Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Ιχθύ;

Σίγουρα μιλάμε για έναν κόσμο επιφανειακά πανέμορφο, τι γίνεται όμως κάτω από την επιφάνεια;

Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με την δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Ιχθύ και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;

Φτάσαμε στο τελευταίο ζώδιο του κύκλου που δεν είναι άλλο από τους Ιχθύς.

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο των Τεχνών. Μουσική, χορός, γραφή, ποίηση, ζωγραφική, άρα μιλάμε για έναν κόσμο σίγουρα όμορφο και καλλιτεχνικό. Τους διακατέχει ένας ρομαντισμός, ένας μυστικισμός, είναι αρκετά συναισθηματικοί και πάντα χαμένοι στις σκέψεις τους.

Ένας Ιχθύς μπορεί να βρίσκει παντού την ομορφιά, έχει το ταλέντο να προσαρμόζεται σε όποια αντιξοότητα, σε όποια χώρα, σε όποια γλώσσα, τα υιοθετεί όλα σαν να ήταν αληθινά δικά του. Δεν το κάνει ψεύτικα, του βγαίνει αυθόρμητα, κάνοντάς τον πολλές φορές να μοιάζει με κάποιον που δεν έχει τίποτα δικό του και πάντα προσκολλάται σε άλλους. Γι’ αυτό και μόνο το ταλέντο του θεωρείται ο ''Survivor'' του ζωδιακού.

Σαν φίλος, είναι πάντα εκεί να σε ακούσει, να σε υποστηρίξει, να πεις τον πόνο σου, όμως μην περιμένεις να σου δώσει κάποια λύση. Ενώ έχει τρομερή ενσυναίσθηση δεν πρόκειται να βγει ποτέ μπροστά, ούτε να σου πει τι να κάνεις, κι αν σου πει, δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η κινητήρια δύναμη ενός Ιχθύ είναι το συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό. Μπορεί να είναι το πιο αγαθό πλάσμα, αλλά με μια λάθος κίνηση να μετατραπεί σε ό,τι πιο επικίνδυνο έχεις συναντήσει. Κυρίως λόγω προδοσίας, είτε φίλου είτε συντρόφου. Πολλοί Ιχθύες παρασέρνονται από τον όγκο συναισθημάτων και είτε παραμυθιάζουν τον εαυτό τους, κυρίως όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ζητούν τρόπους διαφυγής, ότι το άτομο είναι αυτό που χρειάζονται ή αν, τελικά, το άτομο δείξει ένα άλλο πρόσωπο, η εκδίκηση γεμίζει όλο τους το είναι και δεν ξέρεις ποτέ από πού θα σου 'ρθει.

Σαν ζώδιο, λειτουργεί χαοτικά εξαιτίας του κυβερνήτη του, Ποσειδώνα, είναι επιρρεπές σε καταχρήσεις και πολλές φορές επιλέγει την απομόνωση, ως μέσο για την καλύτερη ψυχική τους υγεία.

Αν μιλάμε για τον κόσμο του, σίγουρα μιλάμε για έναν κόσμο επιφανειακά πανέμορφο, γεμάτο από το υδάτινο στοιχείο, παστέλ αποχρώσεις και γαλήνιο. Τι γίνεται όμως κάτω από την επιφάνεια;

Δυστυχώς ένας Ιχθύς είναι ακατάλληλος να κυβερνήσει. Δεν είναι πρακτικός και δεν είναι στη φύση του να υπερασπίζεται τη θέση του ή τα συμφέροντα του ή να διοικήσει. Μπορεί όμως κάλλιστα να στέκεται στο πλάι κάποιου και να ασχολείται καθαρά με την τέχνη ή με την φύση. Αυτό θα τον γέμιζε και θα ένιωθε ολοκληρωμένος, χωρίς να αισθάνεται απειλή ή το βάρος της ευθύνης.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved