Ξέφυγες στις διακοπές σου και πήρες κιλά; Έτσι θα τα χάσεις με βάση το ζώδιό σου

Συμβουλές από μια ειδικό, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του

Ξέφυγες στις διακοπές σου και πήρες κιλά; Έτσι θα τα χάσεις με βάση το ζώδιό σου

Αν ξέφυγες στις διακοπές σου και πήρες κιλά, τότε σου έχουμε τη λύση. Ανάλογα με το ζώδιό σου και τις ανάγκες του, ζητήσαμε από μια ειδικό στη διατροφολογία να σου δώσει συμβουλές, αλλά και τα Dos & Don'ts που θα σε βοηθήσουν να τα χάσεις γρήγορα. Αρκεί, βέβαια, να αντέχεις να ακολουθήσεις ένα λιτό, αλλά υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, προκειμένου να γίνεις ή να... ξαναγίνεις fit.

Ας δούμε παρακάτω τι σε συμβουλεύει:

ΚΡΙΟΣ

Το πρόβλημα των Κριών είναι η έλλειψη του χρόνου. Αγαπούν τις νέες γεύσεις και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συλλογή των flyers από εστιατόρια και ταβέρνες, τα οποία συνήθως είναι αμφιβόλου ποιότητας. Όταν επιστρέφουν αργά το βράδυ σπίτι εξαντλημένοι, εκνευρισμένοι και με πονοκέφαλο (το ευαίσθητό σας σημείο), παραγγέλνουν ό,τι βρουν μπροστά τους κι ενώ είναι δραστήριοι, ο μεταβολισμός τους παραμένει νωθρός.

Do: Κάνε ένα προγραμματισμό και πάρε μαζί σου ανάλατους ξηρούς καρπούς και φρούτα. Διάλεξε εστιατόρια με υγιεινό και προσεγμένο φαγητό. Ένα συμπλήρωμα ενέργειας, με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως το ιπποφαές, μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου.

Do Not: Μακριά από φούρνους και τυρόπιτες, fast food και περίπτερα! Κάνε και λίγο κράτει με το αλκοόλ, δεν χρειάζεται να κερδίσεις το πρώτο βραβείο και στη γιορτή της μπύρας!

ΤΑΥΡΟΣ

Η αγάπη τους για το φαγητό τους κάνει να υπερβάλλουν λίγο... έως πολύ! Το φαγητό για έναν Ταύρο είναι ένα παιχνίδι ικανοποίησης των αισθήσεων, αλλά μη ξεχνάς πως έχεις ευαισθησία στο λαιμό και τον αυχένα για αυτό το καθημερινό σου διαιτολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές για την τόνωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Do: Ζήτησε τη βοήθεια κάποιου διατροφολόγου για τον διαχωρισμό των μακροθρεπτικών συστατικών στο ολοήμερο διαιτολόγιο σας αλλά και για κάθε πιάτο, ώστε να κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς, είτε τρως έξω είτε στο σπίτι. Προτίμησε για σνακ καρύδια με μέλι, μια εξαίσια τροφή για το μυαλό, καθώς και φρούτα και λαχανικά για να την τόνωση της άμυνας του οργανισμούς σου ή συμπληρώματα, όπως εχινάτσια και βασιλικό πολτό. Η καθημερινή γυμναστική θα φέρει την ισορροπία στο θερμιδικό σου ισοζύγιο και θα προστατεύσει τις αρθρώσεις σου.

Do Not: Πες όχι σε σοκολάτες, απλούς υδατάνθρακες και βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Άφησε λίγο στην άκρη τις υπερβολές, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα...

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι διατροφικές σου επιλογές είναι κατά βάση προσεγμένες και σωστές, δεν αγαπάς πολύ το κρέας και τρως κυρίως «κοινωνικά». Δεν έχεις όμως καμία, μα καμία συνέπεια απέναντι στο φαγητό και πολύ συχνά ξεχνάς να φας, αγγίζοντας τα όρια της εξάντλησης.

Do: Βάλε πρόγραμμα για το φαγητό σου και μην το αφήνεις στην τύχη. Χρειάζεσαι ενέργεια, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ποικιλία στη διατροφή σου. Αν δεν τρως κρέας, χρειάζεται να καταναλώνεις τρόφιμα που είναι πλούσια σε Β12 και ψευδάργυρο ή να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Do Not: Απόφυγε τις διακυμάνσεις στην ημερήσια κατανάλωση των θερμίδων, όπως επίσης το να τρως τη μια μέρα σαν σκλάβος και την άλλη σαν βασιλιάς!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια είναι ρουτίνα για σένα και είσαι αρκετά παραδοσιακός στις γεύσεις σου. Προσοχή όμως γιατί το τρωτό σημείο σου είναι το στομάχι και το συκώτι. Ο ευαίσθητος χαρακτήρας σου και η έντονη ανάγκη σου για αγάπη, ειδικά όταν δεν έχεις κάποιον να φροντίσεις, σε κάνουν να καλύπτεις τα συναισθήματά σου με το φαγητό, δημιουργώντας ταυτόχρονα πεπτικά προβλήματα λόγω του συναισθηματικού stress.

Do: Βρες ενδιαφέροντα έξω από την κουζίνα και απόφυγε κέικ και γλυκά ή αρμυρά μπισκότα. Δώσε θέση στην κουζίνα σου σε φρούτα και λαχανικά. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, η σοκολάτα υγείας, τα μούρα, η γυμναστική, ίσως και ένα φυτικό αγχολυτικό, θα τονώσουν τη διάθεσή σου, όταν το χρειαστείς.

Do Not: Η αγάπη δεν βρίσκεται στο φαγητό, η αγάπη είναι εκεί έξω. Επένδυσε στην καλή εμφάνιση και την υγεία σου!

ΛΕΩΝ

Σου αρέσει η πολυτέλεια, τα ακριβά εστιατόρια κι οι νέες γεύσεις γι' αυτό, όταν χρειάζεται να κάνεις δίαιτα, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ! Όσο σκληρός και αν θέλεις να δείχνεις, κατά βάθος, έχεις ευαίσθητη καρδιά και προσπαθείς. Στην... κυριολεξία, η καρδιά σου είναι η «αχίλλειος πτέρνα» σου, για αυτό καλό θα ήταν να είσαι προσεκτικός με τα κορεσμένα λιπαρά και τις καταχρήσεις.

Do: Ακολούθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο γεμάτο αντιοξειδωτικά, καλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά. Αν το επιβάλλεις στον εαυτό σου, θα λειτουργήσει. Ένα συμπλήρωμα άοσμου σκόρδου θα βοηθήσει σημαντικά την καρδιά σου. Ε, μη μυρίζει ο βασιλιάς, δεν κάνει!

Do Not: Μην υπερτιμάς τις ικανότητές σου και τα ενεργειακά σου αποθέματα! Ο βασιλικός πολτός δεν σε κάνει super ήρωα! Μην κουράζεις τη χολή σου με κακής ποιότητας φαγητό και συντηρητικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η μανία σου με την τάξη και την πειθαρχία, κάνει τη δουλειά του διαιτολόγου σου αρκετά πιο εύκολη. Ενδιαφέρεσαι πολύ για την εμφάνισή σου, καθώς και για την υγεία σου και σπάνια παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα. Ο ψυχαναγκασμός σου όμως, συχνά δημιουργεί προβλήματα στο στομάχι, το έντερο και τον δωδεκαδάκτυλο.

Do: Χαλάρωσε λίγο! Μπορείς να φας τη σαλάτα σου, ακόμη και αν το λάχανο δεν είναι σε τέλεια στοίχιση. Πρόσθεσε στη διατροφή σου φυτικές ίνες και προβιοτικά για να βοηθήσεις το έντερό σου. Η αλόη μπορεί σίγουρα να ανακουφίσει όλο το πεπτικό σου σύστημα!

Do Not: Μην αγχώνεσα και πίνε νερό, πολύ νερό!

ΖΥΓΟΣ

Σου αρέσουν τα γλυκόξινα, τα γλυκόπικρα, τα παραδοσιακά gourmet πιάτα και κάθε τι αντιφατικό. Το ενδιαφέρον σου για την προσεγμένη εμφάνισή σου δεν σε αφήνει εύκολα να πάρεις κιλά, αν όμως παχύνεις, συνήθως παχαίνεις πολύ, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην οσφυϊκή σου μοίρα και την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

Do: Να προτιμάς τους σύνθετους υδατάνθρακες και τη σωστή διανομή στα γεύματα της ημέρας, πάντα σε συνδυασμό με κάποιο λαχανικό. Ένα συμπλήρωμα με βάση την κανέλα ή με αλόη, θα κρατάει τα επίπεδα του ζαχάρου σου χαμηλά. Γυμνάσου για να δυναμώσεις την πλάτη και τη μέση σου.

Do Not: Απόφυγε τους απλούς υδατάνθρακες, τα γλυκά και γενικότερα την ζάχαρη. Μην κρατάς απόσταση από τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Ξεκίνησε να λες «όχι» στους αρνητικούς ανθρώπους που χαλούν την ισορροπία σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνεις και για το φαγητό αλλά και για το αλκοόλ. Δεν σε ενδιαφέρουν τόσο οι γεύσεις και ο τρόπος σερβιρίσματος, όσο η ποσότητα. Αγαπάς τα ζεστά πιάτα και σχεδόν πάντα τα συνοδεύεις με αλκοόλ. Με το φαγητό, διατηρείς αυτήν την περίπλοκη σχέση που έχεις σχεδόν με τα πάντα, για αυτό όταν σε πάρει η κάτω βόλτα, εύκολα θα χτυπήσεις την πόρτα ενός διατροφολόγου. Ή... του ψυχολόγου. Η παχυσαρκία πολλές φορές είναι πρόβλημα ψυχογενές. Ιδιαίτερη ευαισθησία συνήθως εμφανίζεις στα γεννητικά όργανα και την ουρήθρα.

Do: Δημιούγησε μια σχέση αγάπης με τον εαυτό σου. Θέσε γερές βάσεις στη διατροφή σου με τη βοήθεια ενός διαιτολόγου, ο οποίος θα σε σταματά, όταν το παρακάνεις με το φαγητό. Επίλεξε αντιοξειδωτικά τρόφιμα και συμπληρώματα. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο guarana, το οποίο θα βοηθήσει και τις σεξουαλικές αποδόσεις.

Do Not: Μην ξεχνάς το νερό! Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού σου συστήματος. A! Και μην είσαι εκδικητικός. Φτάνει πια αυτό με εσένα! Γεμίζεις τοξίνες τον οργανισμό σου...

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η περιέργειά σου για το άγνωστο και το καινούριο σε οδηγεί στο να ανακαλύψεις νέες γεύσεις, καθώς και όλα τα super foods του πλανήτη!

Do: Βάλε τη γυμναστική σταθερά στη ζωή σου και δυνάμωσε τα πόδια σου. Φρόντισε να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή, διότι τα συμπληρώματα δεν υποκαθιστούν το φαγητό, τα φρούτα και τα λαχανικά!

Do Not: Σου αρέσει το αλκοόλ παρ’ όλο που έχεις ευαισθησία με το κυκλοφορικό σου. Με μέτρο λοιπόν! Μην αμελείς να πίνεις νερό κάθε 1 ώρα!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η καλή εμφάνιση για εσένα θεωρείται «στόχος». Συχνά παρουσιάζονται προβλήματα στο στομάχι και το έντερό σου. Φροντίζεις πάντα οι τροφές σου να είναι εκλεπτυσμένες και οι ποσότητες, που καταναλώνεις, προσεγμένες. Αν όχι, φρόντισε να γίνουν, διότι ένα κακό πεπτικό σύστημα δυσχεραίνει την ορθή αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών και τα αποτελέσματα στην απώλεια των περιττών κιλών. Επιπλέον, εμφανίζεις ευαισθησία στα γόνατα, τις αρθρώσεις και τα δόντια και χρειάζεσαι περισσότερο ασβέστιο από τον μέσο άνθρωπο.

Do: Αναζήτησε το ασβέστιο εκτός των γαλακτοκομικών προϊόντων. Σημαντικές ποσότητες ασβεστίου θα βρεις στα αμύγδαλα, τη σόγια και τις σαρδέλες. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας καλός σύμμαχος για τα οστά και τις αρθρώσεις σου, ενώ η αλόη θα κάνει θαύματα με το πεπτικό σου σύστημα.

Do Not: Μην συνδυάζεις τροφές που περιέχουν ασβέστιο με τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Απόφυγε τις πικάντικες και δύσπεπτες βιομηχανοποιημένες τροφές. Πες «όχι» στη λακτόζη και τη γλουτένη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είσαι από εκείνους που βαφτίζουν το κρέας Tofu και τη σοκολάτα κακάο. Είσαι ακατάστατος και απρόσεκτος με τη διατροφή σου και δύσκολα θα παραδεχτείς πως το έχεις παρακάνει με το φαγητό ή πως πρέπει να χάσεις κιλά. Αν το κάνεις όμως, θα το κάνεις καλά. Εκδηλώνεις συνήθως προβλήματα με την αρτηριακή σου πίεση και πιθανότατα με την καρδιά σου.

Do: Παραδέξου τις αδυναμίες και ζήτησε τη βοήθεια ενός διατροφολόγου. Τα αντιοξειδωτικά και οι πολυφαινόλες που περιέχει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί θα σου κάνουν καλό, όπως επίσης και η άσκηση με αντιστάσεις.

Do Not: Μην στέκεσαι πολύ ώρα όρθιος αλλά ούτε και καθιστός. Απόφυγε τις καταχρήσεις, τα τηγανιτά, το κάπνισμα και το αλκοόλ.

ΙΧΘΥΕΣ

Δε θα μπορούσες να είσαι υπέρβαρος με τίποτα και προκειμένου να αδυνατίσεις, είσαι ικανός να πας στην Κίνα με τα πόδια! Η πολύ καλή σου αντίληψη σε βοηθάει να τα καταφέρετε καλά, αν χρειαστεί να χάσεις μερικά κιλάκια, αλλά δυστυχώς σε θέματα υγείας είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Η δύσκολη ψυχοσύνθεσή σου πολλές φορές σε οδηγεί σε μη επαρκή πρόσληψη τροφής με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ο οργανισμός σου.

Do: Λύσε τον κόμπο από το στομάχι και πρόσφερε ένα καλό γεύμα στον εαυτό σου. Συνήθως έχεις προβλήματα με κατακράτηση υγρών για αυτό πες «ναι» στο νερό.

Do Not: Πρόσεξε τη σχέση σου με το αλκοόλ γιατί μπορεί να σε οδηγήσει σε άλλους γαλαξίες, αλλά και να επιβαρύνει έντονα τον οργανισμό σου. Τα αντιοξειδωτικά, όπως ο ζεόλιθος Θράκης, θα σώσουν την κατάσταση κάθε φορά που το χρειάζεσαι.

Γεωργία Χατζηιωάννου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Personal Trainer

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved