Μήπως τα θεωρείς όλα δικά σου; Δες πόσο κτητικό είναι το ζώδιό σου

Κάποια ζώδια νομίζουν πως ο κόσμος τους... ανήκει. Είναι πιο κτητικά πεθαίνεις, με όλους και με όλα γύρω τους

Μήπως τα θεωρείς όλα δικά σου; Δες πόσο κτητικό είναι το ζώδιό σου

Σε διαδικτυακή έρευνα, άντρες και γυναίκες κλήθηκαν να ψηφίσουν το πιο κτητικό ζώδιο και φυσικά, όπως πάντα, να αιτιολογήσουν την ψήφο τους.

Η τελική κατάταξη δεν έχει μεγάλες εκπλήξεις, όμως σίγουρα κάποια ζώδια και η θέση που κατέλαβαν θα σε παραξενέψουν. Εννοείται ότι θέλουμε κι εσύ να πεις τη γνώμη σου μέσω σχολίου. Ας δούμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!

12. ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι τόσο χαλαροί που μοιάζουν να μην ενδιαφέρονται πραγματικά για τίποτα. Εντάξει, από τη μία μπορεί να τους ωφελεί το γεγονός πως οι υπόλοιποι νομίζουν ότι δεν παίρνουν τα πάντα τοις μετρητοίς, από την άλλη όμως, όταν αυτό αφορά στη σχέση τους, δεν σκέφτονται πώς μπορεί ο σύντροφός τους να αισθάνεται. Τις περισσότερες φορές ένας Υδροχόος θα προσπαθήσει να πείσει τον σύντροφό του να χαλαρώσει και να δει τα πράγματα με τη δική του οπτική, αυτό όμως που δεν έχει σκεφτεί είναι ότι εύκολα αυτή η… χαλαρότητα μπορεί από τον άλλο να μεταφραστεί ως αδιαφορία και να αποχωρίσει από τη σχέση.

11. ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες ζουν μία αρκετά χαλαρή ζωή, το ίδιο ισχύει και όταν βρίσκονται σε σχέση. Ο σύντροφός τους δεν έχει να ανησυχεί για κάτι, αφού ούτε κτητικοί γίνονται, ούτε ζητάνε διαρκώς αποδείξεις και εξηγήσεις από τον άλλο. Ένας Τοξότης έχει την ανάγκη να αισθάνεται εμπιστοσύνη για τον άνθρωπό του και σπάνια θα πάει το μυαλό του στο κακό. Εάν βέβαια ο άλλος δεν φανεί αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης, τότε απλά και ο Τοξότης θα προχωρήσει παρακάτω χωρίς να κοιτάξει πίσω.

10. ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που συμβολίζει την ισορροπία και την αρμονία, δύο στοιχεία που αναζητεί και στην προσωπική του ζωή για αυτό σπάνια θα φτάσει στα πρόθυρα της εμμονής. Ευτυχώς για εκείνον, έχει την τάση να αναγνωρίζει εύκολα αυτά τα στοιχεία σε έναν σύντροφο κι αν αυτός μάλιστα είναι δοτικός, τότε ο Ζυγός θα του δώσει τα πάντα, ειδάλλως θα φύγει πολύ σύντομα από αυτή τη σχέση.

9. ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι δεν είναι καθόλου κτητικοί, αυτός είναι και ο λόγος που συνυπάρχοντας σε μία σχέση θέλουν να διατηρούν την ανεξαρτησία τους. Είναι άνθρωποι που θα ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να είναι και εκείνοι εξίσου χαλαροί, μίας και θεωρούν πως αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για να σταθεί μία σχέση. Ένας Δίδυμος θα δείξει εύκολα εμπιστοσύνη, ενώ το ίδιο περιμένει και από τον σύντροφό του.

8. ΙΧΘΥΕΣ

Τα ψαράκια του ζωδιακού είναι αρκετά κτητικά αλλά τουλάχιστον ξέρουν πώς να το διαχειρίζονται. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν την ικανότητα να συνδέονται πολύ εύκολα και γρήγορα με τους άλλους. Για εκείνους η αγάπη είναι κάτι εντελώς φυσικό και όταν τη βρουν, «πιάνονται» από πάνω της. Όταν ένας Ιχθύς αντιληφθεί πως η κτητικότητά του έχει αρχίσει και φοβίζει τον σύντροφό του, τις περισσότερες φορές θα κάνει πίσω, αν είχε ωστόσο άλλη επιλογή, θα συνέχιζε απλά να είναι κτητικός και πιεστικός με τον άλλο.

7. ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι πολύ εύκολο για έναν Παρθένο να παραστήσει πως δεν ενδιαφέρεται, αλλά ξέρει πως η αγάπη δεν πρέπει να «παίζει» τέτοια παιχνίδια. Όταν ερωτεύεται, δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα άλλο εκτός από το πρόσωπο με το οποίο έχει «κολλήσει». Θέλει να ξέρει κάθε του κίνηση ακόμη κι αν δείχνει το εντελώς αντίθετο. Σκέφτεται υπερβολικά πολύ και ανησυχεί, «τρώγεται» με τα ρούχα του και αναρωτιέται διαρκώς πού είναι ο άλλος, με ποιον και τι κάνει. Υπάρχουν χιλιάδες ερωτήσεις που περνάνε από το κεφάλι του και τον τρελαίνουν, ενώ την ίδια στιγμή το παίζει πιο cool και άνετος από ποτέ.

6. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν ένας Αιγόκερως έχει μοχθήσει για κάτι, αυτόματα αποκτάει και κάποιου είδους εμμονή με αυτό. Ξέρει πως οι σχέσεις χρειάζονται πίστη και αφοσίωση, αλλά οι «δεύτερες» σκέψεις δεν τους αφήνουν ποτέ σε ησυχία. Οι Αιγόκεροι γενικά έχουν την τάση να φτάνουν τους συντρόφους τους στα άκρα, αλλά από φόβο ότι μπορεί να τους αφήσουν εξαιτίας της πίεσης που ασκούν, αμέσως χαλαρώνουν.

5. ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοί και υπερπροστατευτικοί, δύο χαρακτηριστικά που έχουν την τάση να εντείνουν και την κτητικότητά τους. Όταν ερωτεύονται τα δίνουν όλα και κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν το σύντροφο και τη σχέση τους. Παρότι δεν τους αρέσει να γίνονται κτητικοί και είναι κάτι που προσπαθούν να μετριάσουν, τις περισσότερες φορές δυστυχώς αποτυγχάνουν.

4. ΚΡΙΟΣ

Όταν οι Κριοί ερωτεύονται κάποιον, θέλουν αυτό το άτομο να έχει μάτια μόνο για αυτούς και για κανέναν άλλο. Αυτή η στάση είναι που τους κάνει τόσο κτητικούς, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται στο σύντροφό τους σαν να είναι αντικείμενο. Όταν όλοι τους η προσοχή είναι στραμμένη στο σύντροφό τους, έχουν την απαίτηση να συμβαίνει και το αντίστροφο από εκείνον. Όταν δεν συμβαίνει τρελαίνονται και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη σχέση.

3. ΛΕΩΝ

Όταν ένας Λέων βρίσκεται σε σχέση, θέλει όλος ο κόσμος να το γνωρίζει. Η κτητικότητά του δεν εμπεριέχει ζήλεια καθώς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο με τον οποίο είναι μαζί. Αυτό όμως που δεν μπορούν με τίποτα να σταματήσουν να κάνουν, είναι να δείχνουν στους γύρω τους το σύντροφό τους ως ένα τρόπαιο που έχουν κερδίσει. Μπορεί η κτητικότητα να μην είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Λέων, είναι σίγουρα όμως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν στις σχέσεις τους.

2. ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι από τα πιο κτητικά ζώδια του ζωδιακού! Μπορεί να του πάρει πολύ καιρό να ερωτευτεί, όμως όταν συμβεί θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει αυτό το άτομο κοντά του. Η εμπιστοσύνη για τους Σκορπιούς είναι μία λέξη εντελώς άγνωστη, καθώς εκτός από τους άλλους δεν εμπιστεύονται ούτε καν τον εαυτό τους. Φοβούνται πως οι άλλοι θα τους προδώσουν πολύ εύκολα και έτσι αισθάνονται πως πρέπει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Μπορεί να μην είναι ελεγκτικοί σε κανέναν άλλον τομέα τη ζωής τους, όταν όμως πρόκειται για την αγάπη μπορούν να γίνουν πραγματικά τρελοί.

1. ΤΑΥΡΟΣ

Και ναι! Ο Ταύρος ψηφίστηκε το πλέον κτητικό ζώδιο. Η φράση "δικό μου" τον χαρακτηρίζει, είτε πρόκειται για πράγμα είτε για άνθρωπο. Έχει την ανάγκη να νιώθει ότι κάποιος ή κάτι του ανήκουν δικαιωματικά, καθώς αυτός επενδύει πάνω τους και θέλει να νιώθει τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι δεν πρόκειται να τα χάσει. Δυστυχώς, συχνά, εξ αιτίας της κτητικότητάς του γίνεται αφόρητα καταπιεστικός και δεν αναγνωρίζει ατομικές ελευθερίες.

Διάβασε επίσης: Αυτό το ζώδιο είσαι στο Αφρικανικό ωροσκόπιο, αν γεννήθηκες 04/09 - 03/10

Αυτά είναι τα ζώδια που έχουν το… αλάθητο του Πάπα!

4 ζώδια που είναι ικανά να κάνουν τα πάντα για να πάρουν αυτό που θέλουν

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved