Ο Ερμής - Μέρος Α΄

Ερμής, ο αγγελιοφόρος των Θεών

Ο Ερμής - Μέρος Α΄

Στη Γη για να στέλνουμε ανταποκρίσεις ανεβήκαμε στα αστέρια του Ουρανού

(ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ)

Πρόκειται ίσως για την πιο συμπαθητική θεότητα του ελληνικού δωδεκάθεου, καθώς συνδυάζει αρχικά πολύ έντονα τα ανθρώπινα με τα θεϊκά στοιχεία, αλλά και γιατί θεωρείται ουσιαστικά ο πρώτος δάσκαλος του ανθρώπινου γένους, Εκείνος είναι που εισήγαγε τα γράμματα και τις επιστήμες στην ανθρωπότητα, δίδαξε τη χρήση της διάνοιας και μάλιστα υπάρχουν μύθοι που αποδίδουν σε αυτόν τη μετάδοση της γνώσης της φωτιάς στους ανθρώπους. Ταυτόχρονα είναι προστάτης του εμπορίου. Εκφράζει με ένα αρχετυπικό σχεδόν τρόπο την ταχύτητα, την ευλυγισία, τη μεταβλητότητα, μα και τους απατηλούς δρόμους που κάποιες φορές ακολουθεί ο νους, καθώς εύκολα μπερδεύεται και κάνει λάθη. Διαθέτει, επιπλέον, μια σκιώδη και περισσότερο ανθρώπινη όψη, καθώς είναι πρώτος στην απατεωνιά, το ψέμα και την κλεψιά.

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Το σύμβολό του περιέχει και τα τρία βασικά σύμβολα. Ο κύκλος του πνεύματος εξουσιάζεται από εκείνον που αποτελεί μόνο μερική αντανάκλαση. Κάτω από αυτόν κρέμεται το σύμβολο των γήινων υλικών πραγμάτων.

Mε εξαίρεση την Σελήνη, ο Ερμής είναι ο γρηγορότερος πλανήτης.

Κάνει τροχιά γύρω από τον Ήλιο σε περίπου 88 ημέρες αλλά εξαιτίας της ανάδρομης κίνησης παίρνει περίπου ένα χρόνο να διασχίσει τον ζωδιακό.

Ο Ερμής περνά μέσα από ένα ζώδιο σε λιγότερο από τρείς εβδομάδες, όταν η κίνηση είναι ευθεία και «κάθεται» σε 8 έως 10 εβδομάδες σε ένα ζώδιο όταν είναι ανάδρομος.

Η ανάδρομη περίοδος είναι κατά μέσο όρο τριάμισι εβδομάδες, η σταθερή περίοδος διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι και τρείς ημέρες καθώς η κίνηση αλλάζει από ευθεία σε ανάδρομη ή από ανάδρομη σε ευθεία. Η μέση καθημερινή είναι 1 μοίρα και 23΄.

Επειδή ο Ερμής απέχει το πολύ 28 μοίρες από την ζωδιακή θέση του Ηλίου πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο όπως ο Ήλιος, στο προηγούμενο ζώδιο ή το επόμενο.

Για να δεις τον Αστρολογικό σου Χάρτη, πάτησε εδώ

Ο Ερμής είναι κρύος, μαγνητικός, και ερμαφρόδιτος (αρσενικός – θηλυκός).

Έχει το γένος από το ζώδιο που βρίσκεται, είναι στεγνός, όταν είναι αρσενικός και υγρός, όταν είναι θηλυκός.

Το μυαλό, η διανοητική εξέλιξη και όλοι οι τύποι επαφών περιλαμβάνοντας ταξίδια, επαφές, χρήση τηλεφώνου, ομιλίες και γράψιμο κυβερνιόνται από τον Ερμή.

Ο Ερμής εκδηλώνει τον χαρακτήρα του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται και αντικατοπτρίζει την φύση των πλανητών με τους οποίους κάνει όψεις.

Κάθε θέση του στο ωροσκόπιο, έχει να κάνει πολύ με τις έμφυτες διανοητικές και επικοινωνιακές επιδεξιότητες του ατόμου.

Όταν εξετάζουμε έναν χάρτη, η κρίση μας για την νοητικότητα του ατόμου και για το είδος των νευρικών αντιδράσεων του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα ερμητικά χαρακτηριστικά. O Ερμής είναι ο Πλανήτης που εκπροσωπεί την ικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνεί.

Το επικοινωνιακό σύστημα του ανθρώπου είναι πολυδιάστατο και περικλείει πολλές λειτουργίες. Η πρώτη «επικοινωνιακή» λειτουργία του ανθρώπου είναι αυτής της αναπνοής. Η εισπνοή – εκπνοή είναι η πρώτη και απαραίτητη, για την επιβίωση συναλλαγή του ανθρώπου με τον περιβάλλοντα κόσμο και σε αυτή στηρίζεται όλη η συντήρηση του οργανισμού του καθώς από αυτή εξαρτάται η αποτελεσματικότητα της κυκλοφορίας του αίματος και ο μηχανισμός της ομιλίας.

Ο Ερμής είναι ο Πλανήτης που σχετίζεται με την μηχανική λειτουργία της αναπνοής αλλά και με κάθε λειτουργία μεταφοράς του ανθρώπινου σώματος όπως είναι το νευρικό σύστημα, το «σώμα των αγγελιοφόρων» με άλλα λόγια. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο Ερμής λειτουργεί σαν ένα πολύπλοκο ηλεκτρονικό μηχάνημα που είναι ταυτόχρονα πομπός, δέκτης, ρυθμιστής και κινητήρας. Το μηχάνημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, αφού μας επιτρέπει να δεχόμαστε κάθε είδους ερεθισμούς και να αντιδρούμε σε αυτούς αλλά δεν έχει ιδιαίτερη συναισθηματική ιδιότητα.

Διάβασε το Β' μέρος του άρθρου εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved