Τα τρία ζώδια με την μεγαλύτερη ενσυναίσθηση

Δεν χρειάζεται να τους πεις τον πόνο σου. Τον καταλαβαίνουν αμέσως!

Τα τρία ζώδια με την μεγαλύτερη ενσυναίσθηση

Οι περισσότεροι από εμάς συλλαμβάνουμε συνεχώς, αν και εν αγνοία μας, τα συναισθήματα των γύρω μας. Η γλώσσα του σώματος, οι μικροεκφράσεις και οι αλλαγές στον τόνο της φωνής είναι λεπτοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι ειδοποιούν ο ένας τον άλλον για τα αληθινά συναισθήματά τους, είτε τα εκφράζουν ρητά είτε όχι.

Αυτές είναι φυσιολογικές ανθρώπινες εμπειρίες, αλλά αν είσαι ένα άτομο που νιώθει πραγματικά τον πόνο ή τη χαρά των άλλων, ίσως να διαθέτεις αυτό που αποκαλούμε ενσυναίσθηση. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα ζώδια που έχουν εκ φύσεως το χάρισμα ή και την… κατάρα να νιώθουν ακριβώς όπως οι άλλοι, σε βαθμό που κάποιες φορές να μην είναι βέβαια εάν τα συναισθήματα που νιώθουν είναι δικά τους ή κάποιου άλλου.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι ζώδια με εξαιρετική ενσυναίσθηση που τους είναι σχεδόν αδύνατο να μην υιοθετήσουν τα συναισθήματα των άλλων. Μπορούν πάντα να πουν πώς νιώθει ένα αγαπημένο πρόσωπο και αυτό τους καθιστά από τους καλύτερους φίλους που θα μπορούσες να έχεις στη ζωή σου. Δυστυχώς για τους ίδιους, ως αποτέλεσμα της ενσυναίσθησής τους, μπορεί να υποφέρουν από εξάντληση ή συναισθηματική εξάντληση.

Οι Ιχθύες πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να σηκώσουν το βάρος του κόσμου στους ώμους τους. Επίσης, θα πρέπει να προστατεύουν τον εαυτό τους από τα άτομα εκείνα που βλέπουν μόνον τις κακές ή καταθλιπτικές πτυχές των πραγμάτων. Τα άτομα αυτά μειώνουν την ευχαρίστηση, τη χαρά και τον ενθουσιασμό των άλλων και ένας Ιχθύς είναι τόσο ευεπηρέαστος που πρέπει οπωσδήποτε να τα αποφεύγει.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, οπότε δεν είναι περίεργο που μπορεί να προσφέρει την ευαισθησία του και σε άλλους ανθρώπους. Αν χρειάζεσαι κάποιον να ταυτιστεί με τα προβλήματά σου, αυτός είναι ο Καρκίνος. Αυτό το ζώδιο τείνει να είναι πολύ συναισθηματικό και η τάση του να «νιώθει» όλα τα συναισθήματα σημαίνει ότι ξέρει πάντα πώς να σχετιστεί και με το δικό σου συναίσθημα.

Μερικές φορές η εμπλοκή των Καρκίνων με τον συναισθηματικό κόσμο του προσωπικού τους ή και του ευρύτερου περίγυρου μπορεί να τους οδηγήσει στο να χαρακτηριστούν «κυκλοθυμικοί». Αυτό συμβαίνει διότι προσπαθούν να επεξεργαστούν όχι μόνο τις δικές τους σκέψεις και συναισθήματα αλλά και των γύρω τους. Υπάρχει μια υπερβολή σε αυτήν την δραστηριότητά τους και αν είσαι οικείο τους πρόσωπο, θα ζήσεις από κοντά όλη την έκφραση του υπερβολικού και όλα τα συναισθηματικά ξεσπάσματά τους, τα οποία στην πραγματικότητα προκύπτουν από την τεράστια ενσυναίσθηση που διαθέτουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που συνήθως τραβάει την προσοχή επειδή φροντίζει να προστατεύεται από έναν «συναισθηματικό τοίχο» που τοποθετεί ανάμεσα στον εαυτό του και τους άλλους. Αλλά, πίσω από αυτόν τον τοίχο, υπάρχει μια ενσυναίσθηση που τον βοηθάει να γνωρίζει όχι μόνο τα δικά του αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Το περίφημο ένστικτο του Σκορπιού είναι αυτό ακριβώς: αφουγκράζεται και νιώθει ακόμα και το πέσιμο ενός φύλλου από το δέντρο.

Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό το ζώδιο κυριεύεται ολοκληρωτικά από την ενσυναίσθησή του, για αυτό προτιμά τις κλειστές, δεμένες ομάδες και τις μικρές συγκεντρώσεις και αποφεύγει την πολυκοσμία, τα ξέφρενα πάρτι ή τις συναυλίες. Είναι πράγματι ένα πολύ έντονο ζώδιο, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχει να διαχειριστεί πολλαπλά σετ συναισθημάτων ταυτόχρονα.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved