Άρης στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης - Γιατί είναι τόσο σημαντικός τώρα;

Στις 4 Οκτωβρίου ο Άρης βρίσκεται σε ακριβή σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης

Θανάσης Ματσώτας
Άρης στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης - Γιατί είναι τόσο σημαντικός τώρα;

Η σύνοδος Άρη-Νότιου Δεσμού έχει μια ξεχωριστή δυναμική και για τα τρέχοντα γεγονότα, αλλά και για τα παιδιά που γεννιούνται κάτω από αυτήν την επιρροή.

Ο Άρης βρίσκεται σε αυτή τη θέση κάθε περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, τώρα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που κατ’ επέκταση, θα του προσδώσουν ξεχωριστή δυναμική, μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη. Καταρχάς, είναι ένας Άρη στον Ζυγό. Δεν θα σταθώ στις παραδοσιακές ερμηνείες που θεωρούν άσχημη αυτήν τη θέση. Ωστόσο, μπορεί να έχει εκεί μια αρκετά αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Δηλαδή, δεν είναι σε μια ουδέτερη θέση και αυτό του δίνει πεδίο δράσης.

Πολύ σημαντική είναι η μοίρα στην οποία βρίσκεται, δηλαδή η 25η του Ζυγού (αστρικά βρίσκεται περίπου 24ο πίσω, δηλαδή στην 1η μοίρα του Ζυγού). Είναι σημαντική γιατί στην 9η αστρική αρμονική, αυτή που οι Ινδοί ονομάζουν «χάρτη Navamsa» και προκύπτει με μαθηματικούς υπολογισμούς από τις αρχικές αστρικές θέσεις του «γενέθλιου» χάρτη και έχει τεράστια σημασία, ο πλανήτης ξαναβρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού και συγκεκριμένα στην 7η μοίρα. Αυτό δεν θεωρείται δεδομένο, αφού μια ελάχιστη μετακίνηση στον αρχικό χάρτη μπορεί να δώσει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα στο Navamsa. Υπενθυμίζω εδώ, πόσο σημαντική είναι η 7η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων για την Ελλάδα!

Όταν συμβαίνει αυτό, δηλαδή να βρίσκεται ο πλανήτης στο ίδιο ζώδιο στον αστρικό γενέθλιο και στο Navamsa, τότε ονομάζεται Vargottama και αποκτά πολύ σημαντικές ιδιότητες. Στην Ινδική κουλτούρα θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικός. Η δική μου έρευνα ωστόσο, έχει δείξει πως είναι τρομερά σημαντικός αλλά όχι απαραίτητα ευεργετικός. Μπορεί να λειτουργήσει και καταστροφικά. Ουσιαστικά ενδυναμώνεται πολύ η λειτουργία του!

Ο Νότιος Δεσμός και οι πλανήτες που βρίσκονται εκεί, δείχνουν τομείς της ζωής και συμπεριφορές που είναι κατακτημένες και παγιωμένες στο παρελθόν και τείνουν να τραβούν το άτομο προς το παρελθόν αυτό. Δεν πρόκειται μόνο για ελαττώματα. Μπορεί να είναι προτερήματα ή και ταλέντα. Ωστόσο, ακόμη και αυτά χρειάζεται να δουλευτούν και να μεταλλαχτούν, ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να εξελιχτεί. Από μόνα τους δεν αποτελούν παρά τροχοπέδη!

Τα παιδιά λοιπόν που θα γεννηθούν κάτω από αυτή τη συνθήκη, δηλαδή από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου μπορεί να δεσμεύονται με δύο κυρίως τρόπους: στη δράση και στις σχέσεις.

Υιοθετούν και αντιδρούν μέσα από τον μηχανισμό άμυνας που ο ψυχίατρος George Eman Valliant ονομάζει «παθητική επιθετικότητα». Έτσι, τα παιδιά αυτά μπορεί να σπαταλάνε χρόνο μέσα από αναβολές, προκειμένου να αποφύγουν ένα πρόβλημα ή μια αντιπαράθεση, να παριστάνουν το θύμα, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή, να γίνονται σαρκαστικά, απότομα ή να αγνοούν τον συνομιλητή τους και γενικά να δυσκολεύονται στις σχέσεις και να μην είναι συνεργάσιμα. Ο «ταραχοποιός» μέσα τους εξωτερικεύεται άκαιρα, άκομψα και επιθετικά ή στρέφεται εντός του ίδιου του ατόμου, δηλαδή αυτοκαταστροφικά.

Σε ένα πιο ώριμο επίπεδο, καταστέλλουν σκέψεις ή συναισθήματα, όταν χρειάζεται, προκειμένου να επανέλθουν σ’ αυτά πιο οργανωμένα και να τα διαχειριστούν σε καλύτερες συνθήκες. Έτσι βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Η επιρροή λοιπόν της συνόδου του Άρη με τον Νότιο Δεσμό στα γενέθλια ωροσκόπια των παιδιών αυτών είναι πολύ σημαντική.

Αλλά και η διέλευση του Δεσμού από αυτήν τη θέση με την αρωγή του Άρη είναι εξίσου σημαντική. Θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί στη μέση του τρίτου δεκαημέρου των Παρορμητικών ζωδίων, δηλαδή Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω αλλά και αυτούς που έχουν γεννηθεί τις τρεις πρώτες μέρες αυτών των ζωδίων.

Οι προστριβές είναι μέσα στο πρόγραμμα, ιδίως με άτομα με τα οποία υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί από το παρελθόν, όπως και κάποιες μικροενοχλήσεις στον τομέα της υγείας που μπορεί να οφείλονται στο άγχος που προκαλεί η υπερδραστηριότητα. Στο πρόγραμμα όμως είναι και η ανάληψη δυναμικής πρωτοβουλίας με αιφνιδιαστικό μάλιστα τρόπο.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα από την Ελληνική πραγματικότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις είναι ο Άρης στην αντίστοιχη μοίρα του Αιγόκερω του Στέφανου Κασσελάκη, που γίνεται Vargottama και είναι ο βασικότερος συντελεστής στη μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία του! Φυσικά θα τον επηρεάσει η τωρινή διέλευση από αυτές τις μοίρες του Ζυγού, αφού θα σχηματίσει τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη. Αυτό, πέραν των όσων έχουν ήδη γίνει, μπορεί να είναι μια δυναμική πρωτοβουλία του που θα συζητηθεί πολύ και θα προκαλέσει ετερόκλητες αντιδράσεις, κάτι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και κάποια επίθεση που μπορεί να δεχτεί σε συμβατικά πλαίσια. Σε πολιτικό επίπεδο, θα την αντιμετωπίσει αρχικά με επιθετική διπλωματία και σε δεύτερο χρόνο με επίδειξη πυγμής, αφού άλλωστε πιθανότατα δεν θα έχει και άλλη επιλογή!

Αλλά και ο Βόρειος Δεσμός του φιλέλληνα γερουσιαστή Bob Menendez είναι στην επίμαχη μοίρα του Αιγόκερω. Στην ενεργοποίησή του με παρόμοιο τρόπο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η επίθεση που δέχεται. Με την είσοδο του Άρη στον σχηματισμό, θα περάσει στην αντεπίθεση!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved