Δίδυμε, Ζυγέ, Υδροχόε, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

Η πιο συνηθισμένη παρανόηση για τα ζώδια του αέρα!

Δίδυμε, Ζυγέ, Υδροχόε, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

Τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για το κάθε ζώδιο είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους. Αποκλείεται να μην έχεις διαβάσει ή ακούσει, σε οποιοδήποτε αστρολογικό κείμενο ή συζήτηση, φράσεις όπως «Οι Κριοί είναι τόσο επιθετικοί» ή «οι Δίδυμοι είναι ψεύτικοι» και άλλα τέτοια… συνηθισμένα. Όμως, αυτά τα στερεότυπα όχι μόνο δεν είναι πάντα αληθινά, αλλά μπορεί και να αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις για τα ζώδια. Η αστρολογία είναι μια πολύπλοκη τέχνη και κάθε ζώδιο δεν μπορεί απλώς να ταιριάξει απόλυτα στα στενά πλαίσια ενός μονολεκτικού χαρακτηρισμού.

Εάν συνηθίζεις κι εσύ να συνδέεις αυτά τα στερεότυπα με κάποια ζώδια που δεν πολυσυμπαθείς, π.χ. τον Ζυγό ή τον Σκορπιό, ίσως να καταλάβεις γιατί δεν σχετίζεσαι ποτέ μαζί τους, παρόλο που διαπιστώνεις ότι οι χαρακτηρισμοί που τους αποδίδονται δεν ισχύουν και τόσο.

Εν κατακλείδι, η πιο συνηθισμένη παρανόηση για το κάθε ζώδιο μπορεί να είναι περισσότερο δημοφιλής από τις πραγματικές ποιότητές του. Το να φτάσεις στη ρίζα και να κατανοήσεις γιατί αυτές οι παρανοήσεις είναι τόσο γνωστές (και συχνά τόσο ανακριβείς), ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα και πώς εξηγούνται οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τα ζώδια του αέρα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι διπρόσωπος

Οι Δίδυμοι, ως το πιο προσαρμοστικό και πολύπλευρο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, συχνά θεωρούνται διπρόσωποι λόγω της μεταβλητής φύσης τους. Στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά ευέλικτοι και μπορούν να προσαρμοστούν με ευκολία σε οποιαδήποτε ιδέα, κατάσταση ή περιβάλλον. Ενώ οι περισσότεροι μπορεί να θεωρούν ότι ο Δίδυμος στερείται αυθεντικότητας, τα ανωτέρω χαρακτηριστικά του επιτρέπουν να ταξιδεύει στη ζωή με ανάλαφρο τρόπο, χωρίς να κολλάει σε καταστάσεις που ούτως ή άλλως υπόκεινται σε αλλαγές. Η προσαρμοστική φύση του τον εμποδίζει από το να βαρεθεί, και η περιέργεια του τον ωθεί στο να μαθαίνει. Στην τελική, μπορείς να αποκαλέσεις έναν Δίδυμο αλλοπρόσαλλο ή εκκεντρικό, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει στάσιμο ή βαρετό.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης.

ΖΥΓΟΣ

Είναι ρηχός και επιφανειακός

Ο Ζυγός, ως ζώδιο του αέρα, μπορεί εύκολα να καταρρίψει αυτό το στερεότυπο. Υπάρχει μια τάση να τον χαρακτηρίζουν ως κάποιον που ενδιαφέρεται μόνο για υλικά πράγματα ή αποκλειστικά για θέματα σχέσεων, αλλά αυτό που θέλει στην πραγματικότητα είναι να τον αναγνωρίζουν για την ευφυΐα του. Ως το παρορμητικό ζώδιο του αέρα, προσπαθεί ενεργά να δημιουργήσει διανοητικές συνδέσεις με τους γύρω του, για αυτό και συχνά αποκαλείται «η κοινωνική πεταλούδα του ζωδιακού». Είναι εξαιρετικός στις σχέσεις του με τους άλλους και μπορεί να μεσολαβήσει σχεδόν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Έχει έναν ζηλευτό τρόπο να χειρίζεται τον λόγο και μπορεί να μιλήσει με ηρεμία και να εξομαλύνει την εξέλιξη κάθε συζήτησης. Ο κυβερνήτης πλανήτης του Ζυγού, η Αφροδίτη, επιτρέπει στους άλλους να τον θεωρούν ανάλαφρο ή επιπόλαιο, αλλά στο κάτω-κάτω το ζώδιο αυτό υπάρχει για να δημιουργεί συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι αδιάφορος

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο Υδροχόος μοιάζει να είναι το πιο αδιάφορο και χαλαρό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ενώ στην πραγματικότητα λαχταρά την ίδια αναγνώριση με τους Λέοντες. Νοιάζεται πολύ για τις άλλες ανθρώπινες υπάρξεις, ειδικά για ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν καμία φωνή προς τα έξω και καμία εκπροσώπηση πουθενά. Μπορεί συχνά να είναι ντροπαλός και μακριά από τα φώτα, επειδή εργάζεται καλύτερα μαζί με κοινότητες ή φίλους, αλλά η αυθεντική του φύση επιθυμεί να αναγνωριστεί για τις δικές του μοναδικές απόψεις και ιδέες. Παρόλο που κατευθύνει ένα μεγάλο μέρος της δράσης του προς τα έξω, είναι σημαντικό να επιτρέπει στον εαυτό του να λάβει την προσοχή που του αξίζει. Μπορεί αυτό να μοιάζει λίγο ματαιόδοξο, αλλά ένας Υδροχόος βάζει τα δυνατά του όταν εκτίθεται στους άλλους και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Διάβασε επίσης:

Τα 2 πιο στυλάτα και τα 2 πιο κιτς ζώδια

Γιατί δεν είσαι έτοιμος για σχέση, με βάση το ζώδιό σου

Είσαι γοργόνα, δράκος, ξωτικό ή μήπως... βρικόλακας; Το ζώδιό σου το μαρτυρά

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved