Οι Δεσμοί της Σελήνης αλλάζουν ζωδιακό άξονα- Τι σημαίνει αυτό και πώς θα επιδράσει-Μέρος 1ο

Πώς θα επηρεάσει τα παιδιά που θα γεννηθούν με αυτούς τους Δεσμούς.

Θανάσης Ματσώτας
Οι Δεσμοί της Σελήνης αλλάζουν ζωδιακό άξονα- Τι σημαίνει αυτό και πώς θα επιδράσει-Μέρος 1ο

Στις 17 Ιουλίου οι Δεσμοί της Σελήνης περνούν από τον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, στον άξονα Ζυγού-Κριού. Να σημειώσω πως η κίνησή τους είναι ανάδρομη και αναφέρεται πρώτο το ζώδιο του Νότιου Δεσμού.
Θα παραμείνουν εκεί έως τις 12 Ιανουαρίου 2025 όπου θα περάσουν στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων.

Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν έχουν υλική υπόσταση όπως για παράδειγμα οι πλανήτες. Είναι δύο νοητά-μαθηματικά σημεία αντιδιαμετρικά μεταξύ τους στον ζωδιακό.

Έχουν μεγάλη αστρολογική αξία και έχουν συνδεθεί με την έννοια του Κάρμα. Όχι άδικα αλλά ασφαλώς το Κάρμα έχει εξίσου να κάνει όπως είναι φυσικό και με τα υπόλοιπα στοιχεία του Ωροσκοπίου και όχι αποκλειστικά με τους Δεσμούς.

Ο Βόρειος Δεσμός συμβολίζει την εξελικτική κατεύθυνση που έχουμε τη δυνατότητα και θα έπρεπε να ακολουθήσουμε.
Ο Νότιος μας «τραβάει» προς το παρελθόν και έχει ένα δεσμευτικό χαρακτήρα.
Η παραδοσιακή αστρολογία δεν θεωρεί ιδιαίτερα καλό τον Νότιο Δεσμό ενώ η σύγχρονη διαφωνεί, γιατί εντοπίζει σε αυτόν και τις δυνατότητες με τις οποίες γεννιέται ένας άνθρωπος. Και οι δύο έχουν δίκιο και ταυτόχρονα άδικο γιατί δεν έχουν κατανοήσει τους αυτοματισμούς που λειτουργεί η ανθρώπινη φύση!
Θα διατυπώσω εδώ συνοπτικά μια τελείως διαφορετική προσωπική προσέγγιση:
Ο Νότιος Δεσμός εκφράζει όλες τις έμφυτες συνήθειες, ό,τι έχει «κερδηθεί» στο παρελθόν. Ό, τι έχει παγιωθεί θα έλεγα εγώ και αναπαράγεται αυτόματα χωρίς βούληση ή προσπάθεια! Αυτό μπορεί να είναι συνήθειες, ελαττώματα, προτερήματα, ακόμη και ταλέντα. Όλα αυτά μπορεί να είναι δεσμευτικά ως προς την εξέλιξη του ατόμου γιατί είναι προφανές πως δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη χωρίς προσπάθεια και τριβή. Είναι σαν να θέλω να μάθω Κινέζικα με υπνοπαιδεία! Ακόμη και στην περίπτωση ενός ταλέντου με το οποίο γεννιέται κάποιος, πάλι αν δεν καταβάλλει προσπάθεια, θα «τρώει» από τα έτοιμα και αυτό θα τον τραβάει προς τα πίσω εξελικτικά. Κάθε εμπειρία που προσλαμβάνεται στον Βόρειο Δεσμό, θα αφομοιώνεται μέσα από τη «μαθημένη» εμπειρία και τους περιορισμούς στο «φίλτρο» του Νότιου. Άρα ο Νότιος Δεσμός θα λειτουργεί δεσμευτικά. Ωστόσο αυτή είναι η αφετηρία για την εξέλιξη.
Κάθε ζώδιο έχει την ανώτερη και την κατώτερη πλευρά του. Οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν στην κατώτερη πλευρά. Η ανώτερη δεν είναι δεδομένη. Είναι προϊόν προσπάθειας. Το ίδιο συμβαίνει και για τα ζώδια που βρίσκονται οι Δεσμοί. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα αναλύσω και την μετάβασή τους στον άξονα Ζυγού-Κριού.

Θα την εξετάσουμε από δύο πλευρές:
Η πρώτη σχετίζεται με την επιρροή της στα παιδιά που θα γεννηθούν στο διάστημα αυτό ενώ η δεύτερη με την επιρροή της σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθώ με την πρώτη και θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος.

Οι άνθρωποι λοιπόν που έχουν γεννηθεί ή που θα γεννηθούν τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες με τον Νότιο Δεσμό στον Ζυγό και τον Βόρειο στον Κριό, έρχονται στη ζωή με σκοπό να δημιουργήσουν ένα είδος «ατομικότητας».
Ο όρος αυτός σημαίνει πολλά πράγματα και έχει πολλά επίπεδα.
Το βασικό τους θέμα είναι πως έχουν μάθει να λειτουργούν μέσα από τις σχέσεις. Έχουν ευχέρεια στην επικοινωνία και αναζητούν τη συντροφικότητα. Έτσι για κάθε τους πράξη περιμένουν την έγκριση και την αποδοχή των άλλων. Συνηθίζουν να παρασύρονται από το περιβάλλον και να υιοθετούν μιμητικά, καθιερωμένα κοινωνικά πρότυπα. Ειδικά στον γάμο μπορεί να λειτουργούν απλά ως προέκταση του συντρόφου.
Παρόλα αυτά στη ζωή τους μπορεί να συναντήσουν σοβαρές αντιδράσεις από το φιλικό ή επαγγελματικό τους περιβάλλον, με αντιδικίες, ανταγωνισμό ή ακόμη και εξωτερικές επιθέσεις. Πάντα θα τους φταίνε οι άλλοι και ακόμη και αν το δίκιο είναι ολοφάνερα με το μέρος τους, θα πρέπει να αναλογιστούν ποια κομμάτια του χαρακτήρα τους προσελκύουν τέτοιες συμπεριφορές.
«Η κόλαση είναι οι άλλοι» λέει η Μαφάλντα, ένα καρτούν Ζυγός παρεμπιπτόντως!
Συνήθως οι άνθρωποι με Νότιο Δεσμό στον Ζυγό είναι υποχωρητικοί με συμβιβαστικές τάσεις αλλά μπορεί να γίνουν άκαιρα και απρόβλεπτα επιθετικοί!
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έμφυτη ευγένειά τους που ουσιαστικά είναι ένας μηχανισμός άμυνας. Άρα είναι ζητούμενο να κατανοήσουν τι είναι η πραγματική ευγένεια και να την αναπτύξουν.
Ακόμη πιο σύνθετο είναι το θέμα της ενσυναίσθησης που στην περίπτωσή τους δεν λειτουργεί πάντα θετικά. Ενεργοποιώντας τα χαρακτηριστικά του Κριού, είναι προτιμότερο να θέτουν ευθείες ερωτήσεις και να απαιτούν ευθείες απαντήσεις παρά να προσπαθούν να αφουγκραστούν την οπτική γωνία των άλλων.
Άρα το ζητούμενο του Βόρειου Δεσμού στον Κριό είναι το άτομο να αντιληφθεί την μοναδικότητά του. Να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να εμπιστευθεί τον εαυτό του, να πάρει πρωτοβουλίες, αποφάσεις, να ρισκάρει, να ξεχωρίσει, ακόμα και να ηγηθεί! Το επίπεδο αυτό της «ατομικότητας» μπορεί αναπόφευκτα, να έχει στοιχεία εγωισμού αλλά δεν γίνεται διαφορετικά σε αυτό το επίπεδο.
Σε ένα υψηλότερο επίπεδο το βασικότερο είναι να μπορεί να διατηρήσει τις ισορροπίες, έχοντας όμως ως κέντρο βάρους τον εαυτό του. Διαφορετικά μπορεί να είναι αρεστός, αγαπητός ή «μέσα σε όλα» αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος δεν θα είναι τίποτα!
Αυτό όμως σημαίνει πως πρώτα πρέπει να δημιουργήσει ένα ισχυρό κέντρο βάρους! Σε κάθε στιγμή της ζωής του θα πρέπει να καταφεύγει σε αυτό και κάθε απόφαση να περιστρέφεται και να ακολουθεί τις αξίες που έχει αναπτύξει με αυτό το κέντρο βάρους. Αυτό θα βάζει το «μέτρο» και όποτε παρασύρεται ακολουθώντας το «ρεύμα» ή τις έστω καλόπιστες συμβουλές των άλλων, θα βγαίνει πάντα χαμένος! Ακόμη και η κριτική, σπάνια θα είναι εποικοδομητική γι αυτόν ή θα του προσφέρει κάτι που δεν το γνωρίζει ήδη.
Στο τρίτο και ανώτερο επίπεδο «ατομικότητας» έχουμε το ξύπνημα και την επαφή με κάτι μέσα του που έρχεται από ανώτερες διαστάσεις και υπενθυμίζει την παρουσία του. Τώρα έχει τη δυνατότητα να πάρει την απόφαση, να κάνει το μεγάλο ξεκίνημα και να το ακολουθήσει. Επίσης έχει να κάνει με τη «διαχείριση» της αδρεναλίνης δηλαδή της βασικότερης ορμόνης που εκλύεται όταν ο άνθρωπος απειλείται ή νομίζει ότι απειλείται και που οι συνεχείς αυξομειώσεις της ρυθμίζουν σε τεράστιο ποσοστό την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ουσιαστικά η μεγάλη πάλη σε αυτόν τον άξονα των Δεσμών, είναι αυτή απέναντι στον φόβο της ευθύνης και της μοναξιάς. Της ευθύνης και της μοναξιάς που συνεπάγεται η ελευθερία! Και αυτή η πάλη γίνεται με διαφορετικό τρόπο και στα τρία επίπεδα!
«Lonely at the top» που έλεγε και ο Randy Newman!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved