Ο Ερμής - Μέρος Β΄

Ερμής, ο αγγελιοφόρος των Θεών - Μέρος Β'

Ο Ερμής - Μέρος Β΄

«Είμαστε κάτι διάχυτες αισθήσεις, χωρίς ελπίδα να συγκεντρωθούμε. Για νεύρα μας μπερδεύεται όλη η φύσις»

(ΚΩΝ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ)

Σύμφωνα με τον επικρατέστερο μύθο, πατέρας του Ερμή ήταν ο Δίας και μητέρα του η Μαία, μία από τις Πλειάδες, τις θυγατέρες του Άτλαντα, του γίγαντα που κρατούσε στις πλάτες του τον ουρανό. Πρόκειται για τις Πλειάδες κόρες που αργότερα ο Δίας τις μετέτρεψε σε αστερισμό, μαζί με τον κυνηγό Ωρίωνα, καθώς ο τελευταίος τις καταδίωκε.

Ο Ερμής εξουσιάζει το νευρικό μας σύστημα. Όλοι οι αυτόματοι μηχανισμοί όπως η ομιλία, συνδέονται με την συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου. Μπορεί πχ από ένα ψυχικό τραύμα να έχουμε τραυλίσματα, παραλύσεις, τικ κλπ.

Ο Ερμής λειτουργεί σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που συλλέγει τις πληροφορίες και τις χρησιμοποιεί αυτόματα για να επιβιώσει δηλαδή να δράσει, να πληροφορηθεί και να εκφράσει κάτι σωστά. Είναι το μηχάνημα που μας επιτρέπει να εισπράττουμε από το περιβάλλον και να εκφράζουμε ότι είναι δυνατό να εκφραστεί από τους άλλους. Στη διεργασία αυτής της διαδικασίας, φυσικά συμμετέχουν και ψυχολογικά, πνευματικά και συναισθηματικά στοιχεία.

Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία σκέψεως του ατόμου την ικανότητα να βγάζει συμπεράσματα (λογική) και την ικανότητα να διατυπώνει – επεξεργάζεται.

Ο οίκος στον οποίο είναι τοποθετημένος περιγράφει τα πράγματα για το οποία ένα πρόσωπο σκέπτεται και συζητά και το από πού το άτομο αντλεί ιδέες.

Ένας καλά τοποθετημένος Ερμής, δίνει επιδεξιότητα, ευστροφία, (ευκινησία) μυαλό με αντίληψη, την ικανότητα κρίσης που να βασίζεται στην λογική και την έκφραση γνώσης και ιδεών με ευχέρεια μέσω του λόγου ή του γραψίματος.

Ένας λιγότερο καλά τοποθετημένος Ερμής δίνει την τάση για σκέψεις με πλατιούς ορίζοντες που σχετίζονται διανοητικώς με τις γενικότητες παρά με τις λεπτομέρειες. Η κρίση βασίζεται στην γενική εικόνα παρά σε ειδικά γεγονότα.

Ένας εξασθενημένος Ερμής δείχνει αφηρημάδα, τάση για ονειροπόληση, και μερικές φορές αδεξιότητα.

Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος στα γενέθλιο ωροσκόπιο, το άτομο έχει την τάση να είναι ενδοσκοπικό, υποκειμενικό στον τρόπο σκέψης και διστακτικό (αναποφάσιστο) στο να εκφράζει ιδέες φωναχτά (μεγαλόφωνα).

Ένας σταθερός Ερμής ενισχύει την διανοητική και επικοινωνιακή έκφραση όπως περιγράφεται από την θέση ζωδίου, την θέση του σε οίκο και τις όψεις που δέχεται.

Ο πλανήτης σχετίζεται με τις ηλικίες 7 έως και 17, τα χρόνια μάθησης κατά την διάρκεια των οποίων αποκτά βασική μάθηση εμπειριών και βασική μόρφωση.

Ο Ερμής κυβερνά τους βραχίονες, τα χέρια, τους ώμους, τα πνευμόνια, το ηλιακό πλέγμα, το υπογάστριο, τα έντερα, τον θύμο αδένα, το νευρικό και αναπνευστικό σύστημα.

Σε ένα ωροσκόπιο κυβερνά τους στενούς συγγενείς ενός ατόμου, εκτός από τους γονείς, ιδιαίτερα τους αδελφούς και τις αδελφές.

Ο Ερμής κυβερνά τα μηνύματα, τα γράμματα, τα βιβλία, τα περιοδικά, την υπογραφή ντοκουμέντων, τους γείτονες και την άμεση γειτονιά, τον διαρκώς ταξιδεύοντα, την επιδεξιότητα στην μεταφορά εμπορευμάτων, το χαρτί (σαν μέσο επικοινωνίας).

Για να δεις τον Αστρολογικό σου Χάρτη, πάτησε εδώ

Το μέταλλο είναι ο υδράργυρος, η ημέρα η Τετάρτη και ο αριθμός το 5.

Ο Ερμής είναι ο φυσικός κυβερνήτης δύο οίκων του 3ου και του 6ου.

Κυβερνά δυο ζώδια τους Διδύμους και την Παρθένο και βρίσκεται και στα δύο σε θέση κυριαρχίας.

Ο Ερμής παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι σε έξαρση στον Υδροχόο, σε εξορία στον Τοξότη και τους Ιχθύες, και σε πτώση στον Λέοντα.

Η μοίρα της έξαρσης είναι η 15η μοίρα του Υδροχόου και η μοίρα πτώσης είναι η 15η μοίρα του Λέοντα.

Τι συμβολίζει στο ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου;

Αληθινό νόημα

Επιδέξιος, ικανός, έξυπνος, ψυχρός στα συναισθήματα, εκφραστικός, καλός στις λεπτομέρειες, νοήμων, λογικός, γρήγορη αντίληψη, ομιλητικός, πολυμήχανος

Υπερβολή ή κακή χρήση

Πονηρός, φλύαρος, επικριτικός, απεραντολόγος, λεπτολόγος, πολυπράγμονας, πολυλογάς, νευρικός, χωρίς αίσθημα, γλυκερός, πανούργος.

Διάβασε το Α' μέρος του άρθρου εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved