Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 13° 20' 14" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 13° 08' 44" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 27° 53' 43" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 24° 10' 23" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 17° 08' 41" ΔΙΔΥΜΟΙ R
ΔΙΑΣ - 29° 01' 47" ΙΧΘΥΕΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 20° 09' 04" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 52' 46" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 22° 38' 44" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 26° 53' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 13° 14' 55" ΤΑΥΡΟΣ

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Σεληνιακή έκλειψη της 21ης Ιανουαρίου;

Yπάρχει κίνδυνος να χαθεί κάθε έννοια μέτρου

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Σεληνιακή έκλειψη της 21ης Ιανουαρίου;

Μια Σεληνιακή Έκλειψη «απευθύνεται» κυρίως στο συναίσθημα είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο και η συγκεκριμένη που γίνεται στην 1η μοίρα του άξονα Λέοντα - Υδροχόου δεν ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο. Το ιδιαίτερο στοιχείο που έχει όμως είναι η εκ παραλλήλου επιρροή «απελευθερωτικών» και «συντηρητικών» δυνάμεων, κάτι που αναπόφευκτα θα τις φέρει σε αντιπαράθεση.

Κι όσον αφορά στα προσωπικά ζητήματα, οι συνέπειες θα είναι μάλλον «διασπαστικές» στην περίπτωση που υπάρχουν συμβατικοί δεσμοί αλλά και πολύ ενθαρρυντικές ως προς την χάραξη μιας νέας πορείας, βασισμένης σε αλήθειες κι όχι σε «κουκουλώματα». Εδώ φυσικά θα παίξει σημαντικό ρόλο και η προσωπική παιδεία-καλλιέργεια του καθενός, αφού το επίπεδο και οι κατευθύνσεις των όποιων αναθεωρήσεων εξαρτώνται άμεσα από αυτές τις παραμέτρους και μια εν δυνάμει «προβληματική» επιρροή μπορεί να αναδειχθεί σε εφαλτήριο προόδου και δημιουργίας.

Από «τεχνικής» άποψης, η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει άμεσα όσους/ες έχουν «κάτι» σημαντικό κοντά στην 1η μοίρα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) ή στην 7η μοίρα των παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), αφού εκεί «κάθεται» η αστρική της θέση.

➳ Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Σε κοινωνικό επίπεδο πάντως, όπου η ενέργεια της έκλειψης θα εκδηλωθεί χωρίς ιδιαίτερη εσωτερική επεξεργασία, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν ακραία φαινόμενα, ιδιαίτερα σε συλλογικές εκδηλώσεις, είτε πολιτικού είτε άλλου χαρακτήρα. «Παίζουν» βέβαια και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, που θα αναστατώσουν μια μερίδα του πληθυσμού.

Λόγω ωροσκοπίου, η Ελλάδα μπορεί να είναι ένα από τα «θέατρα» των εξελίξεων (η έκλειψη γίνεται κοντά στο Μεσουράνημά της, στον Υδροχόο) κι εδώ το πρόβλημα, ως προς τις κοινωνικές διαστάσεις ενός «ξεσηκωμού», είναι ότι μια «σκληρή» αντιμετώπιση των «επαναστατικών» τάσεων θα τις διευρύνει περαιτέρω. Ίσως όμως κάτι τέτοιο να καταστείαναγκαίο, εξ αιτίας του υπερβολικού «πάθους», με το οποίο θα διαμαρτυρηθούν κάποιοι. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κάθε έννοια μέτρου.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιοχές του πλανήτη που θα «λουστούν» την έκλειψη, όπως είναι για παράδειγμα η Ινδονησία, η Ινδοκίνα αλλά και οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Επιπλέον, όπως και σε κάθε έκλειψη, οι «γραμμές» του Άρη στο αστρογράφημά της υποδεικνύουν περιοχές εντάσεων και σχετικά ακραίων καταστάσεων, που θα γίνουν πρώτη είδηση.

Αυτές είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Δυτική Ισπανία στην Ευρώπη, η Νέα Ζηλανδία, η ανατολική Ινδία με την Σρι Λάνκα και το Νεπάλ στην Ασία αλλά και το νότιο Μεξικό με το Τέξας στην Αμερικανική ήπειρο.   

➳ Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας»

Διάβασε επίσης: Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου;

Δες εδώ πότε έχει Εκλείψεις το 2019

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2022 Astrology.gr - All rights reserved