Τι λένε τα άστρα για την πανδημία του κοροναϊού;

Τι προβλέπεται για την Ελλάδα;

Τι λένε τα άστρα για την πανδημία του κοροναϊού;

Η πανδημία

Κατ’ αρχάς, η αστρολογική αφετηρία της πανδημίας του κοροναϊού ήταν η Σεληνιακή Έκλειψη της 17ης Ιουλίου του 2019, κάτι που πιστοποιείται από το ότι στο αστροχαρτογράφημά της οι «γραμμές» του Ήλιου και της Σελήνης περνούν ακριβώς επάνω από το Wuhan της Κίνας. Σε αυτήν την έκλειψη που «έδειξε» πέντε μήνες μετά, τα Φώτα «κάθονται» πάνω στο τετράγωνο Πλούτωνα-Έριδος, το οποίο φαίνεται να είναι και η βασική γενεσιουργός αιτία της πανδημίας.

Η Έρις σχετίζεται άμεσα με τον μικρόκοσμο και φυσικά τους ιούς και τουλάχιστον από τις δικές μου έρευνες η «επαφή» της με τον Άρη ήταν η πρώτη που ξεχώρισε σαν αίτιο πρόκλησης επιδημιών αλλά και των ποικίλων διαταραχών του ανοσοποιητικού.

Στην δική μου θεώρηση, η σχέση της με τον Πλούτωνα ήταν -μέχρι πρότινος- «ελεγχόμενη», με την έννοια ότι υπήρχαν υποψίες μιας «μοιραίας» σχέσης, από τότε που μας προέκυψε ο ιός του AIDS στην δεκαετία του ‘70 (αντίθεση Έριδος-Πλούτωνα). Μια τελευταία έρευνα όμως έδειξε ότι και η πανδημία χολέρας το 1911 είχε πίσω της ένα ανάλογο τετράγωνο, με την Έριδα να βρίσκεται τότε στους Ιχθύς και τον Πλούτωνα στους Διδύμους. Και με τα πρόσφατα δεδομένα φαίνεται να «κλειδώνει» η δυναμική αυτής της συσχέτισης.

Δυστυχώς, η όψη θα μας κάνει… συντροφιά για 1-2 χρόνια ακόμη και σε αυτό το διάστημα τα μάτια μας μπορεί να δουν κι άλλα, αφού ο Πλούτωνας «ειδικεύεται» στις μεταλλάξεις και, παρότι το φάρμακο για τον ιό θα βρεθεί, αν αυτός αρχίσει τις «πονηριές» κι αλλάζει διαρκώς πρόσωπα, η πρόκληση για την ανθρωπότητα θα είναι κι αυτή διαρκείας.

Μάλιστα, μέσα στο 2020 υπάρχουν κάποια πολύ «σκληρά» φεγγάρια, που θα μπορούσαν να «απογειώσουν» την πανδημία, θίγοντας περιοχές και χώρες που σήμερα έχουν σχετικά λίγα κρούσματα. Το καλοκαίρι για παράδειγμα, που στο νότιο ημισφαίριο είναι χειμώνας, η Βραζιλία, η Χιλή, η Τανζανία, η Μοζαμβίκη και η Αυστραλία (Μελβούρνη, Μπρισμπέιν) μπορεί να έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Όσο για μας στο βόρειο ημισφαίριο, ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να επιδείξουν (ακόμη) οι αρχές και οι κάτοικοι σε Ιρλανδία, Σκοτία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία, Ιράν, Κορέα, νότιο Ιαπωνία αλλά και στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον).

Κι εδώ θα συμπληρώσω ότι η Νέα Σελήνη στις 24/3 είναι πολύ κρίσιμη, αφού διαφαίνεται ένας αγώνας δρόμου μεταξύ επιστημόνων και ιού για το ποιος θα προλάβει ποιον.

Μάλιστα, βλέποντας τα πράγματα από την θετική σκοπιά τους, με αφορμή την μάχη κατά του κοροναϊού, οι επιστημονικές έρευνες μπορεί να καταλήξουν στο να βρεθεί κάποιο φάρμακο ή μια θεραπεία, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άλλα είδη λοιμώξεων ή τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Επιπλέον, με το δίπολο Έριδος-Πλούτωνα κάποιες εφαρμογές της σύγχρονης Ιατρικής, όπως η νανοτεχνολογία θα αποδειχθούν «χρυσάφι» για την δημόσια και ατομική υγεία.

Όσο για τα… αμιγώς δικά μας, η Ελλάδα ευτυχώς δεν φαίνεται να ανήκει στην ομάδα των χωρών υψηλού κινδύνου, οπότε οι συνέπειες θα περιοριστούν σταδιακά στην οικονομία, με τον τουρισμό να πλήττεται «θανάσιμα».

Μόλις, δε, περάσει η «θύελλα» του κοροναϊού, θα αρχίσουμε πάλι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, με τα πολιτικά πάθη να «ανάβουν». Μέχρι και απεργίες του νοσηλευτικού προσωπικού θα δούμε και μένω μόνο σε αυτό γιατί είναι φλέγον ζήτημα, εν μέσω πανδημίας.

Πάσχα, πάντως, μας βλέπω να κάνουμε υπό… επιτήρηση!

Η καραντίνα

Σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις κι αναφέρομαι κυρίως στην εκτεταμένη καραντίνα και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην προσπάθεια των αρχών να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού.

Ολόκληρες πόλεις τελούν υπό καθεστώς «ομηρείας» και γι’ αυτό «ευθύνεται» το τετράγωνο του τροπικού Χείρωνα στον Κριό με τον αστρικό Κρόνο στον Αιγόκερω, μια όψη που στην εξωτερική της εκδήλωση φέρει την σφραγίδα του «εγκλεισμού» και της περιχαράκωσης. Σαν να λέμε, ο καθένας στο «καβούκι» του…

Και το πόσο θα «κρατήσει» η όψη είναι εμμέσως πλην σαφώς ένα πρόκριμα για το πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτά τα περιοριστικά μέτρα ανά τον κόσμο. Πρακτικά ενεργοποιήθηκε στην Πανσέληνο του Φεβρουαρίου και… δυστυχώς θα είναι ενεργή μέχρι και την Σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου. Ύστερα θα κάνει μια ρελάνς τον Ιανουάριο του 2021, που σημαίνει ότι σε κάποιες χώρες θα χρειαστεί ξανά να παρθούν μέτρα.

Φυσικά, οι περιορισμοί δεν θα είναι ίδιοι παντού αλλά σίγουρα αυτό το «κλειστοφοβικό» κλίμα θα επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα, διαμορφώνοντας έναν νέο τρόπο ζωής κι εδώ το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε με δημιουργικό τρόπο τα νέα δεδομένα. «Κλείσιμο», σημαίνει ενδοσκόπηση, αναψηλάφηση, επαφή με τους δικούς μας και το παρελθόν μας αλλά και αλληλεγγύη.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Κάποιοι/ες φίλοι/ες στο Facebook φροντίζουν να με ενημερώνουν… ανελλιπώς για όλες τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία. Ίσως οι πιο βάσιμες απ’ όλες να είναι εκείνες που σχετίζονται άμεσα με το χρήμα, όπως τα «παιχνίδια» στα χρηματιστήρια και η βούληση «σκοτεινών» εξουσιαστών να απαλλαγούν από πληθυσμιακές ομάδες που επιβαρύνουν τον δημόσιο κορβανά. Όμως οι απανταχού «σκοτεινοί τύποι» και οι κερδοσκόποι, δεν είναι απαραίτητο να έχουν «στήσει» την όλη υπόθεση. Το σίγουρο είναι πως ξέρουν να την εκμεταλλεύονται.

Διάβασε επίσης:

Μηνιαίες προβλέψεις από 20/3 έως 19/4: Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο!

Τι λένε τα άστρα για τον Μάρτιο 2020;

Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν έναν δύσκολο Mάρτιο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved