Δεσμοί της Σελήνης σε Κριό-Ζυγό: Η επίδρασή τους σε κοσμικό επίπεδο

Τι αναμένουμε σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο για τους επόμενους 18 περίπου μήνες;

Θανάσης Ματσώτας
Δεσμοί της Σελήνης σε Κριό-Ζυγό: Η επίδρασή τους σε κοσμικό επίπεδο

Oι Δεσμοί της Σελήνης, ενώ κινούνται σε ανάδρομη φορά που είναι και η συνηθισμένη τους κίνηση, περνούν στις 17 Ιουλίου από τον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, στον άξονα Ζυγού-Κριού.

Θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2025 όπου θα περάσουν στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων.

Στο πρώτο μέρος αναφέρθηκα στην επιρροή των Δεσμών αυτού του άξονα σε όσους έχουν τους γενέθλιους Δεσμούς τους εκεί, αλλά και στα παιδιά που θα γεννηθούν κάτω από αυτήν την επιρροή.

Τώρα θα δούμε πώς θα επιδράσουν σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο το διάστημα που θα βρίσκονται εκεί.

Ένας άλλος λόγος που οι Δεσμοί είναι τόσο σημαντικοί, είναι γιατί τους ακολουθούν κατά πόδας οι εκλείψεις που είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας όλων των εξελίξεων!

Ασφαλώς θα ενεργοποιηθούν θέματα που πραγματεύονται και τα δύο ζώδια που συμμετέχουν.

Θα επηρεαστούν κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, πρώτα οι Κριοί και οι Ζυγοί και αμέσως μετά οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, όπως επίσης και όσοι έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα σε αυτά τα ζώδια.

Επίσης, όσοι έχουν τους γενέθλιους Δεσμούς τους σε αυτόν τον άξονα, ακόμη και αν τους έχουν αντίστροφα απ’ ότι είναι τώρα, δηλαδή να έχουν Νότιο στον Κριό και Βόρειο στον Ζυγό.

Αν λοιπόν πληροίς κάποιες από τις παραπάνω προδιαγραφές, μπορείς να περιμένεις σημαντικές αλλαγές που θα αποτελέσουν «σταθμούς» στη ζωή σου και μπορεί να σχετίζονται με οποιονδήποτε τομέα. Μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας γάμος ή ένα διαζύγιο, ένα παιδί, μια αλλαγή κατοικίας ή μια σοβαρή επαγγελματική αλλαγή.

Αυτά που αναμένουμε σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο για τους επόμενους 18 περίπου μήνες είναι τα εξής:

  • Καταρχάς, θα έχουμε έντονες μαζικές κινητοποιήσεις σε αρκετές χώρες, για διεκδίκηση ανθρώπινων δικαιωμάτων ή ατομικών ελευθεριών. Αυτές είναι οι κύριες αιτίες των κινητοποιήσεων, χωρίς να αποκλείονται οποιεσδήποτε άλλες αφού το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο!
  • Η αλλαγή του άξονα των Δεσμών πραγματοποιείται πάνω στη Νέα Σελήνη της 17ης Ιουλίου στον Καρκίνο, σε έναν δυσαρμονικό σχηματισμό που συμμετέχουν τα Φώτα, οι Δεσμοί και ο Πλούτωνας. Αυτός ο συνδυασμός μιλά για αλλαγές που αφορούν στις κοινωνικές δομές και επιβάλλονται έμμεσα ή άμεσα! Και αυτή η δράση, όπως κάθε δράση, θα προκαλέσει και την ανάλογη αντίδραση.
  • Η Γαλλία, στην οποία ήδη έχουν ξεκινήσει οι αναταραχές, υπό την επιρροή της Δήμητρας στον Ζυγό στην τελευταία τους φάση, είναι μία από αυτές τις χώρες αλλά όχι η μόνη. Την αναφέρω όμως γιατί η κατάσταση εκεί δεν θα σταματήσει παρά μόνο προσωρινά. Θα έχουμε και συνέχεια που πάει σε βάθος χρόνου. Δύο είναι οι κύριες φάσεις: οι εκλείψεις του ερχόμενου Φθινοπώρου και η Άνοιξη του 2024.
  • Το Περού, το Εκουαδόρ, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και οι Ανατολικές ΗΠΑ, είναι κάποια ακόμη τέτοια μέρη.
  • Απέξω δεν μένει φυσικά η Ελλάδα, η Σερβία, το Κόσοβο και η Ουκρανία. Ειδικά οι τρεις τελευταίες είναι στο επίκεντρο, αφού θα έχουμε γενικότερη αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων, ενώ η χρήση των πυρηνικών -έστω και σε μικρή κλίμακα- έρχεται ολοένα και κοντύτερα, με πρώτη απειλητική περίοδο το τέλος του Φθινοπώρου.
  • Η Ελλάδα και η Κύπρος στον βωμό των ευρύτερων και πρωτόγνωρων γεωπολιτικών εξελίξεων, θα γίνουν «σάντουιτς» ανάμεσα στους σχεδιασμούς των «μεγάλων». Πρώτες εξελίξεις επίσης το Φθινόπωρο…
  • Σημαντική αύξηση όμως θα έχουμε και στην επιχειρηματική δραστηριότητα όπως επίσης και πολλές αλλαγές στη νομοθεσία. Κάποιες από αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις θα αφορούν τον θεσμό του γάμου. Εκεί βέβαια δεν θα έχουμε απλά ρυθμίσεις αλλά σαρωτικές αλλαγές! Πιθανότατα δε, να παρατηρηθεί και αύξηση των γάμων, αλλά και των διαζυγίων.
  • Εντυπωσιακές εξελίξεις θα έχουμε και στον τομέα της υγείας. Θα δουν το φως της δημοσιότητας νέες έρευνες πάνω στη δομή του εγκεφάλου. Επίσης καινούρια φάρμακα, θεραπείες και τεχνικές που σχετίζονται με ασθένειες του εγκεφάλου και των νεφρών θα δώσουν ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από ασθένειες, που μέχρι τώρα δεν είχαν θεραπεία. Ένα διάστημα που έχει ενδιαφέρον σχετικά με όλα αυτά, είναι από την Ηλιακή έκλειψη του Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου όπου ο Βόρειος Δεσμός θα πραγματοποιήσει και τη σύνοδο με την Έριδα.
  • Αντίστοιχα και στον χώρο της αισθητικής θα έχουμε καινούριες εφαρμογές ενώ δεν θα λείψουν και οι ακραίοι αναζητητές της… αιώνιας νεότητας. Στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς θα έχουμε νέες τάσεις με ιδιαίτερα προκλητικά στοιχεία!

Στην πορεία τους στον άξονα Ζυγού-Κριού, οι Δεσμοί της Σελήνης θα δημιουργήσουν όψεις με αργούς πλανήτες που συνδυαστικά με κάποιες εκλείψεις ή Νέα Φεγγάρια, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον που θα το αναλύσω σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις ξεχωριστά, όταν έρθει η ώρα.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved