Μάθε πώς να κουμαντάρεις τα νεύρα σου, ανάλογα με το ζώδιό σου!

Τα 12 ζώδια έχουν τα νεύρα τους! Πώς θα ηρεμήσουν;

Μάθε πώς να κουμαντάρεις τα νεύρα σου, ανάλογα με το ζώδιό σου!

Ο θυμός είναι ένα έντονο συναίσθημα που δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι έχουμε θυμώσει πάνω από μια φορά στη ζωή μας, ανεξάρτητα αν το δείχνουμε ή όχι. Αυτό που μπορεί να διαφέρει σε κάθε άτομο είναι το είδος του θυμού που θα νιώσει, καθώς και ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσει. Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια βασική διάκριση θα επικεντρώναμε στο είδος του θυμού, κατά πόσο δηλαδή εξωτερικεύεται ή μένει κρυφός κάνοντας το άτομο να «βράζει» μέσα του.

Τι γίνεται λοιπόν όταν «έχεις βγει από τα ρούχα σου» και θέλεις οπωσδήποτε να ξεσπάσεις; Διάβασε παρακάτω σχετικά με την εκδήλωση του θυμού σε κάθε ζώδιο και μάθε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον αντιμετωπίσει.

ΚΡΙΟΣ

Όταν θυμώσει ο Κριός, πρέπει οπωσδήποτε να το εκφράσει, αλλιώς κινδυνεύει ακόμα και από ψυχοσωματικές ενοχλήσεις. Συνεπώς, μιλάμε για το είδος του θυμού που πρέπει να βγει προς τα έξω, με όσο το δυνατόν πιο υγιή τρόπο.

Κριέ, αντί να ξεσπάς όπου βρεις, προτίμησε να έχεις πρόχειρο έναν σάκο του μποξ ή πήγαινε για τρέξιμο! Θα εκτονωθείς μια χαρά και μάλιστα χωρίς να έχεις κάτι για να μετανιώνεις μετά. Μπορείς επίσης να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό, ώστε να εκτονώσεις την περισσή ενέργειά σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Αν γνωρίζεις έναν Ταύρο, είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν θυμώνει ποτέ! Κάτι που βέβαια δεν αληθεύει. Απλώς έχει το ταλέντο να κρύβει επιμελώς τον θυμό του, ακόμα κι όταν βράζει μέσα του. Προσοχή όμως! Το ξέσπασμα του Ταύρου μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο.

Ταύρε, προκειμένου να μην εκφράσεις με καταστροφικό τρόπο το θυμό σου, θα πρέπει να κάνεις αυτό που ξέρεις πολύ καλά: Να ελέγξεις τον εαυτό σου και τις αντιδράσεις σου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Παράλληλα, είναι πιθανό να σε βοηθήσει και η εκμυστήρευση σε ένα πολύ οικείο πρόσωπο, ώστε να ξεθυμάνεις κάπως.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν ο Δίδυμος θυμώσει, σταματάει να ακούει και αρχίζει να μιλάει. Ακατάπαυστα. Η γλώσσα του δεν θα σταματήσει μέχρι να σε… τσακίσει. Τα επιχειρήματα θα βγαίνουν από το στόμα του το ένα πίσω από το άλλο, με τρομερή ταχύτητα και κόβοντας τη φόρα για οποιαδήποτε αντίδραση. Αυτή η συμπεριφορά του Διδύμου είναι ένα βασικό μειονέκτημα σε περίπτωση που χρειαστεί να λειτουργήσει ως διαπραγματευτής ή μεσολαβητής ανάμεσα σε δύο πλευρές.

Δίδυμε, ο μόνος τρόπος να ελέγξεις το θυμό σου είναι να πάρεις μια ανάσα και να ακούσεις και τα επιχειρήματα των άλλων. Μπορεί μετά να εξακολουθείς να νομίζεις ότι έχεις 100% δίκιο, αλλά η κατανόηση της άλλη πλευράς θα βοηθήσει πολύ στο να καταπραΰνεις τα νεύρα σου!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο θυμός του Καρκίνου μερικές φορές μπορεί να «καίει» τόσο πολύ, όσο και η καρδιά ενός ηφαιστείου. Και το καλύτερο για αυτόν το θυμό είναι να τον αφήσει να «καπνίσει» σιγά-σιγά, ώστε στο τέλος να ξεθυμάνει.

Καρκίνε, όταν νιώσεις το θυμό σου να φουντώνει και θέλεις να τα βάλεις με τον... δαίμονα του κακού, είναι καλύτερα να επιλέξεις ένα ζεστό ντους. Ή κάνε ένα υδρομασάζ. Μην δαγκώνεις όποιον ή ό,τι κινείται δίπλα σου. Δεν χρειάζεται να απαντάς σε οτιδήποτε σε ενοχλεί ή σε νευριάζει. Απλώς, βγάλε τον καπνό από μέσα σου!

ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι ένα εγωκεντρικό άτομο, οπότε όταν κάτι τον νευριάσει, το παίρνει όλο επάνω του – είτε τον αφορά είτε όχι. Γενικά, έχει την τάση να τα παίρνει όλα προσωπικά, όμως παράλληλα είναι μεγαλόκαρδος και μπορεί να δείξει ζεστασιά και κατανόηση στους άλλους.

Λέοντα, θα πρέπει να σκεφτείς λίγο τους άλλους ανθρώπους και την επίδραση του θυμού σου επάνω τους. Και επειδή σε νοιάζει η άποψή τους για σένα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σου φύγουν τα νεύρα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το μυαλό ενός Παρθένου μπορεί εύκολα να «κολλήσει», κυρίως σε λεπτομέρειες. Οπότε αν αποδιοργανωθεί μια κατάσταση ή τα πράγματα δεν είναι 100% όπως τα θέλει, έχει την τάση να «τρελαίνεται».

Παρθένε, αντί να γίνεσαι έξαλλος/η, θα έπρεπε να επικεντρώνεσαι στη «μεγάλη εικόνα» και ίσως να διαπιστώσεις ότι τις περισσότερες φορές όλα είναι μια χαρά. Άδικα στενοχωριόσουν για εκείνη την μικρή λεπτομέρεια, την οποία ούτως ή άλλως μπορείς σίγουρα να διορθώσεις.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός τις περισσότερες φορές είναι αναποφάσιστος, κάτι που έχει ως συνέπεια να χάνει πολλές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται για να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή του. Αυτό συχνά του προξενεί μεγάλη δυσαρέσκεια, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε μνησικακίες. Μπορεί να κρατήσει μέσα του τον θυμό για αρκετό καιρό, αφού η ευγενής ιδιοσυγκρασία του δεν του επιτρέπει να τον εκτονώσει εύκολα.

Ζυγέ, θα πρέπει να θυμάσαι ότι το να μένεις με το θυμό δεν σου προσφέρει τίποτα. Επιπλέον, σε πληγώνει βαθιά και ανεπανόρθωτα. Δεν είναι λοιπόν κακό να εκτονώνεσαι μερικές φορές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο θυμός του Σκορπιού μπορεί να εκδηλωθεί με πολύ τρομακτικό τρόπο. Όταν θυμώνει μπορεί να αντιδράσει αλλοπρόσαλλα. Μερικές φορές είναι ήρεμος και σιγοβράζει, ενώ άλλες φορές εκρήγνυται, βάζοντας ενέργεια μεγατόνων.

Σκορπιέ, μόνο η έφεση του ζωδίου σου στη μεταφυσική μπορεί να σώσει τόσο τους γύρω όσο και εσένα από τον θυμό σου. Όταν είσαι πραγματικά θυμωμένος, θυμήσου να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες και να διαλογιστείς. Θα δεις θαυμαστά αποτελέσματα!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης νομίζει ότι ξέρει τα πάντα και συνήθως είναι ντόμπρος και αρκετά επίμονος. Την ίδια στιγμή όμως, κρατάει και αποστάσεις από τα πράγματα, κάτι που του επιτρέπει να δείχνει εύκολα σκληρότητα σε κάτι που θα τον θυμώσει.

Τοξότη, το πρόβλημά σου είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης. Προσπάθησε να συμμεριστείς και λίγο τη γνώμη των άλλων. Αυτό θα σε βοηθήσει να κουμαντάρεις καλύτερα τα νεύρα ή τον θυμό σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως έχει την τάση να ελέγχει τα πάντα εξαιτίας της βαθιάς ανησυχίας που τον διακατέχει. Αναστατώνεται υπερβολικά, κάθε φορά που τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς προς την κατεύθυνση που ο ίδιος έχει χαράξει. Μεγάλο άγχος, πράγματι!

Αιγόκερε, θα μπορούσες να ηρεμήσεις αρκετά, αν μερικές φορές σκεφτόσουν ότι δεν είναι δική σου ευθύνη το κάθε τι. Ούτε περιστρέφονται όλα γύρω από τη συνέπεια της ύπαρξής σου! Η απόσυρση από τα καθήκοντά σου για ένα διάστημα ή λίγος διαλογισμός θα έκαναν πολύ καλή δουλειά!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος «παίζει» να είναι το άτομο που δεν θα το δεις ποτέ θυμωμένο. Όμως ο θυμός του μπορεί να είναι θανάσιμος και να προκαλέσει πολύ πόνο στους γύρω του. Με εξαιρετικά εκλεπτυσμένο αλλά και ψυχρό τρόπο, θα σου δείξει τα όριά του και εσύ θα θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

Υδροχόε, πρέπει να μιλήσεις για όσα σε θυμώνουν. Ίσως το θεωρείς δύσκολο, αλλά στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι άξιζε τον κόπο.

ΙΧΘΥΕΣ

Ένας Ιχθύς, όταν θυμώσει, συνηθίζει να απομονώνεται από όλους και όλα. Μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα πέλαγος μπερδεμένων σκέψεων, όμως στο τέλος θα αναδυθεί μαζί με ένα κύμα θυμού! Θα εκδηλώσει λοιπόν την οργή του, ξεχνώντας πολλές φορές την… αφετηρία του θυμού του.

Ιχθύ, αντί να ξεσπάς άσκοπα και χωρίς κατεύθυνση, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και σκέψου τι ήταν αυτό που σε θύμωσε πραγματικά. Και τότε θα διαπιστώσεις ότι όλα μπορούν να λυθούν!

Διάβασε επίσης:

4 ζώδια που, αν δε σε ισοπεδώσουν, δε θα ησυχάσουν

Αυτά είναι τα «παλιόπαιδα» του ζωδιακού

Χωρίζουμε τους 12 άντρες του ζωδιακού σε κατηγορίες

Ποιο είναι το «τοξικό» χαρακτηριστικό σου, σύμφωνα με το ζώδιό σου;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved