν μελετήσει. Η γκρίνια θα γίνει καθημερινότητα στο σπίτι, ωστόσο, για να τους χαλαρώσετε λίγο, μπορείτε να τους βοηθήσετε να διατηρούν το δωμάτιο τους στην εντέλεια, ώστε να μην φρικάρουν με κάθε... στυλό που ΔΕΝ βρίσκεται στη θέση του! Ένα καθαρό και ήρεμο περιβάλλον θα τους ηρεμήσει.


Μην φοβηθείτε τον τεμπελάκο Ζυγό

Οι Ζυγοί είναι λιγάκι... τεμπέληδες, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε για τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές διότι έχουν πάντα τον τρόπο να βρίσκουν τη λύση. Άλλωστε, είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και ευρηματικοί.


Μην του μιλάτε του Σκορπιού!

Η απαισιοδοξία και τα σκαμπανεβάσματα στη ψυχολογία του Σκορπιού κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών θα δημιουργήσουν ένταση στο σπίτι. Η συμβουλή μας; Κάντε υπομονή, αφήστε τους στην ησυχία τους και μην τους αποσπάτε την προσοχή χωρίς λόγο. Είναι αρκετά επινοητικοί οπότε, ακόμη κι αν βασανίζονται μέσα τους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και κυρίως, πώς να το κάνουν.


Τοξότη, που «ταξιδεύεις»;

Με τους Τοξότες οι γονείς ίσως τα βρουν δύσκολα διότι όχι μόνο βαριούνται εύκολα, αλλά δυσκολεύονται και να συγκεντρωθούν. Το πιο πιθανό είναι ότι την ώρα που δίνει εξετάσεις, ο Τοξότης ονειρεύεται τις καλοκαιρινές τους διακοπές και την ελευθερία του. Ναι, το έλλειμμα προσοχής και συγκέντρωσης είναι ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο, ωστόσο, μπορεί να λυθεί με σωστή καθοδήγηση από τους γονείς.


Αιγόκερως; Μα τι υπεύθυνο παιδί!

Άγχος θα έχουν και οι Αιγόκεροι, ωστόσο, το γεγονός ότι είναι υπεύθυνα παιδιά με πειθαρχία και πολλές φιλοδοξίες θα τους βοηθήσει να τα πάνε καλά στις εξετάσεις. Μην ανησυχείτε για εκείνους, απλά μην τους ταράζετε και αφήστε τους να κάνουν τις επιλογές τους.


Μην ταράζετε τους επαναστάτες Υδροχόους

Οι Υδροχόοι είναι φιλόδοξοι και ονειροπόλοι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνουν συχνά σχέδια που είναι εκτός πραγματικότητας. Βοηθήστε τους να δουν και να καταλάβουν τι πραγματικά θέλουν, αλλά μην τους πιέσετε πολύ γιατί είναι και πολύ πεισματάρηδες και πραγματικοί επαναστάτες. Καλό είναι, λοιπόν, να μείνουν ήρεμοι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.


Ιχθύες και... ευαισθησία στο φουλ

Η δημιουργικότητα τους είναι το δυνατό τους σημείο. Αυτό σημαίνει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα καταφέρουν να πετύχουν ένα καλό ή τουλάχιστον αξιοπρεπές αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές. Επειδή, όμως, τα Ψαράκια είναι και απίστευτα ευαίσθητες ψυχές, χρειάζονται ηρεμία και στήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Δώστε τους όλη σας την αγάπη και τη θετική σας ενέργεια και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved