Ποια μάγισσα του παραμυθιού θα σου ταίριαζε με βάση το ζώδιό σου;

Εσύ με ποια μάγισσα του παραμυθιού μοιάζεις;

Ποια μάγισσα του παραμυθιού θα σου ταίριαζε με βάση το ζώδιό σου;

Ο μάγος ή η μάγισσα είναι χαρακτήρες που συναντάμε σχεδόν πάντοτε σε παραμύθια, θρύλους, παραδόσεις, βιβλία, ηρωικά έπη, σειρές, ταινίες. Τα τελευταία χρόνια για παράδειγμα, απολαύσαμε την παρουσία των μάγων σε έργα όπως ο «Χάρι Πότερ» ή «ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών». Αλλά και στα παραμύθια που μας έλεγε η γιαγιά ή η μαμά στην παιδική μας ηλικία, πάντα υπήρχε η καλή ή η κακή μάγισσα! Έτσι, είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με μια θηλυκή ή αρσενική φιγούρα, που ανάλογα με την περίσταση, καταφεύγει σε απόκρυφες τεχνικές, ξόρκια και άλλες μεθόδους, που είναι άγνωστες ίσως και τρομακτικές για τον μέσο, καθημερινό άνθρωπο.

Οι μορφές αυτές των μάγων και των μαγισσών είναι ενταγμένες στη μυθολογία και τις παραδόσεις όλων των χωρών και βέβαια, κάθε μαγικό πρόσωπο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν απαραίτητα οι συνάδελφοί του. Υπάρχουν, δηλαδή, είδη και τύποι μάγων και μαγισσών, που ποικίλουν ανάλογα με το μύθο, το παραμύθι ή την εκάστοτε αφήγηση.

Ανακαλύψαμε λοιπόν μια κατηγοριοποίηση μαγισσών, που η κάθε μια έχει δικαιοδοσία σε κάποιον τομέα, και σκεφτήκαμε να την αντιστοιχίσουμε στα 12 ζώδια. Διάβασε πιο κάτω ποιος τύπος μάγισσας θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο δικό σου ζώδιο:

ΚΡΙΟΣ

Η μάγισσα της Φωτιάς: Στα ξόρκια και τις μαγικές πρακτικές που χρησιμοποιεί επικεντρώνεται στο στοιχείο της φωτιάς. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της περιλαμβάνει κεριά, κάψιμο αντικειμένων και άλλες «πύρινες» μεθόδους.

ΤΑΥΡΟΣ

Η μάγισσα της Φύσης: Βασίζεται στη χρήση των βοτάνων και των φυτών στη μαγεία. Είναι πολύ απλή, φυσική και απόλυτα εξαρτημένη από το στοιχείο της γης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η μάγισσα των κρυστάλλων: Δουλεύει με πέτρες, κρύσταλλα, πολύτιμους λίθους για να διώξει τα μάγια και το κακό το μάτι. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα τσάκρας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η μάγισσα της κουζίνας: Κεντράρει στη χρήση μαγείας στην κουζίνα, προσδίδοντας μαγικές ιδιότητες σε συνταγές για φαγητά και γλυκά. Έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ή να εφεύρει διάφορα σκευάσματα για ξόρκια, μάγια ή για τελετουργική χρήση.

ΛΕΩΝ

Η μάγισσα του Φεγγαριού: Εναρμονίζεται με τους κύκλους και τις φάσεις της Σελήνης και της αποδίδει τιμές μέσω ειδικών τελετών. Εργάζεται περισσότερο το βράδυ υπό την επήρεια της Σελήνης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η μάγισσα του δάσους: Αυτή η μάγισσα ζει στο δάσος ή έχει εγκαταστήσει το εργαστήριό της εκεί. «Μιλάει» με τα ζώα και τα φυτά, αφού είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

ΖΥΓΟΣ

Η μάγισσα της Μουσικής: Μαγεία που έχει πολύ βαθιές ρίζες στη μουσική. Έχει μια μοναδική σύνδεση με τους ήχους και τις χρήσεις τους. Αυτή η μάγισσα χρησιμοποιεί τους ήχους για να ενδυναμώσει τα τελετουργικά ή τα ξόρκια της.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η μάγισσα της Νύχτας: Έχει ασπαστεί αρκετά σκοτεινές ενέργειες στην άσκηση των μαγικών της καθηκόντων. Είναι πολύ συνδεμένη με τις νυχτερινές ώρες και με το μυστήριο που συνοδεύει οτιδήποτε συμβαίνει τη νύχτα. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της γίνεται μετά τα μεσάνυχτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η μάγισσα της καταιγίδας: Συνδυάζει και συγχρονίζει την ενέργειά της με αυτήν του καιρού. Συλλέγει στοιχεία όπως το νερό της βροχής ή το χιόνι για να τα χρησιμοποιήσει στη μαγική της τέχνη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η μάγισσα της Αστρονομίας: Ταυτίζει τη μαγεία της με τα αστέρια και τους πλανήτες. Μπορεί να ασκεί την αστρολογία ή να αναγνωρίζει συγκεκριμένες θέσεις των ουράνιων σωμάτων, καθώς και την ερμηνεία τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η μάγισσα της Προφητείας: Εργάζεται με διάφορα είδη μαντείας. Αγαπημένα της είναι τα ταρώ, η χειρομαντεία, το διάβασμα των φύλλων του τσαγιού κ.ά.

ΙΧΘΥΕΣ

Η μάγισσα της θάλασσας: Χρησιμοποιεί τον ωκεανό στις μαγικές της πρακτικές. Αξιοποιεί τα φυσικά αντικείμενα που υπάρχουν στην θάλασσα όπως τα όστρακα, το αλμυρό νερό, τα ξύλα που ξεβράζει το κύμα. Μπορεί να κάνει τελετές λατρείας στις θαλάσσιες θεότητες.

Διάβασε επίσης:

Έτσι θα προσπαθήσει να σε κοντρολάρει το κάθε ζώδιο!

Τι φαγητό θα ήσουν ανάλογα με το ζώδιο σου;

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ελαττώματα του ζωδίου σου!

Ποια ζώδια είναι πρόθυμα να ζητήσουν συγγνώμη και ποια αρνούνται πεισματικά;

Ποιο είναι το «τοξικό» χαρακτηριστικό σου, σύμφωνα με το ζώδιό σου;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved