Εσύ τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια;

Δες πότε γεννήθηκες και βρες το ζώδιό σου

Εσύ τι ζώδιο είσαι σύμφωνα με το ωροσκόπιο των Μάγια;

Οι Μάγια, όπως και πολλές φυλές, μελετούσαν την κίνηση των ουρανίων σωμάτων και την επιρροή τους στη γη, όπως επίσης τις πλανητικές κινήσεις και πώς επιδρούσαν στις διαθέσεις μας, τα πρότυπα συμπεριφοράς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

Κατέγραφαν σχολαστικά την κίνηση της Αφροδίτης, του Ήλιου, της Σελήνης, του Δία, του Άρη κ.λπ.και τι συνέβαινε σε ανάλογες φάσεις, ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν γνώση από σαμάνους και σοφούς της φυλής τους.

Όπως θα δεις παρακάτω στη φωτογραφία, ο ζωδιακός των Μάγιας είναι χωρισμένος σε 19 ζώδια, με το πρώτο να ξεκινά 2 Ιανουαρίου. Βρες το δικό σου, που αντιστοιχεί στην ημερομηνία γέννησής σου.

bigstock Mayan Zodiac Calendar Complet 332990005

Αν γεννήθηκες 2/1 έως 21/1 είσαι Ch’en-Νύχτα

Σου αρέσει να φροντίζεις τους άλλους και συμπάσχεις. Είσαι μόνιμα σε κίνηση, ασχολείσαι συνέχεια με κάτι και δεν βρίσκεις ησυχία. Είσαι νυχτοπούλι, σου αρέσει το ξενύχτι και η διασκέδαση μέχρι το πρωί, ενώ ενδέχεται να είσαι πολύ πιο παραγωγικός από τις 9 μ.μ. έως τις 4 π.μ., όπου ξαφνικά σου έρχονται και οι περισσότερες δημιουργικές ιδέες. Θέλεις τα πάντα στη ζωή σου τακτοποιημένα, οργανωμένα, προστατευμένα και καθαρά, σε σημείο που αν δεν είναι έτσι να αγχώνεσαι υπερβολικά.

Αν γεννήθηκες 22/1 - 10/2 είσαι Yax-Λουλούδι

Είσαι ένα εξωστρεφές άτομο, που αγαπάς και δίνεσαι στα κοντινά σου πρόσωπα και θέλεις πάντα να τα βοηθάς. Αποφεύγεις τις αντιπαραθέσεις και τις εντάσεις και θέλεις να επικρατεί γαλήνη και ηρεμία στο περιβάλλον σου, οπότε είσαι πολύ καλός στο να συζητάς και με τον πιο δύσκολο άνθρωπο και να ψάχνεις να βρεις κοινό τόπο, εκεί που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Επιπλέον, έχεις ευγένεια και καλούς τρόπους και ίσως στον ελεύθερο χρόνο σου να προσφέρεις εθελοντική εργασία ή να βοηθάς σε φιλοζωικές οργανώσεις. Έτσι αισθάνεσαι ότι κάνεις καλές πράξεις και νιώθεις όμορφα.

**Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ**

Αν γεννήθηκες 11/2 - 2/3 είσαι Sak-Βάτραχος

Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που μόλις τους έρχεται κάτι στο μυαλό, το κάνουν. Είσαι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό σου και εφ' όσον έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση, σου είναι εύκολο να ανταποκριθείς σε οποιαδήποτε πρόκληση. Λατρεύεις τις αλλαγές και τα ρίσκα, είσαι ευπροσάρμοστος και σου αρέσει να ξυπνάς πρωί για να μη χάνεις τη μέρα σου.

Αν γεννήθηκες 3/3 - 22/3 είσαι Keh-Ελάφι

Είσαι άτομο που θέλει ηρεμία στη ζωή του, χωρίς καβγάδες ή αναστάτωση. Αν στο περιβάλλον σου υπάρχουν διαφωνίες, λειτουργείς... πυροσβεστικά. Αν δεν τα καταφέρεις να ηρεμήσεις τα πνεύματα, εκνευρίζεσαι. Από την άλλη, μπορεί να είσαι ευάλωτος και συχνά να υποχωρείς ή να το βάζεις στα πόδια. Οφείλεις ωστόσο να υπερασπίζεσαι αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό. Ενδεχομένως μια βόλτα στο δάσος να σε βοηθά να χαλαρώνεις και να καθαρίζει το μυαλό σου, σε περιόδους όπου δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου.

Αν γεννήθηκες 23/3 - 11/4 είσαι Mak-Κάλυμμα

Εάν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, θεωρείσαι αίνιγμα για πολλούς και δύσκολα σε πλησιάζουν. Ενδέχεται να είσαι μυστικοπαθής και να μη μιλάς καθόλου ή να δίνεις πολύ λίγες πληροφορίες για την προσωπική σου ζωή, για το τι σου αρέσει ή σε ενοχλεί, έως ότου γνωριστείς με κάποιον/α αρκετά καλά. Σου αρέσει να περνάς χρόνο με διάφορους ανθρώπους, όπως επίσης νιώθεις την ανάγκη σε τακτά διαστήματα να απομονώνεσαι για να συγκεντρώνεις τις σκέψεις και τις δυνάμεις σου ή να θέτεις τους στόχους σου.

Αν γεννήθηκες 12/4 - 1/5 είσαι K’ank’in-Χρυσός Ήλιος

Αυτό το ζώδιο αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τη γη, οπότε θα μπορούσες να είσαι λάτρης της φύσης, ταξιδιώτης, της ηλιοθεραπείας και της λιακάδας. Σου αρέσει να περιπλανιέσαι, να γνωρίζεις καινούργια μέρη και ανθρώπους, ενώ αγαπάς τα σκυλιά, με τα οποία έχεις κοινά στο χαρακτήρα σου, όπως την πίστη, την αφοσίωση, την επιμονή και την εσωτερική δύναμη. Συνδεθείτε συχνά με τις ενέργειες της Γης καθώς και του Ήλιου είτε με ηλιοθεραπεία είτε με γείωση.

Αν γεννήθηκες 2/5 - 21/5 είσαι Muwan-Κουκουβάγια

Είσαι ειλικρινής και είναι πολύ σημαντικό για σένα να βγαίνεις μπροστά, να λες την αλήθεια και να εφράζεις τα πραγματικά σου συναισθήματα, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Δεν αντέχεις αυτούς που εξαπατούν, μάλιστα μπορείς να τους καταλαβαίνεις κατευθείαν. Εάν πιστεύεις ότι κάτι δεν είναι σωστό ή εσύ έκανες λάθος, θα το πεις αμέσως, για να επιλυθεί το όποιο πρόβλημα ή παρεξήγηση και δε διστάζεις να ζητήσεις συγγνώμη. Σου αρέσει, επίσης, να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα, να μαθαίνεις συνεχώς, καθώς επίσης οι γρίφοι και τα παζλ.

Αν γεννήθηκες 22/5 - 10/6 είσαι Pax-Ιαγουάρος (Jaguar)

Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε αυτό το ζώδιο θεωρούνται τυχεροί, επειδή το πνευματικό τους ζώο είναι ο Ιαγουάρος, ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους Μάγια. Ισχυρός, χαριτωμένος και σοφός, είσαι ένας καταπληκτικός ηγέτης, που μπορεί να φέρει τη νίκη σε μια ομάδα, ταλέντα που οφείλεις να χρησιμοποιήσεις στην καριέρα σου, για να έρθεις πιο κοντά στους γύρω σου και να συμβάλλεις, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι άνθρωποι έρχονται σε σένα για συμβουλές και πολλές φορές, έχεις ήδη την απάντηση. Είσαι προνοητικός, με κίνητρα και εφευρετικός, κυρίως στους διαφορετικούς τρόπους που βρίσκεις για να κάνεις μια εργασία πιο εύκολη.

Αν γεννήθηκες 11/6 - 30/6 είσαι K’ayab-Χελώνα

Το πνευματικό σου ζώο είναι η χελώνα, που συνδέεται με το φεγγάρι και την πνευματικότητα κι αυτό ίσως εξηγεί και το γιατί θέλεις να υπάρχει ένα νόημα σε ό, τι κάνεις. Βρίσκεσαι ένα βήμα πιο πέρα από τους περισσότερους, θέλεις να κατανοήσεις τους ανθρώπους γύρω σου και τι τους οδηγεί στο να ενεργούν με διαφορετικούς τρόπους ή να έχουν διαφορετικές συμπεριφορές. Σκέφτεσαι συχνά, "Γιατί συμβαίνει αυτό;" ή "Γιατί ισχύει εκείνο" και ψάχνεις βαθύτερα για να ανακαλύψεις τις κύριες αιτίες, τα κρυφά μηνύματα και νοήματα, όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου, εάν είσαι δυσαρεστημένος και ή δε βρίσκεις τη ρίζα ενός προβλήματος.

Αν γεννήθηκες 1/7 - 20/7 είσαι Kumk’u-Κροκόδειλος

Ξέρεις ότι οι κροκόδειλοι επέζησαν μετά την Μεσοζωική εποχή, ακόμη και ύστερα από την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, όπως και τα περισσότερα ερπετά. Λοιπόν, ο κροκόδειλος είναι το πνευματικό σου ζώο, που έχει επιβιώσει και προσαρμοστεί στους αιώνες της ύπαρξής του και έφτασε μέχρι τις μέρες μας να είναι πολύ πιο δυνατός από τότε. Έτσι κι εσύ ενεργείς σε πολλές περιπτώσεις. Δεν είσαι από εκείνους που περιμένουν πράγματα να σου δοθούν στο πιάτο. Κατανοώντας ότι για να πετύχεις κάτι καλό, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, είσαι πρόθυμος να εργαστείς σκληρά και περιμένεις έως ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή, ώστε να αποκομίσεις τα περισσότερα οφέλη. Δεν είσαι λάτρης των αλλαγών, αλλά αν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι για να πετύχεις το στόχο σου, θα το κάνεις.

Αν γεννήθηκες 21/7 - 25/7 είσαι Wayeb’-Οι Χαμένες Μέρες

Αυτό το ζώδιο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, διαρκεί μόνο 5 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των πολύ συγκεκριμένων ημερών, οι Μάγια πίστευαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι όλα ήταν ανισόρροπα. Λέγεται ότι τότε τα φαντάσματα εμφανίζονταν στη γη και τρόμαζαν τους πάντες. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Σημαίνει ότι έχεις σύνδεση και με άλλους κόσμους, είσαι πνευματικός και να ενδιαφέρεσαι για τη μετέπειτα ζωή, τον παράδεισο ή τη μετενσάρκωση. Ίσως βλέπεις και προφητικά όνειρα ή να προσπαθείς να μάθεις ποιος ή τι ήσουν σε μια προηγούμενη ζωή και ποια είναι τα μαθήματα που πρέπει να πάρεις σε αυτή.

Αν γεννήθηκες 26/7 - 14/8 είσαι Pop-Αρχηγός

Όχι, το ζώδιο αυτό δεν έχει να κάνει με την Ποπ μουσική, αλλά με την αρχηγεία, την ηγεσία, με τις ικανότητες να διευθετείς με ευκολία ζητήματα και να οδηγείς τους ανθρώπους στην επίτευξη των στόχων ή την ολοκλήρωση ενός έργου τους. Παρόλο που είσαι εξαιρετικός στο να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό των ατόμων σε μια ομάδα, εξακολουθείς να είσαι πολύ ευαίσθητος στο πώς αισθάνονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Αν είσαι αφεντικό ή διευθυντής, σου αρέσει να υπάρχει θετικό πνεύμα και προθυμία από τους υπαλλήλους ή τους υφιστάμενούς σου. Αισθάνονται αμέσως οικεία μαζί σου, είσαι πάντα έτοιμος για νέες εμπειρίες και δείχνεις στους ανθρώπους πώς μπορούν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν.

Αν γεννήθηκες 15/8 - 3/9 είσαι Wo’-Σκοτάδι

Αυτό το ζώδιο είναι παρόμοιο με τον Ch’en και τον Sak, μάλιστα το σύμβολό του είναι ο συνδυασμός του Ιαγουάρου και του Βατράχου, δίνοντάς σου τα καλύτερα στοιχεία και των δύο ζώων. Είσαι ηγέτης, αλλά αγαπάς τις προκλήσεις και είσαι προσαρμόσιμος. Σου αρέσουν τα μυστήρια, θέλεις να ανακαλύπτεις νέα μέρη, να επισκέπτεσαι αρχαία μνημεία και να μαθαίνεις τους διαφορετικούς πολιτισμούς εκείνης της εποχής. Επίσης, οι νυχτερινές βόλτες σου προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη.

Αν γεννήθηκες 4/9 - 23/9 είσαι Sip-Αρσενικό ελάφι

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο συνδέονται με τη φωτιά και τον αέρα. Είναι πολύ ισχυροί, παρότι ήρεμοι και χαριτωμένοι, ευαίσθητοι και μερικές φορές ευάλωτοι, αναζητώντας την ειρήνη στη ζωή τους. Εάν κάτι διαταράσσει την αρμονία σου, όπως μια έντονη διαφωνία, απομακρύνεσαι, ενώ είσαι αναστατωμένος, αν δεν ηρεμήσεις, δε συζητάς. Ωστόσο, έχεις αρχηγικές τάσεις και ηγετικές ικανότητες. Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμής σου, οπότε θα ήταν καλή ιδέα να φοράς ρούχα ή αξεσουάρ αυτού του χρώματος για να παίρνεις ενέργεια.

Αν γεννήθηκες 24/9 - 13/10 είσαι Sotz’-Ψάρι

Το συγκεκριμένο ζώδιο έχει πνευματικά ζώα τη νυχτερίδα και το ψάρι, δύο πολύ διαφορετικά όντα, αλλά και τα δύο κινούνται πολύ καλά στο περιβάλλον τους. Λόγω αυτών των στοιχείων, δηλαδή ο συνδυασμός αέρα και νερού, είσαι πολύ ευαίσθητος και διαισθητικός. Είναι πολύ δύσκολο να σε ξεγελάσουν, δεν βλέπεις τα πράγματα μέσα από ροζ γυαλιά και θέλεις να ανακαλύπτεις την πραγματική πλευρά των ανθρώπων. Κρίνεις μόνο όταν βλέπεις κάτι λάθος και σπάνια χωρίς σεβασμό. Ως άτομο με βάθος, σκέφτεσαι πάντα τους γύρω σου και πώς μπορούν να βελτιωθούν, όπως επίσης συγκεντρώνεις διαφορετικές προτάσεις για να βρείς μια κοινά αποδεκτή λύση. Εάν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή προς το καλύτερο, μαζεύεις όλους όσοι εμπλέκονται για να ανταλλάξεις ιδέες και να συζητήσετε πώς αισθάνεστει, ώστε να υπάρχει περισσότερη κατανόηση.

Αν γεννήθηκες 14/10 - 2/11 είσαι Sek-Ουρανός και Γη

Αυτό το ζώδιο συνδέεται με τη γη και τον ουρανό, επομένως, είναι πιθανό να γοητεύεσαι όλα όσα υπάρχουν από πάνω σου, όπως οι αστερισμοί, οι πλανήτες και το διάστημα. Παραμένεις πολύ πρακτικός και ακόμα κι αν εμπλέκεσαι συναισθηματικά σε μια κατάσταση, μπορείτε να αφήσεις απέξω ό,τι νιώθεις για να καταλήξεις σε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, όταν χρειάζεται. Είσαι από αυτούς που μπορούν να δουν καθαρά μέσα από την ομίχλη. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζεις κάποιον/α που βρίσκεται σε μια κακή σχέση και προσπαθεί με δικαιολογίες να την κρατήσει, είσαι αυτός που θα εξηγήσει ότι η έλλειψη ευτυχίας είναι σημαντική για να παραμείνει σε αυτή. Είσαι καλός σύμβουλος ή διαμεσολαβητής και βοηθάς τους άλλους όταν υπάρχει ανάγκη. Καλό θα ήταν όμως να περιμένεις να σε ρωτήσουν πρώτα, πριν πεις την άποψή σου.

Αν γεννήθηκες 3/11 - 22/11 είσαι Xul-Σκύλος

Παρόμοιες ιδιότητες με το K’ank’in έχει κι αυτό το ζώδιο, που το πνευματικό του ζώο είναι επίσης ο σκύλος, ένας καταπληκτικός σύντροφος, που δίνει άνευ όρων αγάπη, πιστός και αφοσιωμένος, όσο κανένα άλλο. Οι Μάγια πίστευαν ότι το σκυλί ήταν το κλειδί για τη μετά θάνατον ζωή, το οποίο καθοδηγεί τον άνθρωπο σε ένα μονοπάτι, μια γέφυρα που βοηθά το πέρασμα από τη μια ζωή στην επόμενη. Ο τέλος ενός ατόμου, μιας κατάστασης ή ενός κεφαλαίου το αντιμετωπίζεις σαν μια νέα αρχή, μια αναγέννηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε στενοχωριέσαι. Πολλοί φοβούνται το χειρότερο σενάριο κι έχουν μεγάλη ανησυχία, αλλά εσύ γνωρίζεις ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Αν γεννήθηκες 23/11 - 12/12 είσαι Yaxk’in’-Θεός Ήλιος

Αυτό το ζώδιο είναι συνδεδεμένο με τον Θεό Ήλιο των Μάγια, που ονομάζεται Ah Kin. Αυτός ο Θεός προσφέρει προστασία από ασθένειες, το σκοτάδι και τον αρνητισμό. Ακόμα κι αν κάποιος έχει μια κακή μέρα, εσύ καταφέρνεις να αλλάζεις την ψυχολογία του, να διαγράφεις την αρνητικότητα από τον εγκέφαλό του και να την αντικαθιστάς με χαρούμενες σκέψεις. Ακόμα κι αν είσαι άνθρωπος χαρούμενος κι αισιόδοξος, αρκετές φορές ανησυχείς υπερβολικά! Μπορεί να ηρεμείς τους άλλους, όταν έχουν θέματα, αλλά όταν πρόκειται για τα δικά σου προβλήματα, σε πιάνει πανικός. Πρέπει να υπενθυμίζεις συνεχώς στον εαυτό σου ότι έτσι δεν πετυχαίνεις τίποτα. Προσπάθησε να καταπιάνεσαι με κάτι για να μη σκέφτεσαι και θυμήσου ότι όλα θα είναι εντάξει. Συζήτα με τα δικά σου πρόσωπα, ώστε να σε διαβεβαιώσουν ότι οι ανησυχίες είναι όλες στο μυαλό σου.

Αν γεννήθηκες 13/12 - 1/1 είσαι Mol-Νερό

Αυτό είναι το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού των Μάγια που παρά το ότι στη δυτική αστρολογία περιλαμβάνει μέρος του Τοξότη και του Αιγόκερω, κανένα από τα δυο δεν είναι του Νερού, όπως και το Mol και γι 'αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Αν ανήκεις σε αυτό, έχεις μεγάλη δύναμη και μπορείς να σταθείς όρθιος μετά από δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου, εκλαμβάνοντάς τες ως μαθήματα, αντί για αποτυχίες ή προβλήματα. Αν συμβούν, εννοείται ότι θα σε στενοχωρήσουν ή θα σε ενοχλήσουν, αλλά στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι σε δυναμώνουν ακόμα περισσότερο. Είσαι σοφός, ηγέτης και δάσκαλος, μαθημένος στο να αντεπερξέρχεσαι και να προσφέρεις στους γύρω σου μια ήρεμη ζωή. Ίσως σου αρέσει κιόλας ο ήχος της βροχής ή να παρακολουθείς μια καταιγίδα να εξελίσσεται.

Διάβασε επίσης: Εσύ τι ζώδιο είσαι στο ινδιάνικο ωροσκόπιο;

Μάθε τι ζώδιο είσαι στο Ιαπωνικό ωροσκόπιο

Τι ζώδιο είσαι στο Αιγυπτιακό ωροσκόπιο;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved