Αν έχεις στερηθεί την αγάπη, διαθέτεις πέντε εκπληκτικά χαρακτηριστικά!

Αν δεν σου έδωσαν ποτέ αγάπη, έχεις πέντε μοναδικά χαρακτηριστικά

Αν έχεις στερηθεί την αγάπη, διαθέτεις πέντε εκπληκτικά χαρακτηριστικά!

Η συναισθηματική παραμέληση που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι συνίσταται στην αποτυχία παροχής συναισθηματικής υποστήριξης μέσα στις σχέσεις, είτε οικογενειακές είτε συντροφικές. Όταν σε μια σημαντική σχέση κάποιος αποτυγχάνει να δείξει συμπόνια, στοργή ή συμπαράσταση προς τον άλλον, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ επιβλαβείς.

Συχνά υποθέτουμε ότι όσοι έχουν περάσει τέτοιες δυσκολίες είναι άτομα που έχουν «σπάσει» μέσα τους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι συχνά εξελίσσονται σε απίστευτα δυνατά και ανθεκτικά άτομα. Αυτό συμβαίνει επειδή έπρεπε να περάσουν πολλά για να καταφέρουν να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους.

Όσοι έχουν μάθει από τις κακουχίες τους τείνουν να είναι ακόμα πιο δυνατοί από εκείνους που δεν πέρασαν ποτέ από την εμπειρία της θεραπείας του πόνου. Δεν είναι θύματα. Είναι οι αξιοθαύμαστοι επιζώντες που έχουν αποκτήσει τεράστια συναισθηματική νοημοσύνη.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πέντε εκπληκτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων οι οποίοι έχουν βιώσει την έλλειψη της αγάπης.

1. Είναι ανεξάρτητοι

Όταν είσαι συναισθηματικά παραμελημένος, ειδικά κατά την παιδική ηλικία, μαθαίνεις να τα βγάζεις πέρα μόνος σου. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι οι ανάγκες σου δεν καλύπτονται από άλλους ανθρώπους, μαθαίνεις να γίνεσαι δυναμικά αυτάρκης. Γίνεσαι απίστευτα ανεξάρτητος. Αυτό συμβαίνει, επειδή έμαθες νωρίς στη ζωή ότι το μόνο άτομο στο οποίο θα μπορούσες πραγματικά να βασιστείς είναι ο εαυτός σου.

2. Έχουν θετική στάση ζωής και αποφασιστικότητα

Ίσως νόμιζες ότι κάποιος που έχει υποφέρει από παραμέληση ή/και κακοποίηση ετών, δεν θα είχε κανένα λόγο να είναι θετικός για τη ζωή. Κι όμως στην πραγματικότητα είναι οι άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν μπορούν να είναι αρκετά αισιόδοξοι απέναντι στις καταστάσεις της ζωής. Σκέψου το με αυτόν τον τρόπο: αν δεν μπορούσαν να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων στις δύσκολες στιγμές τους, πώς θα είχαν επιβιώσει στους τρομερούς καιρούς; Έχουν εκπαιδεύσει τον εαυτό τους στο να αναζητούν πάντα το θετικό σε οποιαδήποτε κατάσταση κι έτσι έγιναν απίστευτα ανθεκτικοί!

Η Καρμική ανάλυση του Ωροσκοπίου σου δίνει απαντήσεις στα «πώς» και τα «γιατί»! ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ.

3. Συναισθάνονται τον πόνο των άλλων

Όσοι υπέφεραν από συναισθηματική κακοποίηση και παραμέληση είναι οι πιο συμπονετικές ψυχές. Έχοντας υποστεί την απόρριψη από πρώτο χέρι, ξέρουν ακριβώς πόσο ταπεινωτικό και τραυματικό είναι. Έτσι, όταν βλέπουν κάποιον άλλον να πονάει είναι οι πρώτοι που θα σταθούν δίπλα του σαν βράχοι, θα δείξουν συμπόνια και υποστήριξη. Ξέρουν πόσο επώδυνο είναι για αυτούς και δεν θέλουν κανένας γύρω τους να υποφέρει μόνος.

4. Πιστεύουν στην προσφορά

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η ζωή μπορεί να έχει πραγματικά σκοτεινές και παγωμένες στιγμές. Έχουν μάθει σε βάθος τη σημασία της αγάπης, της ζεστασιάς, της συμπόνιας για τους άλλους. Διαθέτουν χρόνο και παίρνουν πρωτοβουλίες για να διαδώσουν την αγάπη στον κόσμο, την οποία θεωρούν τόσο αναγκαία. Ξέρουν πώς να ξυπνούν τη ζεστασιά που είναι βαθιά κρυμμένη μέσα στις παγωμένες ψυχές των ανθρώπων στους οποίους συμπαραστέκονται.

5. Είναι προσαρμοστικοί

Οι άνθρωποι που βίωσαν τη συναισθηματική μοναξιά, έχουν μάθει να χειρίζονται μόνοι τους πολλές οδυνηρές καταστάσεις. Ανέπτυξαν ευελιξία και την ικανότητα να ακολουθούν τη ζωή όπου τους οδηγεί προκειμένου να επιβιώσουν. Σπάνια αιφνιδιάζονται και πάντα επικεντρώνονται στο να βρουν το δρόμο. Μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή. Όσο βαθιά κι αν είναι τα νερά που θα χρειαστεί να βουτήξουν, πάντα καταφέρνουν να βγουν στην επιφάνεια.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved