Τα βέλη του Έρωτα σημαδεύουν τα 12 ζώδια

Πως παλεύει κάθε ζώδιο να διαχειριστεί την ερωτική παραζάλη;

Τα βέλη του Έρωτα σημαδεύουν τα 12 ζώδια

Σίγουρα θα έχεις χρησιμοποιήσει κι εσύ τη φράση «Ερωτευμένος είσαι;» όταν απευθύνεσαι σε κάποιο φίλο ή άλλο οικείο πρόσωπο.

Τι μας ωθεί συνήθως να κάνουμε αυτήν την ερώτηση;

Η συμπεριφορά τους, βέβαια. Μάτια πλάνα, αφηρημάδα, ασυνέπεια στα ραντεβού και άλλα πολλά και αλλοπρόσαλλα που έχουν ένα κοινό σημείο: Το άτομο ΔΕΝ συμπεριφέρεται όπως συνήθως. Άρα;

Άρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φτερωτός θεός έχει χτυπήσει χωρίς οίκτο και έχει επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Οι αντιδράσεις των 12 ζωδίων απέναντι στο ταίρι τους αλλά και στο περιβάλλον τους διαφέρουν, όπως είναι φυσικό, αφού το καθένα βιώνει με άλλο τρόπο το ξαφνικό... μπάσιμο του Έρωτα στη ζωή του.

Ας δούμε πως παλεύει κάθε ζώδιο να διαχειριστεί την ερωτική παραζάλη, που του προέκυψε:

Κριός

Το χτυποκάρδι δίνει και παίρνει και γίνεται από τα πιο ρομαντικά άτομα. Λουλούδια, κάρτες, χρυσαφικά, δώρα, ξαφνικές εμφανίσεις, διαρκείς προτάσεις και άλλα πολλά. Το παιχνίδι της κατάκτησης είναι σημαντικό για έναν Κριό και θα δώσει μάχη, θα διεκδικήσει και δεν πρόκειται να υποχωρήσει, αν δεν καταφέρει στο τέλος να είναι με το άτομο που του έκλεψε την καρδιά. Εντούτοις, όταν το καταφέρει, ντρέπεται και δεν εκδηλώνει ανοιχτά τον έρωτά του, γιατί φοβάται μήπως φανεί ευάλωτος κι όχι τόσο σκληροπυρηνικός όσο θέλει να δείχνει. Υπάρχει επίσης η αγωνία μήπως χάσει την ελευθερία του, αλλά ο ίδιος γίνεται αρκετά κτητικός με το αντικείμενο του πόθου του.

*Πάτησε πάνω στην ονομασία κάθε ζωδίου και διάβασε για τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα ζώδια*

Ταύρος

Αν και είναι από τα πιο εσωστρεφή ζώδια και δεν εκφράζεται εύκολα, κάποιος/α που τον γνωρίζει μπορεί να αναγνωρίσει τα σημάδια της... καψούρας επάνω του. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να εκδηλώσει άμετρα τον έρωτά του γιατί είναι λίγο παλιομοδίτης. Διαθέτει ένα μείγμα συναισθηματισμού αλλά και σταθερότητας και, παρότι δείχνει αρκετά συγκροτημένος, τρέφει βαθιά αισθήματα αγάπης και αναζητά την εξασφάλισή τους μέσω πράξεων και χειροπιαστών αποδείξεων. Έχει πάντως περίσσεια υπομονή και αν "κολλήσει" με κάποιο άτομο δεν πρόκειται να τα παρατήσει αλλά θα το πάει μέχρι τέλους. Παρόλο που παίρνει πολύ χρόνο στον Ταύρο να δώσει την καρδιά του, αν το ταίρι του αντέξει την αναμονή θα ανταμειφθεί με πίστη και αφοσίωση.

Δίδυμοι

Η επικοινωνία για ένα Δίδυμο είναι όπως η αναπνοή. Τόσο ζωτικής σημασίας που αν λείπει από τη σχέση του, νιώθει δυσαρέσκεια, ασφυξία και πίεση. Όταν ερωτευτεί λοιπόν, θα κινηθεί έμμεσα, επιδιώκοντας πρώτα την φιλική επαφή. Θα θελήσει να συζητήσει αρκετά με το αντικείμενο του πόθου του, να μοιραστεί τις ιδέες και τις απόψεις του και ΑΝ υπάρχει συμβατότητα, τότε θα δεθεί ουσιαστικά. Παρ' όλα όσα δείχνει, ένας Δίδυμος ψάχνει ασυνείδητα το άλλο του μισό και δε θα ησυχάσει αν δεν το βρει, ακόμα κι αν του πάρει χρόνια.

Καρκίνος

Η διαίσθηση και η συναισθηματική νοημοσύνη είναι τόσο αναπτυγμένες σε αυτό το ζώδιο που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να καταλάβει ότι έχει πάθει ερωτικό «ντουβρουτζά» καθώς και να εξιχνιάσει τα συναισθήματα του άλλου ατόμου. Γι' αυτόν ο έρωτας είναι σοβαρή υπόθεση και συχνά επιδιώκει την επισημοποίηση, καθώς είναι από τα ζώδια που έχουν στενή επαφή με την παράδοση. Οπότε δεν θα είναι απίθανο, αν από τους πρώτους μήνες το μυαλό του αρχίσει και δημιουργεί εικόνες για γάμο και παιδιά. Αναστατώνεται αρκετά αν υπάρχουν εντάσεις με το ταίρι του και μπορεί να πέσει στα πατώματα αν επέλθει χωρισμός, ενώ θα κάνει πολύ χρόνο να τον ξεπεράσει.

Λέων

Ο έρωτας για τους Λέοντες έχει κάτι το μεγαλειώδες και γι' αυτό η καρδιά τους μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά αν αποτύχουν σ' αυτόν τον τομέα. Σε μεγάλο βαθμό, ο έρωτας για το Λέοντα είναι ένα αναζωογονητικό παιχνίδι, απαραίτητο για την αυτοπεποίθησή του. Από τη στιγμή που θα κερδίσει την καρδιά ενός ατόμου, παίρνει το είδος της προσωπικής επιβεβαίωσης που κατά βάθος αναζητά και θα απελευθερώσει όλη του τη δυναμική. Όταν ερωτεύεται γίνεται παιδί, χαίρεται και καμαρώνει για το ταίρι του, είναι γενναιόδωρος συναισθηματικά και υλικά και θέλει να το ζήσει με όλο του το είναι.

*Πάτησε πάνω στην ονομασία κάθε ζωδίου και διάβασε για τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα ζώδια*

Παρθένος

Όταν ένας Παρθένος έχει ερωτοχτυπηθεί, πρόθυμα θα ανατρέψει το πρόγραμμά του, θα εγκαταλείψει την εργασία του για να βρεθεί με το άτομο που θέλει, το οποίο είναι και το μόνο που υπάρχει στο μυαλό του. Μόνο που αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να «φρικάρει» αυτό το ζώδιο, το οποίο, σε αντίθεση με κάποια άλλα, προτιμά τις ήρεμες σχέσεις παρά τις παθιασμένες, γιατί δεν μπορεί να χειριστεί εύκολα τις έντονα συναισθηματικές καταστάσεις. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα πέσει στην παγίδα του Έρωτα... Όλοι πέφτουν... Κι όταν συμβεί αυτό είναι πολύ εμφανές, από το πρώτο κιόλας ραντεβού, όπου θα διακατέχεται από τραγική αμηχανία και η λογική θα έχει πάει περίπατο!

Ζυγός

Γενικά η ζωή των Ζυγών είναι αφιερωμένη στον Έρωτα και στην αναζήτηση του ιδανικού προσώπου, εκείνου που θα τους οδηγήσει σε μια όμορφη, ρομαντική και μακρόχρονη σχέση. Ο Ζυγός πάντα αισθάνεται ελλιπής όντας μόνος και μπορεί να περιμένει χρόνια μέχρι να συναντήσει το κατάλληλο πρόσωπο. Όταν επιτέλους ερωτευτεί και βρει ανταπόκριση γίνεται χαλί, δείχνει με άνεση τα συναισθήματά του, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί την προσωπικότητά του. Στο πίσω μέρος του μυαλού του πάντως υπάρχει διαρκώς η συμβίωση, ως επιστέγασμα της ευτυχίας του.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός όταν ερωτευτεί θα το ζήσει στα άκρα, παράφορα και παθιασμένα. Ο απόλυτος πόνος, το απόλυτο δόσιμο, το απόλυτο σεξ. Το ίδιο ακριβώς απαιτεί και από την άλλη πλευρά, αλλιώς δεν υπάρχει νόημα να είναι μαζί με κάποιο άτομο. Είναι κτητικός από την πρώτη στιγμή, θέλει απόλυτη αφοσίωση και απαιτεί ανταπόδοση σε όλα όσα προσφέρει. Το θέμα είναι ότι δίνει πάρα πολλά, ψυχή τε και σώματι, αν και σε δόσεις, διατηρώντας παράλληλα το μυστήριο και την αγωνία και κάνοντας το αντικείμενο του πόθου του να νιώθει ότι βαδίζει διαρκώς πάνω σε κινούμενη άμμο. Γι' αυτό, αν δεν είσαι έτοιμος/η να ζήσεις το απόλυτο, καλό θα ήταν να μην ενδώσεις στα αλλεπάλληλα κρούσματα του σεξουαλικού αυτού ζωδίου.

*Πάτησε πάνω στην ονομασία κάθε ζωδίου και διάβασε για τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα ζώδια*

Τοξότης

Ο Τοξότης όταν ερωτεύεται γίνεται αφόρητα πιεστικός μέχρι να καταφέρει να κερδίσει την καρδιά του ατόμου που θέλει. Είναι εκείνος που θα τρέξει νύχτα να το βρει, θα διανύσει χιλιόμετρα μέσα σε μια ώρα, μόνο και μόνο για να το δει μια στιγμή. Οι φήμες τον θέλουν άπιστο, στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως δεν είναι. Μάλιστα, γίνεται και κτητικός (περίεργο αλλά αληθινό), αν και ο ίδιος θέλει να έχει ελευθερία κινήσεων και χώρου, χωρίς να σημαίνει ότι θα κάνει κάτι πονηρό, απλά για να νιώθει ότι δεν περιορίζεται. Το κακό είναι ότι ακόμα κι αν έχει βρει την αγάπη του, πολλές φορές δείχνει αδιάφορος κι όταν κινδυνεύει να τη χάσει, τότε κινητοποιείται.

Αιγόκερως

Αυτό το απροσπέλαστο παγόβουνο, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, όταν πέσει στα δίχτυα του Έρωτα, χάνει το νου του και μαζί την φαινομενική ψυχρότητα και στωικότητα που τον χαρακτηρίζει, αφού για τον Αιγόκερω ο έρωτας είναι μια μορφή απελευθέρωσης. Βέβαια, το να σπάσει κάποιο άτομο το εξωτερικό, σκληρό περίβλημά του και να καταφέρει να κερδίσει την καρδιά του δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί ο Αιγόκερως έχει δημιουργήσει διάφορα «υποστρώματα» για την προστασία του. Όταν όμως ερωτευτεί και καταλάβει ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία, θα εκδηλώσει το συναισθηματικό του κόσμο σε όλο του το μεγαλείο και θα παραμείνει πιστός.

Υδροχόος

Για τον Υδροχόο, όπως περίπου και για το Δίδυμο, έρωτας και φιλία πάνε χέρι-χέρι. Όταν ερωτεύεται θέλει να βρίσκεται μόνο με το συγκεκριμένο άτομο που μπορεί να συζητήσει τα πάντα, να τον κατανοήσει, να του αφιερώσει χρόνο, να αναλύσει τις ιδέες και τις θεωρίες του, σαν να είναι μια κλειστή παρέα. Παρ' όλα αυτά ο έρωτας του δημιουργεί μια σύγχυση, συναισθήματα που παλεύει να διαχειριστεί, γι' αυτό στην αρχή αντιδρά αλλοπρόσαλλα. Όσο πιο πολλά νιώθει, τόσο περισσότερο αποστασιοποιείται γιατί φοβάται να μη χάσει το μυαλό και την ανεξαρτησία του.

*Πάτησε πάνω στην ονομασία κάθε ζωδίου και διάβασε για τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα ζώδια*

Ιχθύες

Ο Ιχθύς όταν ερωτευτεί απελευθερώνει τη φαντασία του κι εύκολα μπορεί να προσδώσει σε ένα άτομο αξίες που δεν υφίστανται, όχι μόνο γιατί έτσι το βλέπει αλλά γιατί έτσι θέλει να το ζήσει. Αναζητώντας το ιδανικό όμως εύκολα θα παραμυθιαστεί με κάτι άλλο που θα προσπαθήσει να το φέρει στα δικά του μέτρα γι' αυτό και συχνά γίνεται θύμα της αγάπης του. Θα δώσει πολλά, ίσως περισσότερα από αυτά που θα εισπράξει και μετά θα συνειδητοποιήσει ότι δεν άξιζε τον κόπο. Ανάλογα με το σθένος του, είτε θα στραφεί προς ένα άλλο έρωτα, είτε θα μείνει με αυτόν που έχει, επιλέγοντας το ρόλο του μάρτυρα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved