Έρωτας… ξανά!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 6/11 έως 12/11

Έρωτας… ξανά!

Το τρίγωνο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Άρη τεστάρει για μια ακόμη φορά την νοητική, πνευματική και συναισθηματική σου επάρκεια.

Ο Έρωτας λοιπόν βρίσκεται προ των πυλών. Ένας Έρωτας καταλύτης, που συχνά έρχεται να ανατρέψει συστήματα και σχήματα που έκτισες αγκομαχώντας με την πολιορκημένη όσο και αυτάρεσκη λογική σου.

Ίσως το πιο γοητευτικό παιχνίδι των αναιρέσεων και των αντιφάσεων παίζεται στο πεδίο του Έρωτα, που δεν κατατάσσεται και δεν υποτάσσεται παρά μόνον προσωρινά. Ότι αλυσίδες και να του περάσει ο νους σου, αυτός τις σπάει, μερικές φορές μάλιστα τις κάνει μπούμερανγκ δένοντας το μυαλό σου με τα μάγια του.

Για την λογική σου ο Έρωτας θα δείχνει πάντα τοξικός. Μια «ασύμμετρη» όσο και θανάσιμη απειλή, που δεν αναγνωρίζει κοινωνικά σχήματα και πεποιθήσεις, κοινωνικές συμβάσεις και πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, μια «λαίλαπα» που δεν υπόκειται σε νόμους και κανόνες.

Κι εσύ λες και ξαναλές κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη: Δεν θα ενδώσω στην διαλυτική φύση σου, δεν θα εγκαταλείψω τη λογική μου, δεν θα παρασυρθώ, δεν θα γκρεμίσω σε μια στιγμή όλα όσα έκτισα με κόπο. Δεν θα απαρνηθώ τις αξίες και την ηθική μου. Δεν, δεν, δεν…

Μάταιος κόπος…

Και δεν αργείς να βρεθείς να παίζεις στα «ζάρια» τις ισορροπίες σου και την υπόληψή σου. Μάλιστα, οι «ακόλαστες ηδονές», η ζήλεια και η κτητικότητα καιροφυλακτούν να κερδίσουν την παρτίδα, λεκιάζοντας την ανώτερη φύση σου.

Στην απελπισία σου, πιάνεσαι από στοχαστές και ποιητές που έχουν εξυψώσει τον Έρωτα και την δυνατότητα του να σε αναγεννά πνευματικά, να δίνει φτερά στην δημιουργικότητα σου, να γκρεμίζει προκαταλήψεις, να εμπνέει.

Ο Πλάτων στο «Συμπόσιο» του επισημαίνει αυτήν την διάσταση γράφοντας για την «Πάνδημο» και την «Ουράνια» Αφροδίτη. Η πρώτη είναι συνυφασμένη με το «γήινο», το αγοραίο, το ενστικτώδες και το λάγνο. Η δεύτερη αγκαλιάζει το εκστατικό, το ονειρεμένο και το θείο.

Ωστόσο, σε αυτό το φιλοσοφικό πεδίο, οι δύο φύσεις της Αφροδίτης, δηλαδή του Έρωτα, δεν είναι αντίπαλες αλλά συμπληρωματικές, καθρεφτίζοντας τελικά το διφυές του είδους σου.

Ο έρωτας σου μπορεί να είναι το ίδιο μεγαλειώδης ή μίζερος, εξυψωτικός ή βορβορώδης, απελευθερωτής ή δεσμώτης, διάφανος ή εμμονικός, συμβαδίζοντας πάντα με την δική σου συναισθηματική, νοητική ή πνευματική επάρκεια.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Ερωτεύσου όμως τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου κι όχι τις Σκιές, τους φόβους ή τα απωθημένα σου.

Μπορείς βέβαια και να εξοστρακίσεις τον Σκιερό ερωτισμό σου στην κοινωνική αρένα, μετατρέποντάς τον σε ακραίο φανατισμό. Εκεί πια υπερασπίζεσαι ιδέες και αντιλήψεις λες και σου σκότωσαν την μάνα, διαστρέφεις και εθελοτυφλείς προκειμένου να γίνει το δικό σου, περνώντας αναπόφευκτα στην όχθη της ζωώδους και αγελαίας φύσης σου.

Και ανέραστος/η και έρμαιο των παθών σου… Κρίμα δεν είναι;

Διάβασε επίσης:

Ο Πλούτωνας «ξεκαθαρίζει λογαριασμούς»

Ελλάδα 2019: Ένας νέος κύκλος κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων ξεκινά!

Τι λένε τα άστρα για τον «Ζορμπά» και τα άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα;©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved