Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 22 έως 25 Ιουλίου

Τα καλά νέα είναι πως ο Ερμής, παρότι... αναποδιασμένος, δηλαδή ανάδρομος, δεν στερείται ούτε ιδεών ούτε επινοήσεων.

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 22 έως 25 Ιουλίου

Μπαγαπόντης έρωτας

Ο Ερμής χαμογελάει, μαζί και οι προοπτικές μας για μερικές επιπλέον καλές στιγμές στην καθημερινότητα μας, ωστόσο η βαριά σκιά των Ουρανοπλουτωναίων δεν λέει ακόμη να φύγει πάνω από τις πόλεις, τις παραλίες ή τις ψυχές μας...

Ούτε βέβαια και ο Άρης που σκονισμένος από τις ουράνιες μάχες αναζητά πλέον την παρηγοριά στην αγκαλιά της Αφροδίτης. Ο έρωτας «παίρνει κεφάλι» από τον πόλεμο, εδώ είναι όμως που θα πρέπει όμως να βοηθήσουμε κι εμείς. Γιατί αν αρχίσουμε τις ζήλειες και τους εγωισμούς, ακόμη και οι πιο λαμπρές στιγμές της ερωτικής... καριέρας μας, θα καταλήξουν σε μούτρα και θυμούς. Το αντίστροφο βέβαια είναι το ζητούμενο και η ευχή προς όλους είναι να καταπονηθούμε... ανελέητα στην μάχη του κρεβατιού!

Τα καλά νέα είναι πως ο Ερμής, παρότι... αναποδιασμένος, δηλαδή ανάδρομος, δεν στερείται ούτε ιδεών ούτε επινοήσεων. Τουναντίον, οι... μπαγαποντιές του είναι άμεσα συμβατές με τον έρωτα, διανθίζοντας τον με χρώματα, αρώματα και παιχνίδια κάθε είδους.

Έχει επίσης όλη την καλή διάθεση να φρεσκάρει τις γνωριμίες μας, την περιέργεια μας και να βγάλει από το σακούλι του μια πληθώρα τεχνικών ή άλλων λύσεων-εφαρμογών, που θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στη ζωή μας.

Είτε στον πραγματικό κόσμο, είστε στην εικονική πραγματικότητα του διαδικτύου, ο φτερωτός αγγελιαφόρος δηλώνει «παρών» κι έτοιμος να εμπλουτίσει την ατζέντα μας με νέες δραστηριότητες αλλά και παλιούς φίλους ή γνωστούς που θα... σκάσουν μπροστά μας από το πουθενά.

Οι διαδοχικές όψεις του με τον Άρη, τον Δία και τον Ουρανό είναι εξόχως προωθητικές για σχέδια που παρέμεναν στο συρτάρι, όπως επίσης και ενισχυτικές μιας πιο χαλαρής -ενίοτε και... γαϊδουρινής- συμπεριφοράς!

Οι εντολές «μίλα ακόμη κι αν νομίζεις πως δεν ξέρεις», το παραφρασμένο «κάνε το... στραβό και ρίξτο στο γιαλό» ή το γνωστό «τράβα μπρος και μη σε μέλλει», είναι η πεμπτουσία των συγκεκριμένων όψεων του Ερμή, που κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θέλει ούτε να ακούει για νοητικά «κολλήματα» ή τυπικά κωλύματα.

Όλα έχουν τη λύση τους, ακόμη κι αν σε μερικούς δεν αρέσει...

Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι αναμένεται να βρεθούν πρώτοι απ' όλους στο επίκεντρο των εξελίξεων, συνταράσσοντας τα πλήθη με τις ιδέες ή την... εκκεντρικότητα τους.

Μαζί τους και μια μερίδα των Καρκίνων και των Αιγόκερων, όσων δηλαδή έχουν γεννηθεί περίπου στο μέσον του κύκλου τους, από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου ή Ιανουαρίου αντίστοιχα. Όμως ο μάλλον συντηρητικός χαρακτήρας και των δυό τους, μπορεί να αντιληφθεί ως ενοχλητικά κάποια από τα «κατορθώματα» του Ερμή, αναφωνώντας όπως ο Αρχιμήδης «μη μου τους κύκλους τάραττε»!

Την Τετάρτη σειρά στο γαϊτανάκι των όψεων του Ερμή έχει ο Ποσειδώνας, με το «κρυφό» ραντεβού των δύο πλανητών να συμβάλλει σε αντικατοπτρισμούς, λάθη, αβλεψίες, εξαφανίσεις αντικειμένων και ακυρώσεις δραστηριοτήτων ή ραντεβού. Το «φάντασμα στη μηχανή» είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να υπηρετήσει τους πιστούς του που επιμένουν να λειτουργούν διαισθητικά ή ονειρικά σε έναν εχθρικό και αφιλόξενο γι' αυτούς κόσμο. Οι αρχές τους είναι βασικά τρεις:

1) Τα διαδοχικά λάθη οδηγούν στην σωστή κατεύθυνση.

2) Το σύμπαν ξέρει καλύτερα όταν κάτι δεν γίνεται.

3) Για να βρεις κάτι χαμένο ή εξαφανισμένο, απλά ξέχασε το και ψάξε κάτι... άλλο!

Άφησα τελευταίους τους Ουρανοπλουτωναίους, επειδή πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι' αυτούς τις τελευταίες ημέρες και η επιμονή τους να μας ταράζουν έχει γίνει πλέον κουραστική. Όμως η δίψα τους για αλλαγές ανατροπές και μηδενισμούς δεν έχει σβήσει ακόμη και ούτε πρόκειται.

Την Τρίτη και την Τετάρτη έχουμε μια ρελάνς των όψεων τους με τον Ήλιο, αυτήν την φορά τον αστρικό. Και πέρα από τις γενικές οδηγίες του τύπου «χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, κόψτο», εκείνο που έχει αλλάξει είναι οι αποδέκτες της ενέργειας τους. Εκτός από τους... συνήθεις ύποπτους του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) που τείνουν πλέον να αποκτήσουν ανοσία στον «ιό» των τετελεσμένων καταστάσεων, αυτή τη φορά στο «κόλπο» είναι και οι Λέοντες των 3-4 πρώτων ημερών, με τους συνοδοιπόρους Υδροχόους και Ταύρους να ακολουθούν.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, θα μπορούσε να πει κανείς, ωστόσο το ίδιο μήνυμα απευθύνεται προς όλους μας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό: Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει την δική μας μελαγχολία.

Γιατί εδώ είναι που ταιριάζουν απόλυτα οι γνωστοί στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου:

Μη, μην το πεις

οι παλιοί μας φίλοι

μην το πεις

για πάντα φύγαν.

Μη, το 'μαθα πια

τα παλιά βιβλία, τα παλιά τραγούδια

για πάντα φύγαν.

Πέρασαν οι μέρες που μας πλήγωσαν.

Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.

Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει

τη δική σου μελαγχολία

κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις

με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις.

Πέρασαν για πάντα

οι παλιές ιδέες, οι παλιές αγάπες

οι κραυγές.

Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.

Όμορφη είναι αυτή η στιγμή, να το ξαναπώ

όμορφη να σας μιλήσω

βλέπω πυρκαγιές

πάνω από λιμάνια πάνω από σταθμούς

κι είμαι μαζί σας.

Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται

όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται

εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω

τις μέρες τις παλιές.

(Οι παλιοί μας φίλοι, από το «Φορτηγό»)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved