Άρης στον Σκορπιό: Φέρνει ανατροπές και εκπλήξεις πρώτου μεγέθους

Η επίδρασή του στην Ελλάδα και τον κόσμο

Άρης στον Σκορπιό: Φέρνει ανατροπές και εκπλήξεις πρώτου μεγέθους

Ο πλανήτης διάβηκε το κατώφλι του Σκορπιού στις 19 Νοεμβρίου και θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, σχετιζόμενος κατά διαστήματα με όλους σχεδόν τους αργούς πλανήτες.

Και κατ’ αρχάς, εννοείται πως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, μια όψη που τυπικά κλείνει με ακρίβεια στις 24 Νοεμβρίου, το ότι όμως γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα με την Νέα Σελήνη στις 26, της δίνει το… δικαίωμα να επεκτείνει την δράση της μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η αστρολογική θεωρία και πράξη συνδέει την όψη με ανατροπές και εκπλήξεις πρώτου μεγέθους, κατολισθήσεις, κατακρημνίσεις, αεροπορικές καταστροφές και γενικότερα σε κινδύνους από ψηλά, στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο ωστόσο παραπέμπει σε ακρότητες κάθε είδους, της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης. Κι εδώ για την Ελλάδα το ζήτημα γίνεται πιο κρίσιμο, εξ αιτίας της θέσης του Χείρωνα στην 3η μοίρα του Ταύρου, στο γενέθλιο ωροσκόπιό της, εκεί δηλαδή που «τριγυρνά» ο Ουρανός.

Η θετική εκδοχή της «βίαιης» προσβολής του Χείρωνα από Άρη και Ουρανό είναι η ανακάλυψη αρχαιοτήτων, η απελευθέρωση στην αγορά των ακινήτων και ίσως η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων στις καλλιέργειες. Η αρνητική ωστόσο έχει… πολλά ράμματα για την γούνα μας, αφού ο Χείρωνας συνδέεται με ακίνητα, οικισμούς το «πατριωτικό» συναίσθημα και τους πρόσφυγες.

Κι αν η κατασκευή νέων κέντρων φιλοξενίας ή κράτησης είναι ήδη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, υλοποιώντας τα «αιτήματα» της όψης, οι αντιδράσεις κάποιων τοπικών κύκλων μπορεί να είναι ακραίες και απρόβλεπτες. Μένει να δούμε και την εξέλιξη της προειδοποίησης του κ Χρυσοχοΐδη προς τους απανταχού καταληψίες κτιρίων.

Επιπλέον βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας φυσικής καταστροφής που θίγει οικισμούς και γενικότερα κατοικημένες περιοχές. Η τραγωδία στο Μάτι είναι το πιο πρόσφατο δείγμα που έχουμε και μακάρι να μην επαναληφθεί αλλά με τον Ουρανό παρόντα όλα είναι ανοικτά.

Κατά τα άλλα, με βάση τις ιδιότητες και το περιεχόμενο του ζωδίου του Σκορπιού, κείνο που θα περίμενε κανείς από την διέλευση του Άρη, θα ήταν εξελίξεις οικονομικού χαρακτήρα και πράγματι σύμφωνα με το ιστορικό προηγούμενο, η συγκεκριμένη διέλευση συνδέεται άμεσα με ρυθμίσεις τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, φορολογικά, μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά θέματα αλλά και νέα δεδομένα στις ΔΕΚΟ. Το αν όλα τα παραπάνω θα είναι υπέρ ή κατά των εργαζομένων, ή συνταξιούχων, έχει να κάνει με την γενικότερη αστρολογική κατάσταση που επικρατεί στην Οικονομία –και η οποία για την ώρα είναι οκ- αφού ο Άρης το μόνο που κάνει αφ’ εαυτού είναι το να ανεβοκατεβάζει τις τιμές και να δίνει ή να κόβει παροχές, ανάλογα με τις κατευθύνσεις.

Ωστόσο στα εργασιακά αναμένονται σημαντικές αναταράξεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, αφού στο ωροσκόπιο της Ελλάδος (3/2/1830), στον Σκορπιό φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος του 6ου οίκου (Δημόσια υγεία, Υπηρεσίες, Εργασία, Εξοπλιστικά).

Η πιο «καυτή» περίοδος αναμένεται να είναι αυτή που ο Άρης θα βρίσκεται στο μέσον του ζωδίου (6 με 12 Δεκεμβρίου, περίπου), αφού εκεί βρίσκεται η γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδος (στην 12η μοίρα του Σκορπιού) σε τ-τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο. Εκεί αναμένονται και πολιτικές-νομικές κόντρες, που μπορεί να «ξεφύγουν».

Το «καυτή» βέβαια μπορεί να λάβει και κυριολεκτική διάσταση, μέσα από φωτιές ή καταστροφές σε παραγωγικές μονάδες. Επιπλέον, στην Πανσέληνο του Δεκεμβρίου (12/12) ο αστρικός Άρης σχηματίζει τετράγωνα με τον τροπικό Κρόνο και τον τροπικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω, όψεις που είναι πιθανό να εκδηλωθούν με… κάπως δυσάρεστο τρόπο, όσον αφορά κάποια ακραία φυσικά φαινόμενα ενώ στο κοινωνικό πεδίο υποδηλώνουν μια σύγκρουση μεταξύ «παρανομίας» και «νομιμότητας» ή «περιθωρίου» και κεντρικής εξουσίας.

Την ίδια περίοδο έχουμε και το τρίγωνο Άρη-Ποσειδώνα, που πρακτικά σηματοδοτεί «πονηριές» και κινήσεις αποπροσανατολισμού στον πολιτικό στίβο, για τον απλό κόσμο όμως πολύ πιο «κρίσιμο» είναι το ενδεχόμενο πλημμυρών αλλά και μιας ίωσης που θα ταλαιπωρήσει πολλούς/ες.

Όσον αφορά πάντως τυχόν σεισμική δραστηριότητα, ο Άρης στον Σκορπιό από… μόνος του δίνει συνήθως «5άρια» και το θέμα εδώ είναι αν οι όψεις του με τους αργούς πλανήτες θα στοχεύσουν λίγο πιο ψηλά στην κλίμακα Ρίχτερ. Ωστόσο στο Ελληνικό ωροσκόπιο στην 25η μοίρα του Σκορπιού βρίσκεται και η ακμή του 7ου οίκου (διπλωματία και συγκρούσεις), οπότε περιμένουμε και κάποιο «μπαμ», είτε πρόκειται για ένα μεθοριακό επεισόδιο, είτε για μια επιθετική συμπεριφορά των… αιωνίων γειτόνων μας, ανατολικών και βόρειων!

Βέβαια η αντίθεσή του με τον Ωροσκόπο της Ελλάδος μπορεί να ανάψει κι άλλου είδους φωτιές –εντός ή εκτός εισαγωγικών- κι επειδή ο Άρης θα βρεθεί εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, περιμένουμε να δούμε αν γιορτές θα εμπλουτιστούν και με τα δικά του «πυροτεχνήματα».

Διάβασε επίσης:

Μηνιαίες προβλέψεις 22/11 έως 22/12: Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Πανσέληνος 2020: Μάθε, από τώρα, πότε γίνεται και ποια ζώδια επηρεάζει!

Αυτά τα 5 ζώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει τελείως το 2020!

Έτσι θα εξελιχθεί η σχέση σου το 2020!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved