Δεν ισχύουν όλα όσα ακούς για τον Ανάδρομο Ερμή

Πίστεψέ μας, κάποια από αυτά είναι παρατραβηγμένα!

Δεν ισχύουν όλα όσα ακούς για τον Ανάδρομο Ερμή

Ο/η πρώην σου έστειλε ένα περίεργο μήνυμα και δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί ή σου ζητάει δεύτερη ευκαιρία; Ξέχασες να φορτίσεις το κινητό σου και έμεινες από μπαταρία στην άκρη του πουθενά ή διακόπηκε μια σοβαρή συζήτηση που είχες; Η πτήση ή γενικά η αναχώρησή σου καθυστέρησε ή ακυρώθηκε ή έχασες το πλοίο, το τρένο, το αεροπλάνο κλπ; Το προγραμματισμένο σου ραντεβού αναβλήθηκε;

Αναρωτιέσαι τι γίνεται; Τίποτα φοβερό. Απλά, είναι ο Ερμής ανάδρομος. Άλλωστε ούτε πρώτη φορά είναι και σίγουρα δε θα είναι κι η τελευταία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της «οπισθοδρομικής» του πορείας θα σου συμβούν και θα ακούσεις διάφορα: καταστράφηκαν σχέδια για το σ/κ ή για ένα ταξίδι, ότι κινητά, laptop και pc «τα παίξανε», συμφωνίες και συναντήσεις αναβάλλονται για ποιος ξέρει πότε, συνεννόηση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, ξέχασες τον θερμοσίφωνα αναμμένο ή έχασες τα κλειδιά και γενικώς προβλήματα της καθημερινότητας που θα «σκάσουν».

Ας πάμε όμως να δούμε κάποιες αλήθειες, κάποιους μύθους και κάποια περίεργα για τον ανάδρομο Ερμή που έχεις ακούσει ή δε γνωρίζεις!

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο Ερμής είναι ανάδρομος περίπου το 19% του έτους, σε χρονική διάρκεια, αλλά η επίδρασή του γίνεται αισθητή για περίπου μισό χρόνο.

Όλοι πιστεύουν ότι πχ 24 του μήνα γυρνά ανάδρομος ο Ερμής και μπαμ, εκείνη τη στιγμή ξεκινούν όλα τα περίεργα, ώσπου να γυρίσει ορθόδρομος. Αμ δε! Αν υπολογίσει κανείς α) ότι η επιρροή του μπορεί να γίνει αισθητή εβδομάδες πριν αρχίσει και μετά το τέλος της, καθώς ο Ερμής βρίσκεται σε μια φάση που ονομάζεται «σκιά», όπου και έχουμε τα πρώτα δείγματα, συν τις 2-3 μέρες που είναι σε «στάση» και β) ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή περίπου 3 φορές το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε γιατί αισθανόμαστε ότι για έξι μήνες έχουμε ανάδρομο.

ΜΥΘΟΣ: Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος «πάει» κυριολεκτικά ανάποδα, όσον αφορά στην τροχιά του

Όχιιιιι; Ο πλανήτης δεν είναι αυτοκίνητο για να φρενάρει και μετά να κάνει όπισθεν για να μπει στον σωστό δρόμο. Όταν ο Ερμής και ο καθένας πλανήτης είναι σε «αναδρομη πορεία», αστρονομικά και σύμφωνα με τη NASA, σημαίνει ότι η πορεία του είναι Εξαιρετικά αργή, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν «σταματημένος» και όλοι οι άλλοι να τον προσπερνούν.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ: Ο πυρήνας του Ερμή αποτελείται ως επί το πλείστον από σίδηρο, καθιστώντας τον ένα μεγάλο πλανητικό μαγνήτη.

Αν και είναι ο μικρότερος, ο Ερμής είναι ο δεύτερος σε πυκνότητα πλανήτης μετά τη Γη και σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες διαθέτει έναν τεράστιο μεταλλικό πυρήνα. Οι εικόνες ραντάρ που έλαβαν από τη Γη αποκάλυψαν ότι ο πυρήνας είναι λιωμένο υγρό, παρά στερεό. Μάλιστα, έχει περισσότερο σίδηρο από οποιονδήποτε άλλο πλανήτη στο ηλιακό σύστημα. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί οι συσκευές δρουν παράξενα, όταν είναι ανάδρομος, αλλά και γιατί και το μυαλό μας «χάνει» και ξεχνάμε, μπερδεύουμε πληροφορίες ή παρερμηνεύουμε διάφορα γεγονότα. Αν, λοιπόν, λάβουμε υπόψη μας ότι το νευρικό σύστημα λειτουργεί με ηλεκτρισμό που παράγεται στο εσωτερικό του σώματος και η δραστηριότητα του εγκεφάλου κι όλα τα νευρικά σήματα από και προς αυτόν σχετίζονται με τη ροή ηλεκτρικού ρεύματος, δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση...

ΜΥΘΟΣ: Ο Ερμής ανάδρομος δεν προκαλεί παρά μόνο προβλήματα

Το πόσο «κακός» είναι ο ανάδρομος Ερμής που δοκιμάζει τα νεύρα και την υπομονή μας, έχει να κάνει καθαρά με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ναι, σαφώς, όλα γίνονται χάλια μαύρα με το που μπαίνει σε ανάδρομη κίνηση και συμβαίνουν διάφορα ενοχλητικά ή και απογοητευτικά γεγονότα, ωστόσο, μπορείς να κάνεις έναν προγραμματισμό για το άμεσο μέλλον, να προσέχεις περισσότερο και να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα, για να τη «βγάλεις καθαρή», ως ένα βαθμό.

Πολλά σχέδια θα βγουν από το συρτάρι, αρκετές αναθεωρήσεις θα γίνουν και παλιά θέματα θα ξανάρθουν στην επιφάνεια. Είναι κακό που σου δίνεται η ευκαιρία να κλείσεις τις εκκρεμότητές σου, να τα λύσεις και να τραβήξεις μπροστά; Ίσα-ίσα που αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να «χρησιμοποιήσεις» τον ανάδρομο Ερμή, ακόμα και στα ερωτικά σου. Πέφτεις «μούρη με μούρη» με τον ή την πρώην σου, αντί να τρέξεις να κρυφτείς για να τον ή την αποφύγεις, κάνε μια φυσιολογική κουβέντα μαζί του. Συζητήστε τι πήγε στραβά, πες τι νιώθεις ή τη δική σου αλήθεια για τα πράγματα και πού ξέρεις; Ίσως όλα να ήταν μια παρεξήγηση και να τα ξαναβρείτε. Τόσο απλά!

Να θυμάσαι ότι οι πλανήτες κινούνται συνεχώς, ορθόδρομα ή ανάδρομα, κάνουν όψεις θετικές ή αρνητικές, αλλάζουν ζώδια, αλλά ο δικός σου ρόλος δεν είναι παθητικός, υπάρχουν εναλλακτικές και τρόποι αντιμετώπισης. ΟΛΑ εξαρτώνται από τη δική σου αντίληψη και τη χρήση!

Διάβασε επίσης: Τα 5 ζώδια που θα ταλαιπωρηθούν με τον ανάδρομο Ερμή στον Καρκίνο

Ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο: Αυτός μας έλειπε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved