Τι θα φέρει στην Ελλάδα ο Δίας στον Αιγόκερω

Έρχονται τα «χρυσά κουτάλια»!

Τι θα φέρει στην Ελλάδα ο Δίας στον Αιγόκερω

Η αλήθεια είναι πως το ιστορικό προηγούμενο των διελεύσεων του Δία από τον Αιγόκερω δημιουργεί κάποιες ανησυχίες, αφού μεταξύ άλλων έχει να επιδείξει την κρίση των Ιμίων το 1996 και την μεγάλη εσωτερική κρίση το 2008, ύστερα από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Όμως είναι μάλλον άδικο να τα φορτώσουμε όλα αυτά στην «καμπούρα» του Δία, που ναι μεν μπορεί να συνέβαλε στην «μεγέθυνση» των εξελίξεων αλλά δεν τις προκάλεσε.

Αλλού είναι το θέμα και πιο συγκεκριμένα στο «πάρτι» διαπλοκής και κερδοσκοπίας! «Ανάπτυξη» το λένε κάποιοι αλλά με τα δεδομένα του Ελληνικού ωροσκοπίου (3/2/1830, 11:35, Ναύπλιο), στο οποίο ο Δίας βρίσκεται στον Αιγόκερω, στον 8ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Κριό, είναι… ήδη γνωστό πως η διαδρομή των δανείων και των επενδυτικών κεφαλαίων που φτάνουν στην πατρίδα μας περνά από τις τσέπες των «ημετέρων».

Ακόμη και τα λεφτά που μας χρωστά η Ε.Ε, κάπου εκεί θα καταλήξουν…

Και σίγουρα θα πάνε στράφι οι όποιες απόπειρες έγιναν τα τελευταία χρόνια για να περιοριστούν ή να ελεγχθούν τέτοια φαινόμενα. Ο Κρόνος το έκανε αυτό, μα τώρα πέρασε στην άκρη για να διαβεί ο Δίας, που στο κάτω-κάτω έχει τον πρώτο λόγο σε έναν οίκο που διαφεντεύει από καταβολής του Ελληνικού κράτους. Από την κακοδιαχείριση μέχρι το μεγάλο φαγοπότι, ένας Δίας δρόμος…

Βέβαια, το πέρασμά του από τον 8ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος θα είναι σχετικά σύντομο (τον Φεβρουάριο του 2020 θα μεταπηδήσει στον 9ο), η Ηλιακή έκλειψη ωστόσο της 26ης Δεκεμβρίου, με τον ίδιο «αρχηγό» (κάνει σύνοδο με τα Φώτα), του δίνει το δικαίωμα να επιδείξει την «πραμάτεια του» μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι.

Επιπλέον και η σύνοδος Δία-Πλούτωνα –που σημειωτέον γίνεται τρεις φορές μέσα στην χρονιά- κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με τα «μεγάλα κεφάλαια» να έχουν τον πρώτο λόγο, εδώ μάλιστα υπάρχει και έντονο «άρωμα» εξωτερικού, δηλαδή ξένων επενδυτών, που θα «πλακώσουν» με το… αζημίωτο φυσικά!.

Έρχονται λοιπόν τα «χρυσά κουτάλια» και ύστερα από μερικά χρόνια κάποιος θα ξαναπεί το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», αφού όλο και κάποια ψίχουλα θα περισσέψουν και για τους… πτωχούς! Όσο για την διέλευσή του από τον 9ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, το έργο του δεν θα είναι το ίδιο εύκολο, αφού εκεί παραμένουν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, δύο πολύ «βαριά χαρτιά», που ήδη κάνουν την… δουλίτσα τους, θέτοντας υπό κρίση και βάζοντας νέους κανόνες στα media, την Παιδεία και την Δικαιοσύνη. Θα έχει ωστόσο για σύμμαχό του τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδος, που με την σειρά του «διαφεντεύει» όλα αυτά τα θέματα κι όταν αποχωρήσουν οι άλλοι δύο «ενοχλητικοί» από τον οίκο, θα «επιβάλλει» ξανά το καθεστώς του χάους, της αδιαφάνειας και των παράκεντρων, εφευρίσκοντας ποικίλα «παραθυράκια» στην νομοθεσία ή απλά… ξεχνώντας την!

Για το 2020 πάντως, ο Δίας θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να «ανοίξει» νέα μέτωπα, με τα σκάνδαλα και τις… σκανδαλάρες να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αφού η «διαπλοκή» και τα «συμφέροντα» έχουν κάθε λόγο να θέλουν να ελέγξουν τον χώρο, στο όνομα πάντα της «ανάπτυξης» ή της «απελευθέρωσης».

Επιστρέφοντας στα αμιγώς οικονομικά, το πρώτο «ραντεβού» του Δία στον Αιγόκερω είναι με τον Χείρωνα στο Κριό. Τετράγωνο γράφει το αστρολογικό ημερολόγιο, που σημαίνει ότι μαζί με τα καλά που θα φέρει η όψη στην αγορά των ακινήτων, θα υπάρξουν… σίγουρα και κερδοσκοπικές κινήσεις από «μεγάλους επενδυτές». Αυτοί πάντα καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να πατήσουν πόδι «μπιρ παρά» σε μεγάλες εκτάσεις και οικισμούς, εκμεταλλευόμενοι την όποια ευνοϊκή μεταχείριση από την Πολιτεία, αλλά και τις ενορχηστρωμένες κινήσεις υποβάθμισης περιοχών, που θα ρίξουν την αξία των ακινήτων.

Σε αυτό το «κόλπο γκρόσο» μάλιστα συμμετέχει και ο Ουρανός, ο αμέσως επόμενος «εταίρος» του Δία. Το τρίγωνο των δύο πλανητών κλείνει με ακρίβεια στις 15 Δεκεμβρίου και το ενδιαφέρον εδώ, είναι ότι γίνεται με τον Ουρανό να βρίσκεται επάνω στον γενέθλιο Χείρωνα της Ελλάδος στον Ταύρο. Έχουμε να ζήσουμε δηλαδή σημαντικές αλλαγές στο οικιστικό τοπίο, είτε λόγω επενδύσεων, είτε στα πλαίσια της δημιουργίας δομών για πρόσφυγες.

Δομών, φυλακών, τι σημασία έχει; Εξ άλλου και την προηγούμενη φορά που ο Ουρανός βρέθηκε στο ζώδιο (1935-42), όλα αυτά έγιναν ξαφνικά πολύ «της μόδας», τόσο στα μέρη μας, όσο και στο εξωτερικό, με τους απανταχού «ανεπιθύμητους» να περιορίζονται σε «camps», για να το γράψω ευγενικά. Θα ευθύνεται βέβαια κι ο Πλούτωνας γι’ αυτό –τότε στον Καρκίνο, σήμερα απέναντι στον Αιγόκερω- ή πιο σωστά η δίψα κάποιων «βουβαλιών» για εξουσία (και χρήμα), που αν δεν πατάνε τα «βατράχια», υποκινούν τον φανατισμό μεταξύ τους.

Κι επειδή βέβαια ο Ουρανός δεν έχει «μπέσα» και δεν «δεσμεύεται από κανένα «αρμονικό» τρίγωνο, δεν θα λείψουν και οι ακραίες καταστάσεις σε σχέση με τα προαναφερθέντα. Η τραγωδία στο Μάτι το 2018 είναι ένα δείγμα στο επίπεδο ενός «φυσικού» εξαναγκασμού και όσον αφορά στο γεωπολιτικό σκηνικό, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα νέο τσουνάμι προσφυγικών ροών. Επιπλέον, οι «ακρότητες» αναφέρονται και σε αντιδράσεις γηγενών, ίσως μάλιστα να δημιουργηθεί χώρος για έναν νέο πολιτικό φορέα με ακόμη πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά ως προς την διαχείριση των νεοαφιχθέντων.

«Παίζει» φυσικά και μια «τεράστια» αρχαιολογική ανακάλυψη, που θα δώσει νέα ώθηση στην εθνική υπερηφάνεια μας, εντός ή εκτός εισαγωγικών..

Ο Δίας θα φύγει από τον Αιγόκερω το απόγευμα της 19ης Δεκεμβρίου του 2020, ανυπομονώντας να συναντήσει τον… άσπονδο φίλο του τον Κρόνο στο κατώφλι του Υδροχόου. Ο νέος συνοδικός κύκλος των δύο πλανητών που θα ξεκινήσει τότε, παραπέμπει σε σημαντικές αλλαγές και ανατροπές στον Δυτικό κόσμο αλλά αυτή είναι μια… άλλη ιστορία, που θα την δούμε στην ώρα της!

Διάβασε επίσης:

Άρης στον Σκορπιό: Φέρνει ανατροπές και εκπλήξεις πρώτου μεγέθους

Η Δήμητρα στον Αιγόκερω - Τι φέρνει στα 12 ζώδια

Αυτά τα ζώδια θα υποφέρουν με τον Άρη στον Σκορπιό

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved