Θαύματα γίνονται ακόμα!

Αρκεί να πιστέψεις σε αυτά και να κοιτάς στη σωστή μεριά

Θαύματα γίνονται ακόμα!

Ευχές, στολίδια και λαμπιόνια… Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του Χρόνου έχει αρχίσει κι ο Ποσειδώνας βάλθηκε να κάνει τα μαγικά του. Τετράγωνο με τον Ήλιο, τρίγωνο με τον Άρη, σε έχει περικυκλώσει με τα Ποσειδωνάκια του, τα όνειρα, δηλαδή, τις εμπνεύσεις και τις ελπίδες σου μα κυρίως την Αγάπη. Κάθε τέτοια εποχή ξαναζωντανεύουν μέσα σου, μαζί με την παράδοση που δημιούργησε με την πέννα του ο Κάρολος Ντίκενς.

Ο άρχοντας της φαντασίας, ο γνήσιος επαναστάτης απέναντι στους περιορισμούς του κόσμου τούτου, σου προσφέρει το μαγικό χαλί του κι εσύ πετάς στους αιθέρες της υπέρβασης και της εμψύχωσης, πετάς ψηλότερα απ’ όλα αυτά που σε εμποδίζουν να βαδίσεις. Σε ραντίζει με την μαγική σκόνη, που μεταμορφώνει κάθε ασχήμια σε ανυπέρβλητο κάλλος.

Παραμέρισε, λοιπόν, την ανάγκη και τα πρέπει σου γιατί ο Θεός δεν ευφραίνεται με πίκρες και στερήσεις. Σε θέλει ανώτερο των περιστάσεων, σε θέλει έξω από την σφαίρα της ανάγκης, σε θέλει πνευματικό άνθρωπο με αδιάβροχο την πίστη και τα ιδανικά σου.

Τι είπες; Θα σε προδώσουν; Μα πάντα αυτό κάνουν, αλλά βλέπεις είσαι ακόμη ζωντανός κι αυτό χάρη σε όσα είναι για αυτούς το αδύνατο σημείο σου. Πολεμούν τα «έχω» σου, την υλική φύση, τις επιθυμίες σου γιατί η απώλειά τους είναι εκείνη που τους πονάει περισσότερο. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, πιστεύοντας ότι σε συνέτριψαν οριστικά. Εσύ όμως είσαι ακόμη εδώ, γιατί αντλείς από το πουθενά, εμπνέεσαι από το τίποτα, σαν γνήσιος καλλιτέχνης. Να το αόρατο υπερόπλο σου, που ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να νικήσει. Αυτοκρατορίες έπεσαν, αλλά εσύ ψυχή των οραμάτων, παραμένεις αιώνιο σύμβολο.

Υπάρχουν, βέβαια, και στιγμές που γίνεσαι μια σκέτη απογοήτευση. Είναι τότε που ακυρώνεις τα δικαιώματά σου, περιορίζοντας τη φαντασία σου σε αυτά που μπορείς να έχεις, τα εφήμερα καταπραϋντικά της θλίψης σου. Το ξέρεις ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με όλα αυτά αλλά συνεχίζεις να φέρεσαι σαν την στρουθοκάμηλο.

Απαλλάξου, λοιπόν, από το άγχος της στέρησης. Απαλλάξου από την κηδεμονία της οικονομίας των αγορών. Δώσε, όχι για να πάρεις αλλά για να νοιώσεις δύο υγρά μάτια να σε κοιτάζουν. Χάρισε από τον πλούτο της καρδιάς σου και θα είσαι ευτυχής. Νοιώσε τον διπλανό σου, για να νοιώσεις και το κέντρο του εαυτού σου, εκεί που φωλιάζει η ανώτερη φύση σου.

Ίσως, πάλι, ξεπούλησες την αθωότητά σου για τριάντα αργύρια και τώρα νομίζεις ότι δεν υπάρχει αθωότητα στον κόσμο. Έγινες αγύρτης και νομίζεις πως όλοι είναι σαν κι εσένα.

Είναι όμως ο προδότης καλικάντζαρος μέσα σου που γελά θριαμβευτικά. Διώξ’ τον, πριν προλάβει να πριονίσει ολάκερο το δέντρο της ζωής σου .

Δεν γίνονται θαύματα λες και φυσικά δεν γίνονται αφού δεν πιστεύεις σε αυτά.

Σε ποια όμως; Το πρώτο και μεγαλύτερο θαύμα που βιώνεις κι από συνήθεια δεν το εκτιμάς είναι η ύπαρξή σου. Μη την λερώνεις με τα τοξικά απόβλητα της σκέψης σου, που εδώ που τα λέμε δεν είναι καν δική σου. Είναι η «κοινή λογική» των άλλων, η φιλοσοφία του κοπαδιού.

Παρατήρησε γύρω σου, δες πόση ζωή κρύβεται σε μια χούφτα χώμα, στον αέρα, στο νερό. Δες και τη ζωή που κρύβεται στο πουθενά. Ιδέες και σχήματα που αιωρούνται, αφημένα από όσες και όσους έζησαν πριν αλλά και μετά από σένα. Τα υπέροχα Ποσειδωνάκια σου. Πιασ’ τα, κατέβασε τα στο τώρα.

Θαύματα γίνονται λοιπόν κι αν δεν τα βλέπεις είναι γιατί κοιτάς σε λάθος μεριά.

Περιμένω από σένα να καταλάβεις την δύναμη που κρύβεται στο όνειρό σου. Γιατί σίγουρα έχεις κι εσύ «ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό», που το ‘κρυψες για να μην θολώσει ή για να μην γίνει κακόγουστο παιχνίδι στην πλάτη σου, όπως συνέβη με τόσα άλλα.

Όμως, τώρα ξέρεις τις παγίδες μιας λάγνας προσδοκίας, ξέρεις ότι εσύ ήσουν που το καταχώνιασες πρώτος, ζαλισμένος από πλαστές παροχές. Τράβα, λοιπόν, το όνειρό σου μέχρι το τέλος, αποκάλυψε το και μην κρύβεσαι πια, γιατί διαφορετικά ο κόσμος σου, ο κόσμος μας θα συνεχίσει να γέρνει προς το χειρότερο και μαζί με αυτόν κι εσύ.

Διάβασε επίσης: Τι θα φέρει στην Ελλάδα ο Δίας στον Αιγόκερω

Άρης στον Σκορπιό: Φέρνει ανατροπές και εκπλήξεις πρώτου μεγέθους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved