Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Σε αντίθεση με την γνωστή μας αστρολογία τα στοιχεία της Κινέζικης είναι πέντε: Μέταλλο, Νερό, Ξύλο, Φωτιά και Γη

Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο «Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία» το κάθε έτος σχετίζεται με ένα ζώο-ζώδιο, ένα στοιχείο κι αν είναι ζυγός αριθμός, τότε είναι Yang ενώ μονός Yin. πχ τώρα διανύουμε τη χρονιά του Δράκου με στοιχείο το νερό και είναι Yang.

Σε αντίθεση με την γνωστή μας αστρολογία τα στοιχεία της Κινέζικης είναι πέντε: Μέταλλο, Νερό, Ξύλο, Φωτιά και Γη που κυβερνώνται από ένα πλανήτη. Αυτά φέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ιδιοσυγκρασίας τα οποία συνδυάζοντάς τα με το εκάστοτε ζώδιο που ανήκει κάποιο άτομο έχει τα δικά του γνωρίσματα που το κάνουν να διαφέρει από το ομοζώδιό του αλλά άλλου στοιχείου. Πχ άλλα χαρακτηριστικά έχει ο Ποντικός του Μετάλλου και άλλα ο Ποντικός του Νερού ή της Φωτιάς.

Στο πινακάκι που ακολουθεί θα βρείτε όλα τα ζώδια πού ανήκουν, ανάλογα με τη χρονιά και τα στοιχεία τους:

zwdiakinezikhs1

Γενικά χαρακτηριστικά των Ζωδίων

Ποντικός

Δημιουργικός, ιδανικός στη λύση προβλημάτων, ευφάνταστος, υπερκινητικός, αποκτά το σεβασμό των άλλων για την ευρηματικότητά του. Έχει την ικανότητα για να αποκτά και να διατηρεί πράγματα που διαισθάνεται ότι αξίζουν.

Βούβαλος ή Βόδι

Ευγενικό, αγαπά την ειρήνη, με μεγάλη φυσική δύναμη που το καθιστά επικίνδυνο, αν εξοργιστεί. Συντηρητικό, ανεξάρτητο, έμπιστο και αποδέχεται τους άλλους για αυτό που είναι.

Τίγρης

Ισχυρή, ευγενής, επιθετική, ανεξάρτητη και θαρραλέα. Επίσης, τείνει να είναι εγωίστρια και οξύθυμη.

Λαγός ή Γάτα

Απλός, στοργικός, ελκυστικός για το αντίθετο φύλο, ταλαντούχος και φιλόδοξος. Ρεαλιστής σχετικά με τις δυνατότητές του, αφήνει τους ηγετικούς ρόλους για τους ισχυρότερους.

Δράκος

Ισχυρός, ταλαντούχος, γεμάτο ζωντάνια, διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες ηγεσίας, οξύθυμος, ανήσυχος και ίσως είναι πολύ σχολαστικός.

Φίδι

Διανοητικό, εύστροφο, με πάθος και μερικές φορές με φόβο. Πολλές γυναίκες που ανήκουν στο Φίδι έχουν διακρίνονται για το μυαλό αλλά και την ομορφιά τους.

Άλογο

Αγαπάει τη ζωή, έχει σεξαπίλ, είναι γοητευτικό, έξυπνο, δημοφιλές και κυκλοθυμικό. Όταν σοβαρεύεται είναι εργατικό, επίμονο και πιστό.

Πρόβατο ή Κατσίκα

Το ισχυρό μέτωπο και τα κέρατά του αντιπροσωπεύει τη δύναμη και σθένος. Έχει σιγουριά, επιμονή και προστατεύει τους αδύναμους.

Πίθηκος

Είναι έξυπνος, με αίσθηση του χιούμορ, πρωτότυπος, στοχαστής, πρακτικός, εκτελεί με επιτυχία τα σχέδια, περίεργος, παρατηρητικός, φιλικός και εσωστρεφής.

Πετεινός

Εκτελεί τις εργασίες ευσυνείδητα και όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα αντίπαλο, παλεύει με θάρρος. Πάντα απασχολημένος, φαινομενικά εγωκεντρικός, ευαίσθητος όμως δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στους φίλους του.

Σκύλος

Πιστός, αξιόπιστος, συμπονετικός, προστάτης και είναι πάντα έτοιμος να δώσει βοήθεια. Έντονα υπερασπιστικό σε ό, τι αφορά στους φίλους και την οικογένεια, δεν αφήνει κανέναν να τους κακολογήσει.

Κάπρος ή Γουρούνι

Είναι θαρραλέος, ανεξάρτητος, οξύθυμος, δεν θέλει να συμβιβαστεί, μοναχικός με λίγους φίλους που θα κρατήσει για μια ζωή. Κατέχει μεγάλη εσωτερική δύναμη και σθένος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved