Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο: Τα γεγονότα καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας!

Στις 23 Αυγούστου ο Ερμής μπαίνει σε στάση για να γυρίσει σε ανάδρομη τροχιά. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Θανάσης Ματσώτας
Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο: Τα γεγονότα καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας!

Στο διάστημα αυτό θα καλύψει απόσταση από την 22η μέχρι την 8η μοίρα της Παρθένου. Αυτό σημαίνει πως θα επηρεάσει περισσότερο αυτούς που έχουν τον Ήλιο ή κάποιο άλλο σημαντικό αστρολογικό στοιχείο σε αυτές τις μοίρες της Παρθένου αλλά και των άλλων ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Διδύμους, Τοξότη και Ιχθύς.

Ήρθε λοιπόν πάλι η ώρα του αναδρόμου Ερμού. Θα πάρουν φωτιά τα πρωινάδικα και οι αστρολόγοι με ύφος δέκα καρδιναλίων θα επεξηγούν το σημαντικό αυτό φαινόμενο.

Ας αφήσουμε όμως τα γνωστά και τετριμμένα. Ναι, ξέρουμε πια για τις καθυστερήσεις, τα στησίματα στα ραντεβού, την ασυνεννοησία, τα μηχανήματα που χαλάνε. Ας δούμε μια διαφορετική και πιο εξειδικευμένη προσέγγιση.
Καταρχάς είναι στο ζώδιό του, που σημαίνει πως η επιρροή του θα είναι ισχυρότερη αλλά όχι απαραίτητα προς το «καλύτερο» αλλά και προς το «χειρότερο».
Τι ακριβώς κάνει ο Ερμής στην Παρθένο; Οργανώνει τη σκέψη στη δουλειά και στην καθημερινότητα. Βρίσκει άμεσες και πρακτικές λύσεις. Είναι λεπτολόγος και ακριβής. Με βάση αυτές του τις ιδιότητες, είναι προφανές πως σε αυτά ακριβώς τα θέματα θα επιδράσει ως ανάδρομος και τονίζω, όχι απαραίτητα αρνητικά.
Έβαλα εισαγωγικά παραπάνω γιατί είμαστε πολύ μικροί και με κοντόφθαλμη οπτική, ώστε να ξέρουμε με σιγουριά τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο. Κάτι που αρχικά μας φαίνεται αρνητικό, στην πορεία διαπιστώνουμε πως μπορεί να μην είναι ή τουλάχιστον να μας γλυτώνει από τα χειρότερα.
Γιατί μπορείς να κάνεις έρευνα ή «ασκήσεις επί χάρτου» ή να διερευνήσεις κάποιο θέμα και να πάρεις κάποια καθοριστική πληροφορία που υπό συνηθισμένες συνθήκες δεν θα έπεφτε στην αντίληψή σου.
Αλλά είναι και οι «μαγικές» λύσεις. Ο κατάλληλος άνθρωπος που θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και θα σου βρει την ιδανική ξαπλώστρα εκεί που δεν θα έβρισκες να απλώσεις ούτε πετσέτα.
Αλλά ανάδρομος είναι αυτός και πολλές φορές, όχι μόνο δεν έρχονται οι μαγικές λύσεις αλλά χάνεις και δέκα απανωτές φορές τη θέση του parking που ψάχνεις επί μία ώρα! Εκεί πάλι δούλεψαν οι μαγικές λύσεις. Αλλά για κάποιους άλλους…

Η σημαντικότερη όψη που κάνει ο Ερμής στην ανάδρομη κίνησή του, είναι το τρίγωνο με Δία στις 4 Σεπτεμβρίου. Εκεί μπορεί να ακούσεις «από το πουθενά» ένα καλό νέο. Η γλώσσα όμως λύνεται και λες πολλά. Εκτίθεσαι και αυτό μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα. Στην προσπάθειά σου να πείσεις ή να εντυπωσιάσεις, λες περισσότερα από όσα πρέπει και δίνεις την εικόνα του πολυλογά, του αναξιόπιστου. Άσε που στην αγωνία σου να εκμαιεύσεις πράγματα, αντί να μάθεις, μπορεί να τα «ξεράσεις» όλα!

Και τι γίνεται με όλη αυτήν τη σχολαστικότητα του Ερμή στην Παρθένο, όταν μια «στραβή» μπορεί να χαλάσει και το πιο μελετημένο σχέδιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα; Ε λοιπόν αυτή η σχολαστικότητα είναι που θα σε φάει. Αυτά που σημειώνεις στο ημερολόγιο, αυτά είναι που α ξεχάσεις!
Οργανώσου σου λένε κάποιοι για να αντιμετωπίσεις τις αναποδιές του ανάδρομου. Μέγα λάθος! Δεν πας κόντρα στο σύμπαν. Πας με τη ροή. Ο ανάδρομος έρχεται και σου λέει «παρ’ το αλλιώς».
Να αναρωτηθείς: τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να οργανωθείς και για ποιο λόγο;
Ποιο κομμάτι σου ζητά την οργάνωση και τι φοβάται;
Αν θέλεις να κατανοήσεις το μήνυμα του σύμπαντος μέσω του ανάδρομου, τότε αντί να τσαντίζεσαι ή να μιζεριάζεις γιατί οι φέτες στο carpaccio που παρήγγειλες είναι λίγο πιο παχιές από τσιγαρόχαρτο, βρες το μήνυμα κοιτώντας απέναντι, στους Ιχθύς. Τι σημαίνει για σένα αυτό το… χάος απέναντι που σε κοιτάει αινιγματικά; Μήπως μια νέα τάξη πραγμάτων που γεννιέται ανεπαίσθητα; Υπαρκτός σουρεαλισμός λέγεται…

Και εδώ μπαίνει ένα ανώτερο επίπεδο στο οποίο αποκτά νόημα ο συγκεκριμένος ανάδρομος Ερμής. Έρχεται να σου υπενθυμίσει πως το μυαλό είναι ένα πολύ σπουδαίο και χρήσιμο εργαλείο αλλά με συγκεκριμένες και περιορισμένες δυνατότητες. Ιδίως όταν προσπαθεί να κατανοήσει πράγματα που υπερβαίνουν τη λογική. Και τα γεγονότα της ζωής, αυτό το κάνουν πολύ συχνά. Όπως λέει και ο Θερβάντες με το στόμα του Δον Κιχώτη, «τα γεγονότα καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved