Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Σκορπιό;

Περιττό να πούμε πως το ''Οφθαλμός αντί οφθαλμού'' παίζει τρελά

Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Σκορπιό;

Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με την δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Σκορπιό και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;

''Επίλεξέ με ή ξέχασέ με''

''Ouch'' Θα έλεγε κανείς μα αυτή είναι η φύση του πιο σκοτεινού ζωδίου του νερού.

Ο Σκορπιός, που πολλοί φοβούνται και τρέμουν, ζητά δυο πράγματα που μάλλον στην εποχή που ζούμε είναι δυσεύρετα: Εμπιστοσύνη και αφοσίωση. Xμμμ, άραγε πόσο εύκολο είναι αυτό και πόσο ένας Σκορπιός μπορεί να αφεθεί ολοκληρωτικά μόλις τα αποκτήσει;

Η απάντηση είναι πολύ. Ω ναι! Ακούγεται περίεργο όμως παρ’ όλη την ''αγρία'' φύση τους, ένας Σκορπιός είναι εύκολο να μετατραπεί από την Morticia Adams σε πριγκίπισσα της Disney (όχι καμιά πολύ φανταχτερή, είπαμε).

Άρα, συμπεραίνουμε πως ο κόσμος του μεταμορφώνεται ανάλογα την διάθεσή του. Μπορεί να θυμίζει κάθε μέρα Halloween ή κάποια πόλη με όμορφο χρώμα.

Είναι αλήθεια πως οι Σκορπιοί γοητεύονται από το σκοτάδι. Χρώματα όπως το μαύρο, το κόκκινο, το χρυσό ή το καθαρό άσπρο είναι από τις τοπ επιλογές τους. Δεν είναι κι ο Κόμης Δράκουλας αλλά λίγο μεσαίωνα τον ποθούν. Τα πολλά φώτα τον κουράζουν και τον κάνουν να νιώθει ευάλωτος που δεν μπορεί να κινηθεί στις σκιές χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Η φασαρία, ο πολύς κόσμος, άνθρωποι που μιλάνε ασταμάτητα, αγκαλιές, φιλιά από αγνώστους στο δρόμο, τα αποφεύγει χωρίς δεύτερη σκέψη. Άρα, μιλάμε για μια κοινωνία απόμακρη.

Όσον αναφορά στους νόμους, περιττό να πούμε πως το ''Οφθαλμός αντί οφθαλμού'' παίζει τρελά. Ο Σκορπιός πιστεύει στη ''δίκαιη'' τιμωρία ενός εγκλήματος. Ό,τι έκανες, αυτό και πρέπει να πάθεις, για να μάθεις; Ίσως. Τα ''ανώτερα'' και τα ''Ζυγίσια'' δεν χωράνε στον κόσμο του. Έσφαλες και πρέπει να πληρώσεις. Επιπλέον, οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο, ο λόγος είναι συμβόλαιο και ό,τι τάζεται οφείλει να υλοποιηθεί.

Όλη αυτή η εκδικητικότητα πηγάζει από την προδοσία που υπέστη. Σχέσεις, φιλίες, δουλειές, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ακόμα και οικογενειακοί δεσμοί. Ω, Θεοί! Οι επτά πληγές του Φαραώ μοιάζουν παραμύθι μπροστά σε έναν προδομένο Σκορπιό, έτοιμο να εξαπολύσει το μένος του σε όποιον τον πλήγωσε.

Η άλλη του πλευρά όμως είναι ευχάριστη. Οι Σκορπιοί διαθέτουν εξαιρετικό χιούμορ, κάνοντάς τους πολλές φορές την ψυχή της παρέας.

Αν ερωτευτεί και αγαπήσει, το κάνει αληθινά και δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Σαν φίλος είναι πιστός και στέκεται δίπλα σου σε όλα.

Αφοσιώνεται, επιμένει και προστατεύει όσους είναι στο πλευρό του (κάτι σαν τον Batman).

Όλα αυτά όμως, ιδεατά θα έλεγε κανείς, εάν νιώθει πως και ο άνθρωπος που έχει δίπλα του είναι αληθινός.

Οι Σκορπιοί, μοιράζονται το μεγαλύτερο όπλο μαζί με τα υπόλοιπα ζώδια του νερού, την διαίσθηση. Νιώθουν τα πάντα, τους πάντες, μπορούν να διαβάσουν, σχεδόν με τελειότητα, το κάθε άτομο και πράττουν αναλόγως. Αν, λοιπόν εκεί που είναι όλα μέλι-γάλα, ξαφνικά κάτι αλλάξει, αλλάζουν και οι ίδιοι. Γίνονται απόλυτοι, κτητικοί και παρανοϊκοί. Το μέσα τους βράζει τυφλώνοντάς τους και μετατρέποντάς τους σε σκληρούς και άκαρδους μην υπολογίζοντας κανέναν. Όσο πόνεσε θα σε πονέσει, όσο πληγώθηκε θα σε πληγώσει. Αν είσαι αληθινός όμως, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved