Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου;

H επιρροή της σίγουρα θα συμβάλλει σε ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως συμβαίνει με όλες τις εκλείψεις

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου;

Πλαισιωμένη από Κρόνο και Πλούτωνα, η συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω φέρει τα χαρακτηριστικά μιας «κάθαρσης» και το βασικό της αίτημα σε προσωπικό επίπεδο είναι η λήψη αποφάσεων που κλείνουν έναν κύκλο πραγμάτων κι ανοίγουν έναν νέο. Όσον αφορά δε στην κοσμική (mundane) αστρολογία, η επιρροή της σίγουρα θα συμβάλλει σε ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως συμβαίνει με όλες τις εκλείψεις, αλλά μπορεί να σημάνει και μια κοινωνικοπολιτική κρίση σε «επιλεγμένες» περιοχές του πλανήτη.

Μεταξύ αυτών είναι το Ιράν (και η αντιπαράθεσή του με τις ΗΠΑ), η Ανατολική Αυστραλία με επίκεντρο την Μελβούρνη, που μπορεί να γίνει θέατρο τρομοκρατικών (ιδίως βομβιστικών) επιθέσεων, η Ινδία και η Δυτική Αφρική. Παράλληλα, η Καλιφόρνια απειλείται από έναν μεγάλο σεισμό και η Ισλανδία από μια νέα έκρηξη ηφαιστείου.

Όσο για την Δυτική Ευρώπη, η έκλειψη πριμοδοτεί πολιτικές αλλαγές και ακρότητες σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Λονδίνο. Κι αν η αναστάτωση από το Brexit και όλα εκείνα που θα προκαλέσει ηχεί τόσο εύλογη, όσο και ο κοινωνικός αναβρασμός στην Γαλλία, η διεξαγωγή των ευρωεκλογών κάτω από ένα τέτοιο ουράνιο «καθεστώς» (η επιρροή της έκλειψης κρατάει τουλάχιστον μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο) σίγουρα κρύβει πολλές εκπλήξεις, με την ενίσχυση των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων να είναι σε κάποιες περιπτώσεις θεαματική. Κι αυτό με την σειρά του θα οδηγήσει σε περαιτέρω έξαρση του εθνικισμού αλλά και των τάσεων αυτονόμησης περιοχών που μέχρι σήμερα «φιλοξενούνται» σε ενιαίες κρατικές οντότητες. Αν όχι φέτος, μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αυτές οι τάσεις θα δημιουργήσουν πλείστα προβλήματα σε κυβερνήσεις και τοπικές κοινωνίες.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Αστρολογία του 21ου αιώνα»

Για την Ελλάδα πάντως η έκλειψη γίνεται στον 9ο γενέθλιο οίκο της και «υποδεικνύει» ένα ξεκαθάρισμα στους τομείς που παραδοσιακά συνδέονται με αυτόν: Δικαιοσύνη, media, Παιδεία, Εκκλησία αλλά και διεθνείς σχέσεις. Ως προς τις τελευταίες μάλιστα φαίνεται πως κάποια πράγματα είναι προαποφασισμένα από μεγάλα κέντρα εξουσίας (εκτός της χώρας) και δεν αλλάζουν για την ώρα.

Ειδικότερα για τα Σκόπια, όλα θα προχωρήσουν σύμφωνα με το «πρόγραμμα», μέχρι βέβαια να αναλάβει δράση ο Πούτιν, που δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη.

Εξελίξεις στην θετική κατεύθυνση θα υπάρξουν και στο Κυπριακό, με τα «μεγάλα πράγματα», ωστόσο, να αναμένονται το 2021-22

Επιπλέον, η έκλειψη ενεργοποιεί τον συνοδικό κύκλο Ήλιου-Δήμητρας, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και κατευθύνει στην διερεύνηση-αποκάλυψη υπόγειων διαδρομών στην πολιτική σκηνή, μια διαδικασία που θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του 2021, αν λάβει κανείς υπόψη του και τα δεδομένα του επόμενου κύκλου που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020.

Στην τρέχουσα φάση ωστόσο, θα υπάρξουν και κάποιες δυσάρεστες «παρενέργειες», με τοποθετήσεις βομβών που θα συνεχιστούν, ταράζοντας την κοινωνική ειρήνη, ενώ δεν αποκλείεται να ξεσπάσει και κάποιος «πόλεμος» κυκλωμάτων.

Από εκεί και ύστερα, το ενδεχόμενο μιας «διακεκριμένης» καταστροφής που θα πονέσει αρκετούς εξ ημών είναι όντως υπαρκτό, εξ αιτίας της συσχέτισης των αστρικών τιμών της έκλειψης (21η μοίρα Τοξότη) με την γενέθλια Σελήνη και την Αφροδίτη της Ελλάδος, με το πιο κρίσιμο διάστημα να είναι το δεκαπενθήμερο 5-20 Ιανουαρίου και οι τρεις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Εδώ, «παίζει» δυνατά ένα δυστύχημα σε μέσο μαζικής μεταφοράς γι’ αυτό οι απανταχού αρμόδιοι ας κάνουν προσεκτικά την δουλειά τους, μήπως και προλάβουν τα χειρότερα.

Απόκτησε το βιβλίο του Γιάννη Ριζόπουλου «Το σταυροδρόμι της Αστρολογίας»

Διάβασε επίσης: Οι εκλείψεις συνδέονται άμεσα με τις ηφαιστειακές εκρήξεις

Δες εδώ πότε έχει Εκλείψεις το 2019

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved