Θα σταματήσουν τα φαινόμενα διαπλοκής να ταλαιπωρούν τη χώρα; Τι λένε τα άστρα;

Δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη μας το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας

Θα σταματήσουν τα φαινόμενα διαπλοκής να ταλαιπωρούν τη χώρα; Τι λένε τα άστρα;

Το πρόβλημα της διαπλοκής οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων δεν είναι βέβαια κάτι νέο για την Ελλάδα. Πριν ακόμη ιδρυθεί επίσημα το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, υπήρξαν αρκετά εμφανή κρούσματα «κακοδιαχείρισης», για να το γράψω ευγενικά, τα οποία δυστυχώς αυξήθηκαν και πλήθυναν στην συνέχεια.

Πολλοί «υψηλά ιστάμενοι» ένοχοι έμειναν ατιμώρητοι, εκμεταλλευόμενοι την θέση και τις «άκρες» που διέθεταν και κάποιοι… ολίγοι «πλήρωσαν τα σπασμένα» κι όχι πάντα δίκαια. Ωστόσο, το μεγάλο «κορόιδο» της υπόθεσης ήταν πάντα ο λαός, αφού στις πλάτες του φορτώθηκαν οι εκάστοτε οικονομικές συνέπειες.

Και για να μην ξύσω πρόσφατες πληγές, ένα καλό παράδειγμα είναι η εμπλοκή του μετέπειτα «εθνικού ευεργέτη» Ανδρέα Συγγρού στην χειραγώγηση των μετοχών των μεταλλείων του Λαυρίου, με την αγαστή σύμπνοια του τότε βασιλιά Γεωργίου Α΄, ο οποίος στην συνέχεια «έπαιξε» με την χρεωκοπία του 1893.

Όλη αυτή η επίμονη «τάση» διαπλοκής έχει βέβαια και το αστρολογικό της αποτύπωμα στο ελληνικό ωροσκόπιο, δηλαδή το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, σε 8ο και 11ο οίκο αντίστοιχα.

Είναι, λοιπόν, «μοιραίο» να προκύπτουν τέτοια φαινόμενα, ακυρώνοντας την όποια ανάπτυξη. Όχι απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο, αφού πάντα υπάρχουν διαθέσιμα «ισοδύναμα», που θα μπορούσαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση την «κακόβουλη» ενέργεια των δύο πλανητών. Το κυριότερο ίσως από αυτά είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, κάτι που, παρότι εμπεριέχει εξ ορισμού «ψήγματα» ή… κοτρώνες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής, τις μεταφέρει σε άλλο επίπεδο, αφήνοντας και κάποια κέρδη για το Δημόσιο ταμείο.

Για να συμβεί αυτό βέβαια υπάρχει και μία προϋπόθεση, να πάψει δηλαδή η Ελλάδα να είναι «υποτελής» στα μεγάλα συμφέροντα, στα πλαίσια μιας ουσιαστικής και όχι κατ’ όνομα ανεξαρτησίας. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο…

Ωστόσο, πάντα θα υπάρχουν οι «πονηροί» της υπόθεσης και ο κίνδυνος μιας παρατεταμένης διολίσθησης σε άνομες πρακτικές επιτάσσει μια αυστηρή επιτήρηση και νόμοι που να μην «χαϊδεύουν» τους δράστες. Εδώ μπαίνει στο «κάδρο» η νομοθετική εξουσία και φυσικά η Δικαιοσύνη.

Τον περασμένο Ιούνιο έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Πλησιάζει η ώρα των δικαστών»στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρω:

«…Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αστρολογικά δεδομένα, η «ώρα των δικαστών» σημαίνει και δεν είναι και τόσο μακρινή.

Το «κλειδί» ανάλογων εξελίξεων φαίνεται να είναι οι πρώτες μοίρες (ιδίως η 6η και η 7η) των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός ή Αιγόκερως) και η ενεργοποίηση τους από τον Κρόνο (κυρίως) αλλά και τον Ουρανό ή τον Πλούτωνα, είτε την τροπική, είτε στην αστρική τους εκδοχή.

Με αυτό, λοιπόν, το κοσμικό χρονοδιάγραμμα η πιο «παραγωγική» περίοδος σε δίκες θα είναι κατ’ αρχάς οι 6 πρώτοι και οι 2 τελευταίοι μήνες του 2018, όταν δηλαδή ο διελαύνων τροπικός Κρόνος και ο διελαύνων αστρικός Ουρανός θα σχηματίσουν ένα τετράγωνο στην επίμαχη ζώνη των παρορμητικών»

Κι από ό,τι φαίνεται τα «όργανα» άρχισαν, με το σκηνικό να είναι γνωστό από παλαιότερες αντίστοιχες υποθέσεις: Μέσα σε… καπνούς και σε φωτιές υπάρχουν ένοχοι που προστατεύονται, ένοχοι που τα ρίχνουν σε άλλους και αθώοι που γίνονται εξιλαστήρια θύματα και η γνώμη μου είναι να μη βιαστεί κανείς να καταδικάσει πρόσωπα.

Έτσι κι αλλιώς το ζήτημα επί της ουσίας δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με την ουσιαστική θωράκιση της Ελληνικής πολιτείας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αφού όσοι/ες κι αν τιμωρηθούν το «χούι» δεν αλλάζει!

Και οι διελεύσεις του Πλούτωνα σε πρώτη φάση κι ύστερα του Κρόνου από τον 9ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε μια εκ βαθέων αναδιάρθρωση του νομικού «οπλοστασίου» μας, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι προβλεπόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέχρι το φθινόπωρο του 2018

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved