Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν τα κυριεύσει ο θυμός;

Ξεσπάνε στους άλλους, στον εαυτό τους ή καταπνίγουν τα νεύρα τους;

Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν τα κυριεύσει ο θυμός;

Καθημερινά θα υπάρξουν πολλές αιτίες που μπορεί να σε αναστατώσουν, να σε θυμώσουν ή να σε κάνουν έξαλλο και εσύ μετά να πρέπει με κάποιο τρόπο να εκτονώσεις την οργή σου. Γενικότερα ο θυμός είναι μια κατάσταση που δημιουργεί πολύ αρνητικά συναισθήματα στους ανθρώπους και κατά γενική ομολογία είναι πολύ δύσκολο να τον διαχειριστούμε.

Όσον αφορά στα ζώδια, το καθένα θα εκδηλώσει το θυμό του με διαφορετικό τρόπο, ο οποίος μπορεί να είναι από υπερβολικός έως εξαιρετικά εσωστρεφής. Όμως αν τα παρατηρήσουμε προσεκτικά, σίγουρα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις αντιδράσεις κάθε ζωδίου ξεχωριστά:

ΚΡΙΟΣ

Όταν ένας Κριός θυμώσει μαζί σου, δεν υπάρχει γυρισμός. Θα εκραγεί αμέσως με μια πύρινη οργή και θα νιώσεις ότι σε ισοπέδωσε. Χωρίς να μασάει τα λόγια του, θα σου πει ακριβώς πως νιώθει. Ευτυχώς, αυτές οι εκρήξεις του δεν διαρκούν πολύ. Είναι γνωστός… θερμοκέφαλος, αλλά τελικά έρχεται πάντα στα συγκαλά του. Μπορεί ακόμα και να ζητήσει συγγνώμη γιατί υπερέβαλλε σε φωνές ή σε νεύρα.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος συνήθως αγνοεί τον θυμό του ή τον κρατάει υπό έλεγχο, σαν να μην τον νοιάζει. Αυτή είναι η στάση του, έως ότου η οργή του γίνει πολύ έντονη για να μπορεί να την κρύψει. Από τη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό το σημείο, καλύτερα να μην ποντάρεις στην ήπια και ήρεμη φύση του.

Θα έχεις ακούσει φυσικά για τον Ταύρο σε υαλοπωλείο! Αν και αυτό αφορά το φυσικό ξέσπασμα του Ταύρου, δεν αποκλείεται καθόλου και το λεκτικό. Το κάθε τι που τον έχει ενοχλήσει, ακόμα και το πιο μικρό, θα το ξεστομίσει και δεν θα σταματήσει μέχρι να του κοπεί η… ανάσα. Τα μάζευε καιρό βλέπεις! Και για να φτάσει σε αυτό το σημείο, σίγουρα έχει μαζέψει πολλά. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να ξεπεράσει την οργή του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν ο Δίδυμος θυμώσει μαζί σου, έχει την ικανότητα να σε διαλύσει εντελώς με τα λόγια του. Η παροιμία «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει» πρέπει να φτιάχτηκε από το… θύμα κάποιου Διδύμου! Με μεγάλη ευκολία, μπορεί να ξεστομίσει λόγια που «σφάζουν» και να σε θίξει τόσο πολύ, που θα τα θυμάσαι και θα σε στοιχειώνουν για πάντα.

Το πιο τρομακτικό είναι ότι δεν πρόκειται καν να σου φωνάξει, απλώς θα εκτοξεύσει τα βέλη του με όπλο την απόλυτη λεκτική ψυχρότητά του. Ένας θυμωμένος Δίδυμος έχει το ταλέντο να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος, καθώς «θα στρίβει το μαχαίρι στην πληγή», έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι πέτυχε απόλυτα το στόχο του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν θυμώσεις έναν Καρκίνο, αναπόφευκτα έχεις πληγώσει και τα συναισθήματά του. Αρχικα, θα το καταλάβεις παρατηρώντας ότι η διάθεσή του μεταβάλλεται συχνότερα και η συμπεριφορά του είναι πιο ασταθής. Αν τον πιέσεις αρκετά, δεν θα αντέξει και θα αποκαλύψει τη δυσαρέσκειά του απέναντί σου, ενώ σίγουρα θα προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του (αν δεν κλαίει ήδη).

Στην περίπτωση που αντιληφθεί ότι εξακολουθείς να μην νιώθεις πόσο πληγωμένος είναι, θα επιδοθεί σε ένα ακόμα ξέσπασμα, έως ότου πάρεις το μήνυμα. Επίσης, σου ευχόμαστε καλή τύχη, όταν θα προσπαθήσεις να τα βγάλεις πέρα μαζί του. Ο Καρκίνος είναι σίγουρα το ζώδιο που θα «το κρατήσει μανιάτικο», αφού η συναισθηματική του μνήμη είναι πολύ ισχυρή και δεν τον αφήνει να ξεχάσει!

ΛΕΩΝ

Έντιμη προειδοποίηση: Αν τσαντίσεις ένα Λιοντάρι, προετοιμάσου να αντιμετωπίσεις ένα φουλ δραματικό σκηνικό. Δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο ή αν υπάρχουν γνωστοί και φίλοι που σας ακούνε. Και αυτοί, όπως κι εσύ, σίγουρα θα κατεβάσετε τους τόνους για να παρακολουθήσετε την παράσταση που θα δώσει, διανθισμένη με φωνές και… βρυχηθμούς. Ο Λέων θα είναι τόσο απορροφημένος από το δράμα που ζει ο ίδιος εκείνη τη στιγμή, που δεν θα μπορέσεις να αρθρώσεις λέξη. Και αν περιμένεις να απολογηθεί αργότερα για τη συμπεριφορά του, απλώς… ονειρεύεσαι!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάθε Παρθένος έχει εξαιρετικά αυστηρή άποψη για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, οπότε είναι φυσικό να «τα παίρνει κρανίο» αρκετά συχνά. Τις περισσότερες φορές, όμως, θα «καταπιεί» τον εκνευρισμό ή το θυμό του και θα αφήσει το θυμό να τον «τρώει» μέσα του. Λόγω της φυσικής συστολής και ταπεινότητας που διαθέτει, πολύ σπάνια θα εκφραστεί και θα αφεθεί να επηρεάσει τις καταστάσεις γύρω του.

Όμως, είναι πάνω από όλα άνθρωπος και, όταν ο πόνος γίνεται πολύ μεγάλος για να τον αντέξει, θα εκραγεί η θα ξεσπάσει επάνω σου. Ένας Παρθένος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει εξοργιστεί με κάτι που έκανες πριν μήνες, το οποίο εσύ μετά βίας θυμάσαι.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης

ΖΥΓΟΣ

Δεδομένου ότι ο Ζυγός μισεί τις αντιπαραθέσεις, το πιο πιθανό είναι να εκφράσει το θυμό του με φουριόζικες ενέργειες «παθητικής αντίστασης». Ναι μεν δεν θα μαλώσει μαζί σου, αλλά δεν θα είναι και το ευχάριστο πλάσμα που έχεις συνηθίσει. Δεν του αρέσει να δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις και δράματα, οπότε θα σε κάνει να υποφέρεις με το να αποφεύγει τις τρυφερές εκδηλώσεις και να σε τιμωρεί με τη… σιωπή του.

Θα αφήσει το θυμό ή την απογοήτευσή του να εκφραστεί πραγματικά, μόνο αν τον ρωτήσεις τελικά τι του συμβαίνει. Και τότε μην απορήσεις, αν από το στόμα του ξεχυθεί ένας χείμαρρος κατηγοριών!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν είσαι αρκετά ανόητος/η για να εξοργίσεις έναν Σκορπιό, καλή τύχη να έχεις, γιατί θα σου χρειαστεί! Ένας θυμωμένος Σκορπιός θα σε κάνει να ευχηθείς να μην είχες γεννηθεί ποτέ, αφού είναι ο τύπος του ψυχρού εκτελεστή που έχει την ικανότητα να εντοπίζει τις βαθύτερες ανασφάλειές σου και να τις χρησιμοποιεί εναντίον σου.

Ξέρεις κατά βάθος πως δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, ανεξάρτητα από το αν αποφασίσει να σε συγχωρήσει. Το ξέσπασμα του θυμού του θα σου προξενήσει τόσο έντονο πόνο, που θα κάνεις τα πάντα για να τον σταματήσεις ή απλώς θα παρακαλάς να συμβεί κάτι για να σταματήσεις να πονάς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Λίγα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν έναν Τοξότη τόσο, ώστε να «τα πάρει κρανίο». Οπότε, αν καταφέρεις να τον θυμώσεις, θα πρέπει να έχεις κάνει κάτι πολύ ανόητο. Και τότε, δεν πρόκειται να σου δείξει καμία συμπάθεια ή κατανόηση, καθώς θα ξεσπάει την οργή του. Θα αισθανθεί έντονα προδομένος και, επειδή είναι τόσο αγαπητός στον κόσμο, το πιο πιθανό είναι να πιστέψει ότι όλοι οι κοινοί σας φίλοι θα δώσουν σε εκείνον το δίκιο και θα στραφούν εναντίον σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κατ’ αρχάς, όταν ένας Αιγόκερως είναι θυμωμένος θα σου το πει και θα σου το δείξει με άτεγκτο και σκληρό τρόπο. Από εκεί και μετά, απλώς δεν υπάρχεις για αυτόν. Αυτό το σκληροτράχηλο ζώδιο δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ξεκόψει από άτομα που τα θεωρεί τοξικά και να προχωρήσει παρακάτω. Στην πραγματικότητα, θα προτιμούσε να παραμείνει μόνος παρά να περιτριγυρίζεται από εχθρούς.

Αν καταφέρεις να τον θυμώσεις, θα είναι τόσο ψυχρός απέναντί σου και θα σε ξεχάσει τόσο εύκολα, που θα νιώσεις ρίγη στη ραχοκοκαλιά σου! Στην περίπτωση πάλι που θα θελήσεις να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη του, θα πρέπει να δουλέψεις απίστευτα σκληρά. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να πιστεύει ότι δεν αξίζεις καν μια δεύτερη ευκαιρία. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι ο Αιγόκερως. Δίπλα του έχουν θέση μόνο αξιόπιστα άτομα και είναι απόλυτος σε αυτό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι ήρεμοι άνθρωποι που δεν συνηθίζουν να εμπλέκονται σε διαμάχες ή συγκρούσεις. Πρέπει να κάνεις κάτι πραγματικά τρομερό για να βγάλεις την κακή πλευρά ενός Υδροχόου. Αλλά, αν το κάνεις, το πιο πιθανό είναι απλώς να… εξαφανιστεί! Όσο κι αν του τηλεφωνείς ή του στέλνεις μηνύματα ξανά και ξανά, δεν πρόκειται να σου απαντήσει.

Είναι επίσης πιθανό να μην παραστεί σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις, επειδή θα βρίσκεσαι κι εσύ εκεί. Απλώς δεν έχει ή δεν θέλει να διαθέσει ενέργεια για να αναμετρηθεί μαζί σου. Αντ’ αυτού προτιμάει να σε… σνομπάρει!

ΙΧΘΥΕΣ

Ο ψυχισμός ενός Ιχθύ κατακλύζεται μόνιμα από μια καταιγίδα συναισθημάτων και, όταν αυτό το ζώδιο είναι θυμωμένο, μπορεί να λειτουργήσει αρκετά αυτοκαταστροφικά. Ο θυμός του είναι πιο πιθανό να εκφραστεί προς όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα, προκαλώντας τους ανησυχία και αναστατώνοντας τις ζωές τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή, αντί να εκφράσει το θυμό του απευθείας απέναντί σου, θα τον αφήσει να εμποτίσει ολόκληρη την ύπαρξή του.

Γενικά, οι Ιχθύες δεν είναι και τόσο σπουδαίοι στην επίλυση συγκρούσεων. Το συνηθέστερο είναι να αφήνουν τη σύγκρουση να ξεφύγει από τα όρια, μέχρι που να κάνεις εσύ κάτι για αυτό.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved