Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Το Φίδι

Στο Ζώδιο του Φιδιού ανήκουν όσοι γεννήθηκαν τις χρονιές: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013...

Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Το Φίδι

Γενικά στοιχεία

Είναι το Έκτο Ζώδιο και το κινέζικο όνομά του είναι SHE.

Η *ώρα που ανήκει είναι: 9:00 - 10:59 πμ

Ο μήνας: Μάιος

Στη Δυτική Αστρολογία αντιστοιχεί: στον Ταύρο

*Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα δίωρο της ημέρας που στην ουσία, σύμφωνα με τη Δυτική αστρολογία, θα λέγαμε ότι δηλώνει και τον ωροσκόπο του ατόμου

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου

Μια Αρχαία κινεζική σοφία λέει ότι ένα φίδι στο σπίτι είναι ένας καλός οιωνός γιατί αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια δεν θα πεινάσει ποτέ. Βεβαία, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μεταφορικά ότι ένα φίδι και η οικογένειά του ποτέ δε θα είχαν προβλήματα επιβίωσης γιατί είναι πολύ καλοί στις επιχειρήσεις. Ή ότι ένα φίδι θα ήταν πρόθυμο να θυσιάσει τα υπάρχοντά του (και το φίδι έχει πολλά), ώστε να πληρώσει για τα τρόφιμα της οικογένειάς του. Με όποιον τρόπο κι αν ερμηνεύσουμε τη ρήση, το σίγουρο είναι ότι είναι αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα του Φιδιού, δηλώνοντας το μέτρο αξιών του για τον υλικό πλούτο. Το Φίδι είναι οξύνοο και πονηρό, πολύ έξυπνο και σοφό.

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Φιδιού έχουν έντονη διαίσθηση, είναι εσωστρεφείς, εκλεπτυσμένοι και οι πιο επιλεκτικοί από τους υπόλοιπους των άλλων ζωδίων. Είναι ελκυστικοί, με έντονο ταμπεραμέντο και εύκολα ξεσηκώνονται ή νευριάζουν. Γενικά όμως, είναι χαριτωμένοι άνθρωποι, συναρπαστικοί και ταυτόχρονα μυστήριοι.

Στοχαστικό και εσωστρεφές, το Φίδι δεν εκδηλώνεται προς τα έξω συναισθηματικά. Είναι πονηρό και εχέμυθο και λειτουργεί πολύ συγκρατημένα στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα σχεδιάσει το σενάριο και τη στρατηγική, ώστε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως ακριβώς τα θέλει. Δεν είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακό και μπορεί να γίνει αρκετά κτητικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ερωτικό σύντροφο.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και συνήθως δεν ακούν τη γνώμη κάποιου άλλου. Αρνούμενοι όμως να ακούσουν εποικοδομητικές συμβουλές, μπορεί να μπουν σε άσκοπη ταλαιπωρία. Αν και είναι δύσκολο για αυτούς τους ανθρώπους να λάβουν συμβουλές, είναι υπομονετικοί με τους άλλους όταν πρόκειται να δώσουν ένα χέρι βοήθειας, και η ικανότητά τους να εξετάζουν το πρόβλημα από πολλές πλευρές είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα δίλημμα κατά κανόνα δρουν με ταχύτητα και πεποίθηση, αφού πιστεύουν έντονα σε αυτό που κάνουν και σπάνια σπαταλούν χρόνο ή ενέργεια για έργα που στερούνται δυνατοτήτων.

Διάβασε επίσης: Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Χαρακτηριστικά του Φιδιού ανάλογα με το στοιχείο του:

Μέταλλο

Δογματικοί, εγωιστές, εργατικοί, με δυσκολία να αποδεχθούν την κριτική, ισχυρή δύναμη της θέλησης και θα λάβουν όλα τα μέτρα για να τα καταφέρουν.

Ξύλο

Ευφάνταστοι, δημιουργικοί, φιλικοί, χρησιμοποιούν τη σχέση τους με τους άλλους για να πετύχουν το στόχο τους. Η υπομονή θα οδηγήσει σε επιτυχία.

Νερό

Εσωστρεφείς, ήρεμοι, χαλαροί, ευγενικοί και έντιμοι, αλλά χωρίς φιλοδοξία και ενθουσιασμό, δεν ξέρουν το πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες.

Φωτιά

Έντονοι χαρακτήρες με κακή διάθεση, χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες που ακολουθούν μετά τις αντιδράσεις τους. Με ηρεμία και δεύτερη σκέψη θα αποκτήσουν περισσότερους φίλους.

Γη

Φιλικοί, συντηρητικοί, ονειροπόλοι, με δυσκολία στην αποδοχή διάφορων αλλαγών.

Διάσημα Φίδια:

Kim Basinger, Randy Crawford, Bob Dylan, Greta Garbo, Art Garfunkel, Audrey Hepburn, Paul Hogan, Liz Hurley, Carole King, Dean Martin, Robert Mitchum, Mike Oldfield, Ryan O'Neal, Dorothy Parker, Brooke Shields, Paul Simon, Dionne Warwick, Virginia Woolf, Susannah York, Anne Rice, Christie Brinkley, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Linda McCartney, Liv Tyler, Oprah Winfrey, Queen Elizabeth I, Sarah Michelle Gellar, and Sarah Jessica Parker

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved