Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Το Πρόβατο

Στο Ζώδιο του Προβάτου ανήκουν όσοι γεννήθηκαν τις χρονιές: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015...

Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Το Πρόβατο

Γενικά στοιχεία

Είναι το Όγδοο Ζώδιο και το κινέζικο όνομά του είναι YANG.

Η *ώρα που ανήκει είναι: 13:00 - 14:59 μμ

Ο μήνας: Ιούλιος

Στη Δυτική Αστρολογία αντιστοιχεί: στον Καρκίνο

*Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα δίωρο της ημέρας που στην ουσία, σύμφωνα με τη Δυτική αστρολογία, θα λέγαμε ότι δηλώνει και τον ωροσκόπο του ατόμου

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου

Τα Πρόβατα θέλουν απλά την ησυχία τους. Απολαμβάνουν να ζουν τη ζωή τους με το δικό τους ήρεμο, μοναδικό τρόπο, χωρίς να διεκδικούν κάποια ηγετική θέση. Είναι ειρηνικά και χαλαρά άτομα. Τους αρέσουν τα πολιτιστικά δρώμενα και επικεντρώνουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους σε καλλιτεχνικά θέματα και χόμπι αφού σε αυτά έχουν ταλέντο. Είναι βολικά και ήρεμα και πολλές φορές αφήνονται να πηγαίνουν με τη ροή.

Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο απολαμβάνουν να φροντίζουν τους άλλους. Γενικά είναι επιφυλακτικοί αλλά άνετοι. Τους αρέσει να βρίσκονται σε παρέες αλλά δεν θέλουν να είναι το επίκεντρο. Στέκονται παραπίσω, παρατηρώντας συνεχώς από τα παρασκήνια, καθώς οι υπόλοιποι προσπαθούν να θαμπώσουν την παρέα. Τα Πρόβατα είναι καλύτερα στο να πράττουν παρά να επιτηρούν, επειδή είναι καλά στο να κρατούν ειρηνικό κλίμα και είναι αφοσιωμένα στα καθήκοντα τους.

Μη επικριτικοί με τους άλλους, η φύση τους εκδηλώνεται καλύτερα μέσα από τις καλλιτεχνίες. Μπορεί επίσης να έχουν μια τάση σχολαστικότητας, πράγμα που πολλές φορές, εξηγεί γιατί δεν θέλουν να εκθέτουν πλήρως το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους.

Μπορεί να εμπλέκονται, είτε επαγγελματικά είτε εθελοντικά, σε κοινωνική εργασία ενώ η ευαισθησία τους για τις τέχνες μπορεί να οδηγήσει σε μια καριέρα στη μουσική ή σε άλλο είδος της.

Διάβασε επίσης: Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Χαρακτηριστικά του Προβάτου ανάλογα με το στοιχείο του

Μέταλλο

Δογματικοί, είναι δύσκολο να αποδεχτούν την πραγματικότητα, συστηματικοί, πιστεύουν στη δικαιοσύνη και θα υποστηρίξουν μια υπόθεση μέχρι το τέλος. Εύκολα αναστατώνονται από αγνώστους, θα πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν.

Ξύλο

Καλόκαρδοι, γενναιόδωροι, φαίνεται πάντα η φωτεινή τους πλευρά σε στιγμές κρίσης, πάντα σκέφτονται τους άλλους πρώτα.

Νερό

Καλόκαρδοι, αυτόνομοι, τιμούν τη φιλία, βάζουν πρώτα τους άλλους, με αυτοπεποίθηση, ποτέ δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και πάντα θα ολοκληρώσουν μια εργασία.

Φωτιά

Επιθετικοί, φιλόδοξοι, τολμηροί, θα διεκδικήσουν τα εύσημα, απρόθυμοι να αναγνωρίσουν τα δικά σους σφάλματα.

Γη

Προσεκτικοί αλλά καχύποπτοι και δεν εμπιστεύονται τις ικανότητες των άλλων. Δουλεύουν σκληρά για να καλύψουν τις πολλές τους υλικές ανάγκες, χωρίς φιλοδοξία για αυτοεξέλιξη.

Διάσημα Πρόβατα

Julia Roberts, Bill Gates, Pamela Anderson, Kurt Cobain, Mick Jagger, Keith Richards, Mel Gibson, Bruce Willis, James Madison, William Shatner, Joe Pesci, Billy Bob Thornton, Billy Idol, George Harrison, Christopher Walken, Michelangelo, Paul Gauguin, Leonardo da Vinci, Winslow Homer, Franz Liszt, Grandma Moses, Douglas Fairbanks, Rudolph Valentino, Laurence Olivier, Mark Twain, George Burns, James Stewart, Newt Gingrich, Isaac Asimov, Lord Byron, Charles Dickens, Federico Fellini, Malcolm Forbes, Joni Mitchell, Debra Winger, Barbara Walters

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved