Η Αφροδίτη μπαίνει στον Υδροχόο: Ζην επικινδύνως!

Από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 11 Μαρτίου η Αφροδίτη θα είναι στον Υδροχόο

Θανάσης Ματσώτας
Η Αφροδίτη μπαίνει στον Υδροχόο: Ζην επικινδύνως!

Εκεί στον Αιγόκερω τη στενέψανε τα ταγιέρ τα αυστηρά, τη χτυπήσανε και οι γόβες αλλά τώρα επιτέλους, τέλος! Από τις 16 Φεβρουαρίου με τα sneakers και επιμελημένα ατημέλητη, η Αφροδίτη ξεχύνεται στις ρούγες του Υδροχόου, μέχρι τις 11 Μαρτίου, που θα τα βγάλει τελείως για να μπει ξυπόλυτη στους Ιχθύς.

Η ζωή είναι μικρή σου λέει και φτιαγμένη από τις εμπειρίες που θα ζήσεις. Η διάρκειά της δεν μετριέται σε χρόνια αλλά σε περιπέτειες!

Αν λοιπόν είσαι Υδροχόος ή Λέων, δηλαδή στην πρώτη γραμμή επιρροής, γουστάρεις πολύ τέτοιες καταστάσεις και πέφτεις με τα μούτρα. Αν πάλι είσαι Ταύρος ή Σκορπιός, που επίσης επηρεάζεσαι εξίσου, σου έρχεται κάπως απότομα αλλά πάλι ρίχνεσαι με τα μούτρα και τελικά γουστάρεις κι εσύ.

Η Αφροδίτη αυτή σε βάζει να πειραματιστείς. Με ανθρώπους, με καταστάσεις, τον έρωτα, την ασφάλεια, με τα όριά σου! Ψάχνεις την ευκαιρία και είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις τα απάτητα μονοπάτια για να την αδράξεις. Το κίνητρο είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η ιδανική σχέση, έτσι όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι. Το πρόβλημα βρίσκεται, εκτός από τη λέξη «ιδανική» όπως είναι αυτονόητο, σε δύο βασικά χαρακτηριστικά αυτής της Αφροδίτης: εγκεφαλική και προκλητική, αγνοεί το συναίσθημα. Γι αυτό δύσκολα υποκύπτει σ’ αυτό. Αν όμως παρασυρθείς και υποκύψεις, τότε δύσκολα θα ξεφύγεις από τον νταλκά της!

  • Και αυτό μπορεί να συμβεί με το «καλημέρα» αφού στις 17 Φεβρουαρίου, η Αφροδίτη συναντά τον βασιλιά του νταλκά, τον Πλούτωνα. Και εκεί που είσαι έτοιμος να τρέξεις αμέριμνος στα λιβάδια με τους φίλους σου, σου κόβει τη φόρα. Πού βρέθηκε ξαφνικά τόσο πάθος; Και αυτή η ακατανίκητη ανάγκη να απολαύσεις τη δύναμη της επιρροής σου; Και ο μόνος τρόπος να θυμηθείς την ειλικρίνεια, είναι για να μοιράσεις πόνο… Αν τα βγάλεις πέρα με όλο αυτό, θα γράψεις αυτοβιογραφικό βιβλίο: Συναίσθημα… αυτός ο άγνωστος!
  • Στις 22 Φεβρουαρίου η Αφροδίτη συναντά τον Άρη. Τώρα αντί να τρέχεις αμέριμνος, σε βλέπω να κυλιέσαι στα λιβάδια και ταυτόχρονα στον… βούρκο της αμαρτίας. Αλλάζουν οι συγγραφικές σου επιρροές και σκέφτεσαι άλλον τίτλο για το βιβλίο: Όχι πια φίλοι. Μόνο σεξ!
  • Στις 25 του μήνα, στο τετράγωνο με τον Δία, όλα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας αφού αυτός δίνει πεδίο δόξης λαμπρό στην καλά κρυμμένη ματαιοδοξία σου! Κατά βάθος αυτή η Αφροδίτη είναι φτιαγμένη για μεγάλη ζωή και σε παρασέρνει εύκολα σε μια ξέφρενη κούρσα χλιδής και σπατάλης. Εδώ πρόσεξε λίγο να βρεθείς στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Γιατί όπως είπε και η Estee Lauder, όταν κάποιος με εμπειρία συναντά κάποιον με λεφτά, σύντομα αυτός με την εμπειρία θα έχει τα λεφτά και αυτός με τα λεφτά θα έχει την εμπειρία!
  • Το ξεσάλωμα όμως μένει για το τέλος. Στις 3 Μαρτίου το τετράγωνο με τον κυβερνήτη του Υδροχόου, τον Ουρανό, βάζει την Αφροδίτη ακόμη βαθύτερα στον Υδροχοϊκό της ρόλο. Οπότε, οτιδήποτε κλασσικό μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτός ο πλανήτης για τη ζωή σου, πάει κι αυτό περίπατο στα γνωστά λιβάδια. Όσο για την εμπειρία που λέγαμε, αυτό που σε νοιάζει είναι να την ζήσεις, όχι να την αποκτήσεις. Έρχονται όμως δυνατές αλλαγές. Απρόσμενοι έρωτες γεμάτοι ένταση αλλά αμφίβολης διάρκειας. Ζήσε τους αλλά κράτα μικρό καλάθι γιατί και οι χωρισμοί στο πρόγραμμα είναι και αυτοί. Ειδικά όταν αρχίσουν οι θεωρίες οι «ανατρεπτικές» για… «ελεύθερη σχέση», πολυσυντροφικότητα, «ερωτική φιλία» ή «φιλικό έρωτα» και άλλες πελαγοδρομίζουσες αγαπημένες θεωρίες αυτής της Αφροδίτης και ψυχαναλυτικές ερμηνείες πάνω στο αδιέξοδο των παραδοσιακών σχέσεων.

Vivere pericolosamente που έλεγε και ο Τζιμάκος στο γνωστό τραγουδάκι του. Υδροχόος με Αφροδίτη στον Υδροχόο γαρ…

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved