Ερμής στην Παρθένο: Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση!

Στις 29 Ιουλίου ο Ερμής μπαίνει στην Παρθένο και θα παραμείνει εκεί έως τις 5 Οκτωβρίου. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, γυρίζει ανάδρομος μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου που επανέρχεται σε ορθόδρομη τροχιά και συνεχίζει έτσι έως τις 5 Οκτωβρίου που θα περάσει στο Ζυγό.

Θανάσης Ματσώτας
Ερμής στην Παρθένο: Δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση!

Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή τους Ιχθύς και την Παρθένο ενώ ακολουθούν οι Δίδυμοι και οι Τοξότες.
Αν είσαι λοιπόν γεννημένος κάτω από αυτά τα ζώδια ή έχεις Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα εκεί, θα αισθανθείς πιο έντονα την επιρροή του.
Κατά την πορεία του στην Παρθένο, ο Ερμής λόγω της ανάδρομης κίνησής του, θα καλύψει τρεις φορές το διάστημα μεταξύ 8ης και 22ης μοίρας, πράγμα που σημαίνει πως αν έχεις ένα ή περισσότερα από τα αστρολογικά στοιχεία που προανέφερα σε αυτό το διάστημα των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, τότε θα έχεις έναν παραπάνω λόγο να σε αφορά αυτή η πορεία.

Εδώ λοιπόν είναι το πραγματικό σπίτι του Ερμή. Πουθενά αλλού δεν είναι καλύτερος απ’ ότι στην Παρθένο!
Κι αυτό γιατί συνδυάζει ταχύτητα, ευφυία, πρακτικότητα.
Σε αντίθεση με άλλες θέσεις που μπορεί να υπερτερεί σε κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά να υστερεί πολύ σε κάποιο από τα υπόλοιπα, εδώ τα συνδυάζει όλα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Με τον Ερμή στην Παρθένο μπορείς να βρεις λύση σε κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας μικρό ή μεγάλο.
Ακόμη και αν δεν μπορείς ο ίδιος να βρεις λύση, θα βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο που θα στη δώσει!
Και όλα αυτά με οργάνωση, μεθοδικότητα και σημασία στη λεπτομέρεια.
Τα μειονεκτήματά του στα οποία εύκολα μπορεί να διολισθήσεις, είναι η στείρα υπερανάλυση που χάνει την ουσία των πραγμάτων για χάρη της λεπτομέρειας, ο σκεπτικισμός, η συνεχής κριτική.
Ο μαθητής του C.G.Jung, Erich Neumann, στο βιβλίο του «καταγωγή και ιστορία του ανθρώπινου συνειδητού» γράφει για την «εξοπλισμένη συνείδηση» αναφερόμενος στο έκτο εξελικτικό στάδιο. Αυτό αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου και ιδιαίτερα στη θέση του Ερμή εκεί. Το ζώδιο αυτό σχετίζεται με τα έντερα και την πέψη της τροφής ώστε να μπορέσει να αφομοιωθεί από τον οργανισμό. Στη θέση της λέξης «τροφή» μπορούμε να βάλουμε τις λέξεις «πληροφορία», ή «εντυπώσεις» που αφομοιώνονται από τον άνθρωπο με μια παρόμοια αναλυτική διαδικασία- «τεμαχισμό». Αυτή ακριβώς είναι η αντιληπτική λειτουργία του Ερμή στην Παρθένο που οργανώνει και εξοπλίζει με δεξιότητες τον ανθρώπινο νου.
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως για αρκετά μεγάλο διάστημα, θα βρίσκεται και ο Άρης στο ίδιο ζώδιο για να μεγιστοποιήσει τη δράση του Ερμή.

Τέλος, ας δούμε και την επίδραση του Ερμή μέσα από τις κυριότερες όψεις που θα σχηματίσει κατά την πορεία του στην Παρθένο.

Στις 2 Αυγούστου βλέπει απέναντί του τον Κρόνο. Δεν τον χαλάει γιατί αυτός ο Ερμής έτσι κι αλλιώς προσεκτικά και συντηρητικά σκέφτεται. Το θέμα είναι να μην βλέπεις εσύ το ποτήρι μισοάδειο. Να μην εξαντλείσαι σε αρνητική κριτική ή να το παίζεις αυθεντία. Επίσης θυμήσου: η ξύλινη γλώσσα είναι μόνο για τους πολιτικούς και τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας. Η φράση «ταυτόχρονα η παρούσα δομή του συστήματος αυτού εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργαστούμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες», δεν αγγίζει κανέναν! Και κάτι ακόμα: όλα αυτά τα άχρηστα που μαζεύεις, πχ αρχεία στο σκληρό δίσκο του κομπιούτερ ή του μυαλού σου ή μικροαντικείμενα, στο πόσο κοντινό μέλλον το κόβεις πως μπορεί να τα χρειαστείς;

Στις 10 Αυγούστου πας στην αντίπερα όχθη. Το ίδιο και στις 4 και 25 Σεπτεμβρίου. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία σε αυτές τις ημερομηνίες, σου ανοίγει το μυαλό και τους ορίζοντες και οι ιδέες κατεβαίνουν εύκολα και γρήγορα. Ίσως και πρόχειρα. Λύνει και τη γλώσσα, οπότε ξέρεις τα πάντα για τα πάντα ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Είτε πολυλογάς είτε ξερόλας, τα λες ωραία όμως! Άμα ζοριστείς, πετάς τη μπάλα στην εξέδρα ή ξεφεύγεις με ευφυολογήματα. Το χιούμορ όμως είναι μηχανισμός άμυνας, έλεγε ο Σιγισμούνδος Φρόυδ…

Στις 30 Σεπτεμβρίου το τρίγωνο του Ερμή με τον Ουρανό δίνει έναν καταπληκτικό συνδυασμό! Η έμπνευση, η διαφορετικότητα, η πρωτοτυπία, έρχονται να πάρουν σάρκα και οστά. Ακόμη όμως και σε συνηθισμένα προβλήματα θα δώσεις ασυνήθιστες λύσεις. Με την εφευρετικότητά σου μπορείς να εντυπωσιάσεις!

Κάποιοι κακοήθεις λένε πως ο Ερμής στην Παρθένο δεν έχει φαντασία. Στις 2 Οκτωβρίου έρχεται ο Ποσειδώνας απέναντι από τους Ιχθύς να βάλει ένα χεράκι και παρασέρνει αυτόν τον Ερμή σε άγνωστα μονοπάτια. Το θέμα είναι πως και οι δυο μαζί παρασέρνουν εσένα. Αισθάνεσαι την ανάσα του χάους σε ένα μαγευτικό αβέβαιο κάλεσμα. Τι κάνεις; Ποιος είσαι; Τι θέλεις; Ναι γίνονται και θαύματα! Αλλά σε σένα; Τώρα; Είναι δυνατόν; Πώς θα εμπιστευθείς τον ψίθυρο της διαίσθησης χωρίς να παραμερίσεις τη λογική; Μεγάλο μπέρδεμα και αβέβαιο το τοπίο. Σου έχω όμως τη μαγική συνταγή: Περίμενε υπομονετικά να δεις τα «σημάδια». Αυτά θα σου δώσουν τη βεβαιότητα και το σύνθημα!

Και αυτά μπορεί να μην αργήσουν να έρθουν αφού την επόμενη μέρα ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα που είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι! Το αλάνθαστο ένστικτο σε οδηγεί με επιπλέον όπλα την παρατηρητικότητα, την προνοητικότητα και το βάθος σκέψης. Ξέρεις και ποιος είσαι και τι ακριβώς θέλεις και τον τρόπο που είσαι αποφασισμένος να το πετύχεις. Πείθεις όχι μόνο με τη δυνατή επιχειρηματολογία αλλά και γιατί γνωρίζεις τι θέλουν να ακούσουν οι άλλοι και πώς. Ο λόγος σου έχει μαγνητική δύναμη και ισχυρή δόνηση. Γι αυτό πρόσεχε τι εύχεσαι. Εύκολα γίνεται πραγματικότητα!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved