Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Ο Δράκος

Στο Ζώδιο του Δράκου ανήκουν όσοι γεννήθηκαν τις χρονιές: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012...

Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Ο Δράκος

Γενικά στοιχεία

Είναι το Πέμπτο Ζώδιο και το κινέζικο όνομά του είναι LONG.

Η ώρα* που ανήκει είναι: 7:00 - 8:59 πμ

Ο μήνας: Απρίλιος

Στη Δυτική Αστρολογία αντιστοιχεί: στον Κριό

*Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα δίωρο της ημέρας που στην ουσία, σύμφωνα με τη Δυτική αστρολογία, θα λέγαμε ότι δηλώνει και τον ωροσκόπο του ατόμου

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου

Ο Δράκος είναι ένα πλάσμα μυθικό και με πολλούς θρύλους. Σύμβολο καλής τύχης και σημάδι έντονης ενέργειας, ο Δράκος της Ανατολής θεωρείται θεϊκό θηρίο - το αντίθετο του κακόβουλου τέρατος της Δύσης που πρέπει να βρεθεί και να εξοντωθεί. Στην Ανατολική φιλοσοφία, ο Δράκος λέγεται ότι είναι ένας ελευθερωτής της καλής τύχης και κύριος της εξουσίας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Δράκου είναι αξιότιμοι και εμπνέουν σεβασμό.

Διάβασε επίσης: Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Οι Δράκοι είναι τα πιο ελεύθερα πλάσματα του ζωδιακού κύκλου. Η διάπλαση είναι η κατάρα τους, αφού θεωρούν ότι οι κανόνες και οι κανονισμοί είναι για τους άλλους ανθρώπους. Οι περιορισμοί σβήνουν τη δημιουργική τους σπίθα που είναι έτοιμη να βάλει φωτιά στη ζωή. Πρέπει να είναι ελεύθεροι και ανεμπόδιστοι. Είναι ένα όμορφο πλάσμα, πολύχρωμο και φανταχτερό. Μια εξωστρεφής δέσμη ενέργειας, ταλαντούχος και εντελώς ασυγκράτητος, ό, τι κάνει ένας Δράκος φτάνει στο μέγιστο επίπεδο - μεγάλες ιδέες, περίτεχνες χειρονομίες, ακραίες φιλοδοξίες. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά είναι φυσική και δεν προορίζεται για το «φαίνεσθαι». Επειδή είναι σίγουροι, δε φοβούνται τις προκλήσεις, οπότε είναι σχεδόν αναπόφευκτη η επιτυχία.

Οι Δράκοι συνήθως κατακτούν την κορυφή, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά τη φύση τους. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός μπορεί να τους αφήσει κουρασμένους και ανεπαρκείς. Ακόμα κι αν είναι πρόθυμοι να προστρέξουν, όταν χρειαστεί, η υπερηφάνεια τους μπορεί να τους εμποδίζει συχνά από την αποδοχή του ίδιου είδους βοήθειας από τους άλλους. Έχουν γενναιόδωρη προσωπικότητα που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν φίλους, αλλά είναι μάλλον μοναχικοί στην καρδιά. Αυτό που θεωρούν οι ίδιοι αυτάρκεια μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχουν καμία ανάγκη για στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους.

Διάβασε επίσης: Κινέζικη Αστρολογία: Ποιοι είναι οι τυχεροί σου μήνες;

Χαρακτηριστικά του Δράκου ανάλογα με το στοιχείο του

Μέταλλο

Γενναίοι, αλαζόνες, ειλικρινείς, οξύθυμοι, δογματικοί, με λίγους στενούς φίλους.

Ξύλο

Φιλειρηνικοί, κομψοί με καλό μάτι στον εντοπισμό των τελευταίων τάσεων της μόδας, ορμητικοί και χωρίς κρίση.

Νερό

Καλόκαρδοι, τους αρέσει να φροντίζουν, φιλόδοξοι, αντέχουν στην πίεση, αγαπούν την πρόκληση και χρησιμοποιούν τις καλές τους σχέσεις για να πετύχουν, όταν βλέπουν ευκαιρίες.

Φωτιά

Ζεστοί, με έλλειψη οργάνωσης στη λήψη αποφάσεων και λεπτομερούς σχεδιασμού.

Γη

Εσωστρεφείς, εργάζονται σκληρά, με σχολαστικό σχεδιασμό, βάζουν την εργασία πριν από την οικογένεια και τους φίλους.

Διάσημοι Δράκοι

Joan of Arc, Sigmund Freud, Martin Luther King, Florence Nightingale, Vladimir Putin, Bruce Lee, Colin Farrell, Liam Neeson, Keanu Reeves, Courtney Cox, John Lennon, Salvador Dali

Διαβάστε επίσης: Κινέζικη Αστρολογία: Ποιοι είναι οι τυχεροί σου μήνες;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved