Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Αιγόκερω;

Τίποτα δεν ξεφεύγει ούτε σπιθαμή από κανόνες, όρια και μέτρα

Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Αιγόκερω;

Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με την δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Αιγόκερω και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;

Ωπ! Μήπως ακούστηκε η μουσική του Law and Order από μακριά; Νιώθεις μια ανατριχίλα στον σβέρκο σου ότι αν παραβείς τον νόμο, θα μπουκάρουν από παντού και θα σε συλλάβουν; Και καλά κάνεις!

Καλώς ήρθες στον κόσμο που όλα πρέπει να είναι τέλεια και τίποτα να μην ξεφεύγει ούτε σπιθαμή από κανόνες, όρια και μέτρα. Ένας Αιγόκερως είναι ο φόβος και ο τρόμος των υπόλοιπων ζωδίων. (όχι όλων) Γιατί όμως;

Μήπως επειδή είναι πρακτικός, αυτάρκης, αυτοδύναμος, φιλόδοξος; Ή μήπως δείχνει σκληρός, απροσπέλαστος και ένα βλέμμα αποδοκιμασίας του σε παγώνει και σε κάνει να νιώθεις το χειρότερο σκουλήκι που έχει γεννήσει η πλάση;

Σε κάθε περίπτωση ένας Αιγόκερως έχει και τα καλά του.

Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος και δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να προχωρά μπροστά. Είναι αποφασιστικός, υλιστής, ρεαλιστής και δεν τα παρατάει ποτέ. Ακόμα και αν οι άλλοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, εκείνος θα συνεχίσει να προσπαθεί υπομονετικά και καρτερικά. Αυτό τον κάνει αξιόπιστο συνεργάτη και φίλο.

Οι Αιγόκεροι δεν είναι σαν τους Ζυγούς! Συνήθως φτιάχνουν μικρούς κύκλους όπου λίγοι έχουν την τιμή να είναι μέσα σε αυτούς. Αλλά, όσοι μπορέσουν να μπουν σημαίνει πως μπορούν να δουν έναν κρυφό κόσμο που μόνο εκείνος προσφέρει. Οι Αιγόκεροι είναι υποστηρικτικοί στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τους αρέσει να δημιουργούν ασφαλείς, πολυτελείς φωλιές και να ζουν έναν άνετο, και πολλές φορές, λίγο ακριβό τρόπο ζωής. Το να ζουν καλά και ποιοτικά είναι σημαντικό για αυτούς, άλλωστε γι' αυτό εργάζονται τόσο πολύ.

Ένας Αιγόκερως διαθέτει μια εσωτερική αποφασιστικότητα και φιλοδοξία που τον εξοπλίζει να χειρίζεται οτιδήποτε του τυχαίνει στη ζωή με στωικότητα και αυτοπεποίθηση. Τελειώνει ό,τι αρχίζει και αυτό από μόνο του είναι αρκετά ελκυστικό.(Τουλάχιστον για κάποιους)

Βέβαια... έχει ένα θέμα με τα συναισθήματα. Είναι τόσο λογικός, που το συναίσθημα είναι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα, ούτε ξέρει και πώς «δουλεύει». Αγαπά και μισεί με τον δικό του τρόπο που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν εύκολα. Αυτό όμως τον κάνει απρόσιτο και μοναχικό.

Παρόλο που ανήκει στα ζώδια της Γης, κρύβει μια παρορμητική πλευρά, αλλά, επειδή ακριβώς η παρόρμηση έχει να κάνει με το συναίσθημα και το τι νιώθεις εκείνη την στιγμή, ας πούμε πως δεν βγαίνει όπως θα έπρεπε. Αν θυμώσει, μπορεί να σε κάνει κομμάτια, αν ερωτευτεί, μπορεί να γίνει χαλί να τον πατήσεις.

Ένας Αιγόκερως μπορεί να γίνει επίμονος και αλαζόνας, αν διαφωνεί μαζί σου. Εκείνος πάντα ξέρει καλύτερα από εσένα και ο μόνος τρόπος να του αλλάξει κάποιος άποψη είναι με αποδείξεις ή κάποιος μεγαλύτερός του. (Λόγω εμπειρίας οι Αιγόκεροι σέβονται και ακούν πάντα τους μεγαλύτερούς τους)

Εν κατακλείδι, ο Αιγόκερως μπορεί να διοικεί έναν κόσμο, που θα λειτουργεί σαν ρολόι, αρκεί να μην εμπλέκεται ο ίδιος συναισθηματικά και ο λαός πάντα να έχει κάποιον, ας πούμε πρεσβύτερο και αξιοσέβαστο, για να μπορεί να ακούγεται η γνώμη του, όπως θα έπρεπε.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved