Πέντε λάθη που κάνεις και μπλοκάρεις τον έρωτα στη ζωή σου

Είναι που είναι δύσκολα τα πράγματα, τα δυσκολεύεις κι εσύ ακόμα περισσότερο

Πέντε λάθη που κάνεις και μπλοκάρεις τον έρωτα στη ζωή σου

Γιατί μπλέκουμε σε λάθος αγάπες και καταλήγουμε να πληγωνόμαστε, σε σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά ή γιατί είμαστε ακόμα μόνοι και δεν βρίσκουμε το ταίρι μας; Φταίει η κακή μας τύχη, φταίμε εμείς οι ίδιοι που δεν δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες; Κι αν ισχύει το ρητό "παίρνουμε αυτό που μας αξίζει", μήπως τελικά είμαστε εμείς που ασυνείδητα μπλοκάρουμε τον έρωτα και την αγάπη και γι' αυτό είμαστε μόνοι ή δεν έχουμε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση;

Για να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και πρέπει να ξεπεράσουμε:

1. Αναζήτηση του ιδανικού

Ψάχνοντας έναν ήρωα/ηρωίδα και ερωτευόμενοι την ιδέα-εικόνα κι όχι το πραγματικό πρόσωπο κάποιου, είναι σαν να επιζητούμε ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο και κάθε τι άλλο δεν το αναγνωρίζουμε. Τις περισσότερες φορές όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ από την φαντασία μας, με αποτέλεσμα να πονάμε και να απογοητευόμαστε, εξαιτίας των υψηλών προσδοκιών μας. Και η προσδοκία είναι η μητέρα όλων των απογοητεύσεων. Αλλά, αν το καλοσκεφτούμε, δεν είμαστε και τόσο άδολοι. Είναι κι αυτό μια προσπάθεια ελέγχου του άλλου, να τον «φτιάξουμε» ανάλογα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας γιατί δεν αποδεχόμαστε αυτό που πραγματικά είναι. Χαλάρωσε λοιπόν και πάρε τα πράγματα, όπως έρχονται. Μην έχεις προκαταλήψεις, ούτε να προσκολλάσαι στην εικόνα.

Η Καρμική ανάλυση του Ωροσκοπίου σου δίνει απαντήσεις στα «πώς» και τα «γιατί»! ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ.

2. Διαφορετικές επιθυμίες

Το να αγωνίζεσαι να τετραγωνίσεις τον κύκλο είναι μάταιο. Αν λοιπόν κάποιος από τους δύο σκέφτεται ότι ο γάμος, ας πούμε, είναι ισόβια κάθειρξη και τα παιδιά είναι είδος βασανιστηρίου, ενώ εσύ θέλεις πώς και πώς να κάνεις οικογένεια, με το να τον πιέζεις δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον κάνεις να νιώθει ότι βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό κι όχι σε σχέση. Αν οι επιθυμίες και τα όνειρά σας δεν ταυτίζονται, καλύτερα να πάρετε ξεχωριστούς δρόμους γιατί σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια.

3. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Είναι γνωστό ότι προβάλλουμε ένα μεγάλο κομμάτι του Εγώ μας στις σχέσεις μας. Όταν εμείς αισθανόμαστε άσχημα για τον εαυτό μας, ο χωρισμός μπορεί να θεωρηθεί εγκατάλειψη ή η αναφορά σε μια αδυναμία μας εκλαμβάνεται ως προσωπική επίθεση. Οι σχέσεις τείνουν να αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο. Αυτό που επικρίνω στο σύντροφό μου, πολλές φορές είναι αυτό που με ενοχλεί ή με φοβίζει στον εαυτό μου. Έχοντας χαμηλή αυτοεκτίμηση, γινόμαστε δέκτες μιας κατάστασης ή συμπεριφοράς που τις περισσότερες φορές είναι δυσάρεστη, γιατί ενδόμυχα θεωρούμε ότι αυτό μας αξίζει. Όταν λύσουμε λοιπόν τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα, τότε θα βελτιωθεί και η ποιότητα των σχέσεών μας.

4. Η κατάσταση του μυαλού

Η ρίζα των περισσότερων δυστυχισμένων ανθρώπων είναι η κατάσταση του μυαλού ή αλλιώς το state of mind. Το αν βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο είναι πολύ σημαντικό γιατί το να έχουμε πάντα μια αισιόδοξη στάση είναι πολύ δύσκολο. Οι περισσότεροι μπαίνουμε σε μια σχέση με ελπίδες και όνειρα που ξεθωριάζουν ή καταστρέφονται υπό το βάρος της καθημερινότητας ή των δυσκολιών της ζωής και είμαστε έτοιμοι να το βάλουμε στα πόδια. Αν βλέπουμε τους εαυτούς μας ως θύματα που μας κυνηγούν οι κακοτυχίες, είναι λογικό να βιώνουμε συνεχώς τις ίδιες δυσάρεστες καταστάσεις. Το να εστιάζουμε στην θετική οπτική θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές μας, όχι μόνο στην εύρεση της αγάπης, αλλά και την ανάπτυξη και διατήρηση μιας καλής σχέσης.

5. Πόνος και Συγχώρεση

Στην αναζήτηση του έρωτα, είναι ζωτικής σημασίας να απελευθερωθούμε από δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος. Η πικρία από μια αποτυχία ή το αίσθημα της απόρριψης από ένα χωρισμό είναι κάτι που δηλητηριάζει το μέσα μας, λίγο-λίγο. Η συγχώρεση είναι το πρώτο βήμα για τη θεραπεία. Απομονώσου για λίγο και σκέψου το πρόσωπο που σου προκάλεσε αυτόν τον πόνο, αλλά και όλες τις κοινές στιγμές σας και με αντικειμενικότητα κρίνε το και συγχώρεσέ το. Μόνο έτσι θα απελευθερωθείς από το θυμό και την πικρία. Η ευτυχία είναι δικαίωμα, αλλά και συνειδητή επιλογή μας. Άμα ελευθερώσουμε το μυαλό μας από τις παρελθούσες απογοητεύσεις και δυσαρέσκειες, τότε βάζουμε τέλος σε μια ιστορία αγάπης και είμαστε έτοιμοι για μια άλλη, καλύτερη.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved