Πανδημία του κορονοϊού: Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Η επερχόμενη «τιτανομαχία» Κρόνου-Ουρανού βάζει τον κόσμο στη μέση, θέτοντας ξανά το ζήτημα της «συντήρησης» και της «προόδου»!

Πανδημία του κορονοϊού: Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Ο Κρόνος στον Υδροχόο και ο Ουρανός στον Ταύρο «βλέπουν» λίγο μακρύτερα από την πανδημία του κοροναϊού και τις επιπτώσεις της. Ή αν προτιμάς με αφορμή αυτήν την κρίση, θέτουν ξανά το ζήτημα της «συντήρησης» και της «προόδου», δύο έννοιες που συνοδεύουν συνήθως κοινωνικές ή πολιτικές αναφορές, αλλά στην ουσία τους έχουν να κάνουν πρωτίστως με τη δική σου ύπαρξη.

Ξέρεις ότι πολλές φορές μια αποτυχία ή ένα εμπόδιο σου ανοίγει τον δρόμο για κάτι άλλο που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε στο μυαλό σου.

Ξέρεις ακόμη ότι αν «ξεφύγεις», η ίδια η ζωή θα σε επαναφέρει στα όριά σου.

Κι αυτό το έργο είναι που θα ξαναδείς να παίζεται στη ζωή σου μέσα στην επόμενη τριετία, καλώντας σε να συνδυάσεις το παλιό με το νέο και την συντήρηση με την ανανέωση, χωρίς όμως να αδικήσεις καμία από τις δύο πλευρές.

Μην χάσεις, λοιπόν, την ευκαιρία να αξιοποιήσεις την ενέργεια δύο φίλων σου, που τους γνωρίζεις πολύ καλά και τους εξασκείς συχνά στο υλικό πεδίο σου.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Αγόρασε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα σου συμβεί!

Τους έχεις καταχωρήσει αντίστοιχα ως «τάξη» και «νέα τάξη» πραγμάτων και φαίνεται πως πλησιάζει μια ακόμη στιγμή που αυτά τα δύο status θα διεκδικήσουν το καθένα για λογαριασμό του, την μερίδα του λέοντος στην ζωή σου.

-Φαντάσου ότι είσαι ένας επιστήμονας που οι εξελίξεις τον πιέζουν να εφεύρει μια λύση. Πασχίζει να βρει μια διέξοδο, αντιμετωπίζοντας ενδεχομένως και την δυσπιστία των συναδέλφων του. Όμως η λειτουργικότητα της επινόησής του είναι αυτή που θα τον δικαιώσει. Ο Κρόνος και ο Ουρανός παρέα.

-Φαντάσου ότι είσαι ένας επιχειρηματίας, που βλέπει κάποιες «σίγουρες» πόρτες να κλείνουν και πρέπει να βρει μια εναλλακτική, εγκαινιάζοντας πρακτικές που δεν συνηθίζονται. Πάλι είναι το αποτέλεσμα που θα μετρήσει.

-Φαντάσου ότι είσαι ένας απλός άνθρωπος, που «πέφτει σε τοίχο» για να θυμηθεί ότι «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι».

Στα αδιέξοδα του Κρόνου, μπροστά σε κάθε επιλογή σου που αποδείχτηκε ανεπαρκής, καλείσαι να κάνεις το παραπάνω, το διαφορετικό βήμα.

Είναι γεγονός ότι ο μπάρμπα Κρόνος μυρίζει λίγο… ναφθαλίνη και δυστροπεί κάθε φορά που κάποιος αποπειράται να χαλάσει την τάξη του. Μπορεί μάλιστα να «τα στυλώσει» κανονικά και να μην το κουνάει ρούπι, το ίδιο και η ζωή σου. Τότε επιστρατεύει τους νόμους του κι επιβάλλει τις ποινές του, κάνοντας σε να νοιώθεις ένας αποτυχημένος.

Έχει όμως κι ένα μεγάλο καλό. Αν διαπιστώσει εμπράκτως ότι οι καινοτομίες του άσπονδου φίλου του, του Ουρανού, έχουν αποτέλεσμα, τότε τις υιοθετεί πάραυτα, ενσωματώνοντάς τις στην τάξη του.

-Φαντάσου όμως κι αυτό: Ότι ζεις σε έναν κόσμο που οι αξίες του τελούν υπό κατάρρευση κι εσύ είσαι αυτός που θα τις ξεδιαλέξει κρατώντας εκείνες που σε έχουν κάνει άνθρωπο κι έχουν θεσπιστεί στην κοινωνία σου. Τις «Κρόνιες» κατακτήσεις.

-Φαντάσου ότι γύρω σου δεν συμβαίνουν, παρά μόνο ακρότητες κι εσύ είσαι εκείνος που θα βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Με ποιόν τρόπο όμως; Θα κατεβάσεις τα τανκς;

Πρακτικά, ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που εσύ «στρίβεις» διαρκώς, στην ατέρμονη πορεία σου. Δημιουργείς ένα καθεστώς, που αντικαθιστά ένα παλιότερο, με την προσδοκία πάντα πως θα αποδειχθεί καλύτερο από το προηγούμενο. Μέχρι να ανατραπεί κι αυτό, καθώς τίποτε σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι αιώνιο.

Και ο Κρόνος δεν μπορεί χωρίς τον Ουρανό, ούτε ο Ουρανός χωρίς τον Κρόνο. Όπως συμβαίνει με δύο υπερδυνάμεις, υπάρχουν κι εξοπλίζονται ο ένας για τον άλλον και πίσω από την όποια εναντίωση-τιτανομαχία τους κρύβεται αυτό το υπαρξιακό δράμα.

Γι αυτό κι εσύ να τους… συμπονάς και να τους δώσεις να καταλάβουν ότι τους θέλεις φιλιωμένους και από κοινού εργάτες στην ύλη και το πνεύμα. Εσύ είσαι ο κρίκος τους και μακάρι να μην αποδειχθείς και ο αδύναμος.

Δώσε τους το καλό παράδειγμα, ασκώντας τις δυνατότητες της συνείδησής σου, αυτού του συμπαντικού αστάθμητου παράγοντα με τον οποίο σε προίκισε η Φύση.

Αυτό ευελπιστούν από σένα, σου δίνουν τα ενεργειακά όπλα τους για να τους υποτάξεις με τον πολιτισμό και την παιδεία σου κι όχι να γίνεις γιουσουφάκι στο χαρέμι τους.

Διαφορετικά μπορεί να σε παρασύρουν σε μια καταστροφική αλληλουχία και να είσαι εσύ που θα πληρώσεις τα σπασμένα. Οι δυνάμεις της «συντήρησης» και οι δυνάμεις της «προόδου» θα σε βάλουν στη μέση και θα σε λιανίσουν, φυσικά, ηθικά και ψυχικά.

Τότε είναι που ο Ουρανός, επιστρατεύοντας την γνωστή αναποδιά του, θα σου πει κυνικά ότι από την στιγμή που φάνηκες ένας ανάξιος πνευματικός κληρονόμος, τότε το μόνο που σου πρέπει είναι το να είσαι αναλώσιμος.

Και ο Κρόνος, από την θέση του κοσμικού εισαγγελέα, θα επισφραγίσει την τιμωρία σου με ένα ηχηρό «καταδικάζεται».

Οφείλεις λοιπόν να κινηθείς και να δράσεις έτσι όπως αρμόζει στην πνευματική σου φύση κι όχι σαν φανατικός οπαδός της μιας ή της άλλης πλευράς. Αν υποβιβάσεις τον εαυτό σου σε έναν αγελαίο ακόλουθο της μοίρας, τότε δεν σου φταίει αυτή για τα δεινά σου.

Η αλλαγή, η ανατροπή και η πρόκληση είναι το αγαπημένο τρίπτυχο του Ουρανού. Κακό δεν το λες, πρόσεξε όμως γιατί όταν είναι στα ντουζένια του κι εσύ χάνεις το κέντρο σου, τότε κάνει άνω-κάτω τον κόσμο σου, αδιαφορώντας για τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Και επειδή, ελέω Κρόνου, ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα σου είναι το σεξ, κοίτα να δεις τι μπορεί να γίνει:

Ο «Μεγάλος Αιρετικός» του ζωδιακού πατάει στην αδυναμία σου και σε στέλνει σε ένα εξωτικό νησί, όπου το σεξ δεν είναι ταμπού. Κι όπως μου είπε πριν από χρόνια ένας (παντρεμένος) φίλος που επισκέφτηκε την Κούβα «ό,τι απωθημένο είχα, το έβγαλα». Φυσικά, όταν επέστρεψε, επανήλθε στους… συζυγικούς ρυθμούς και κάπου εκεί έληξε η παρενθετική και εν κρυπτώ «επανάσταση» του.

Αυτό θέλεις;

Ο Ουρανός θεωρεί επίσης ότι μπορεί να μεταμορφώσει μια «κυρά Κατίνα» σε απελευθερωμένη φεμινίστρια, έτσι με μια κίνηση. Και η δυστυχής κυριούλα, που παραμένει το ίδιο απαίδευτη -όπως και πριν- θεωρεί ότι πράττει το επαναστατικό καθήκον της έχοντας 2-3 εξωσυζυγικές σχέσεις. Αμ πώς!

Είναι ακόμη αυτός που βάζει ένα laptop στην στάνη ενός «προχώ» γιδοβοσκού, πείθοντας τον ότι προόδευσε, επειδή ξεροσταλιάζει μπροστά στην οθόνη, βλέποντας πορνό.

Και είναι ο ίδιος που σε βάζει να απορρίπτεις την «οπισθοδρομική» παράδοσή σου, για να παραδοθείς στην φαντεζί ασυδοσία των «φραγκάτων» τουριστών.

Αλλά εσύ μπορεί να χειροκροτάς…

Πόσο μάταιη είναι η ελευθερία που δεν σου αφαιρεί τις πνευματικές σου αλυσίδες!

Από την άλλη, ο «Παππούς» του ζωδιακού φρίττει με όλα αυτά τα «αίσχη» και ταμπουρώνεται πίσω από νόμους και ηθικούς κανόνες, που γίνονται ακόμη πιο άτεγκτοι. Προκειμένου να διασωθεί ο κόσμος του, παραγγέλνει να ριχτούν στην πυρά όλοι οι «ανώμαλοι». Η διαφορετικότητα καταδικάζεται συλλήβδην κι εσύ πάλι μπορεί να χειροκροτείς…

Πόσο άστοχοι είναι οι νόμοι που σου προσθέτουν κι άλλες αλυσίδες!

Νομίζω ότι έχεις την ευκαιρία να δώσεις ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο εναλλαγής της υποτιθέμενης «συντήρησης» με την επίσης υποτιθέμενη «πρόοδο».

Η δική σου συντήρηση είναι να σέβεσαι τις αξίες των άλλων, ακόμη κι αν διαφωνείς με αυτές. Να στοχεύεις στην ποιοτική αναβάθμιση, την δική σου και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, της κοινωνίας σου. Όταν οι εξελίξεις σε ξεπερνούν, να αναζητάς τα αίτια και να μην κατηγορείς τους άλλους γι’ αυτό. Να τηρείς τους νόμους, ξεκινώντας όμως από τον υπέρτατο: Όπως είσαι υπεύθυνος για τις Συνταγματικές σου ελευθερίες και οφείλεις να τις υπερασπίζεσαι, έτσι είσαι και υπεύθυνος για την συνειδητότητα σου και οφείλεις να την υπερασπίζεσαι.

Η δική σου επανάσταση ξεκινά από το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, όχι από την επιβολή της. Και συνεχίζεται με την ανάδειξη του ελεύθερου πνεύματός σου κι όχι βέβαια αυτού που εξαντλείται στο να βγάλεις τα σεξουαλικά απωθημένα σου. Να βελτιώνεις τη ζωή σου και να κάνεις τις αλλαγές σου χωρίς να γκρεμίζεις το σύμπαν. Να ερευνάς, κόντρα σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Να υπερασπίζεσαι την αλήθεια σου.

Και βέβαια, για να το κάνεις με τον σωστό τρόπο δεν θα πάρεις παράδειγμα τις συμπεριφορές των εγκλωβισμένων και των απαίδευτων. Ούτε την «real politic» των απανταχού κυβερνώντων, που από θέση ο διακαής πόθος τους είναι να μην αποκτήσεις ποτέ ελεύθερη συνείδηση. Όλοι αυτοί θα σε σπρώξουν στο μονοπάτι της αντιπαλότητας, στον μύλο που θα σε συνθλίψει.

Σύνθεση χρειάζεσαι κι όχι ένα ακόμη πραξικόπημα, ένα ακόμη αιματοκύλισμα.

Διάβασε επίσης: Τι λένε τα άστρα για την πανδημία του κοροναϊού;

Μηνιαίες προβλέψεις από 20/3 έως 19/4: Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο!

Τι λένε τα άστρα για τον Μάρτιο 2020;

Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν έναν δύσκολο Mάρτιο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved