Ο έρωτας είναι καταλύτης

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 15/1 έως 21/1

Ο έρωτας είναι καταλύτης

Η Σεληνιακή Έκλειψη έστησε καρτέρι στο συναίσθημά σου και η αλλοπρόσαλλη παρέα που τη συνοδεύει σε προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει.

Από την μια ο Άρης κι ο Ουρανός σε θέλουν επαναστάτη κι ακτιβιστή σε κάθε έκφανση της ζωής σου, ακόμη κι αν δεν ξέρεις καλά-καλά τον λόγο που σε οδήγησε σε αυτό! Κι από την άλλη, ο Κρόνος επιβάλλει σκληρούς νόμους και κανόνες, αφού βλέπει πως το πράγμα θα ξεφύγει. Οι αποστάτες θα τιμωρηθούν, λέει και ξαναλέει με στόμφο, όσο οι απέναντι του βγάζουν την γλώσσα.

Στην μέση στέκεις εσύ, ξέροντας πως όσο δύσκολη κι αν είναι η αποστολή σου, θα βρεις τον τρόπο να γεφυρώσεις το χάσμα, μέσα σου και γύρω σου. «Ανάγκη συμβιβασμού» γράφει η οδηγία, που σου έδωσε η καλή σου νεράιδα και σκοπεύεις να την τηρήσεις πιστά.

Μα πάνω που νόμισες πως θα τους κάνεις καλά με την λογική και τα τεχνάσματά σου, οι ελπίδες σου καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Γιατί εκεί στην εμπροσθοφυλακή των συνωμοτών στέκει πρώτος ο Έρωτας, έτοιμος να σε τρυπήσει με τα βέλη του!

Ένα Έρωτας καταλύτης, δημιουργός μα και καταστροφέας, αφού σε κάνει ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο μαζί. Έφτασε λοιπόν μια ακόμη από εκείνες τις στιγμές, που θα χάσεις τον έλεγχο κι εδώ ταιριάζει το «πρόσεχε τι εύχεσαι»!

Υπήρξαν στιγμές που ευχήθηκες να γνωρίσεις τον μεγάλο έρωτα. Τον πόθησες βαθιά μέσα στην απελπισία σου, όταν πικράθηκες από άλλους έρωτες που αποδείχθηκαν μικροί. Τον νοστάλγησες όταν βαρέθηκες από τις κενές συνάξεις δήθεν ερωτύλων.

Ερωτικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί το 2018 στην ερωτική σου ζωή

Τον κάλεσες στα όνειρά σου. Του υποσχέθηκες τα πάντα, μα εκείνος δεν έδωσε σημεία ζωής. Κι ύστερα θύμωσες μαζί του γιατί σε εγκατέλειψε. Οργίστηκες κι ορκίστηκες να μην τον ξαναπάρεις ποτέ στα σοβαρά.

Κι ύστερα το ξέχασες κι αφοσιώθηκες σε αυτά που έμειναν να έχουν για σένα πραγματική αξία, αφού σου τριβελίζουν το μυαλό μέρα νύχτα. Το μεροκάματο, οι δουλειές, οι υποχρεώσεις, οι έγνοιες, οι λογαριασμοί…

Κάπου-κάπου βέβαια, το κορμί σου κι οι αισθήσεις σου σε τραβάνε απ’ το μανίκι, σε προστάζουν να λουστείς στην ηδονή, μα αυτό –το ξέρεις πολύ καλά- δεν είναι έρωτας. Στο τέλος απομένεις πάντα μόνος σου κι ο έρωτας γεννήθηκε για δύο.

Όμως το σύμπαν παίζει παράξενα παιχνίδια ή πιο σωστά δεν παίζει μόνο με τους δικούς σου όρους. Έχει τους δικούς του χρόνους και σίγουρα δεν βιάζεται όπως εσύ.

Η ευχή σου καταχωρήθηκε και ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί.

Και τώρα, ο μεγάλος Έρωτας στέκει στο κατώφλι σου, ξυπνώντας μνήμες και επιθυμίες. Ίδιος κι απαράλλαχτος, λες και δεν πέρασε μια μέρα… Ένας Έρωτας τρομοκράτης όλων αυτών που συνήθισες να θεωρείς ως πυρήνα της ασφάλειάς σου.

-Αλτ, τις ει!

Άνθρωπος, προσκυνητής στην χάρη σου, είναι η απάντησή σου!

Κι εκείνος χωρίς να χαμηλώσει το τόξο του, σου ζητά να πεις το σύνθημα. Να ομολογήσεις δηλαδή τι περίμενε από σένα και δεν το βρήκε ποτέ.

Να ομολογήσεις τον αθεράπευτο εγωισμό σου, που ποτέ δεν τον άφησε να μαλακώσει την καρδιά σου. Ζήλευες, εξουσίαζες ή εξουσιαζόσουν, ενώ αυτή δεν είναι δουλειά του έρωτα αλλά της ανασφάλειάς σου.

Τα φαντάσματα σου, που πάντα σκίαζαν το φως του. Την μανία σου να υποταχθείς ή να κυριαρχήσεις, την επιμονή σου να αποδείξεις ότι αξίζεις, μέσα από αυτόν.

Παραδινόσουν άνευ όρων κι ύστερα με οργή ζητούσες πίσω τα χαμένα. Σκλήραινες, πλήγωνες, περιγελούσες την ανοησία του. Τον εξαγόραζες.

Τον ταλαιπώρησες. Τον μέτρησες, τον έβαλες σε κουτάκια, τον πέρασες από σαράντα κύματα, τον εξευτέλισες. Στο όνομα του ερωτεύτηκες τον πλούτο, τη δόξα, τη δύναμη. Ερωτεύτηκες την Σκιά σου, τα απωθημένα σου.

Κι όλα αυτά γιατί στην πραγματικότητα ζούσες έναν έρωτα που δεν ήταν δικός σου, έναν έρωτα που ήταν της μητέρας σου, του πατέρα σου, της τηλεόρασης, της κοινωνίας, του γείτονα, πάντως όχι δικός σου.

Ζούσες έναν έρωτα γενικής αποδοχής, ξένο με το είναι σου και λερωμένο με φόβους, ηθικοπλασίες κι ενοχές. Ζούσες τον πνευματικό θάνατό σου, μέσα από αυτό που ονόμασες έρωτα…

Ομολογείς και δάκρυα τρέχουν στο πρόσωπο σου. Το πρόσωπό του.

Κι αυτά τα δάκρυα ξεπλένουν το παρελθόν κι ανοίγουν την ψυχή σου. Συγχωρείς τον εαυτό σου κι όλους εκείνους που σε πίκραναν γιατί τελικά εσύ το ζήτησες. Συγχωρείς και αγαπάς.

Ο καθαρτήριος Έρωτας φωλιάζει στην καρδιά σου και σου δείχνει το καινούριο σου μονοπάτι. Όμως δεν περπατάς πια, πετάς με τα φτερά του!

Οικονομικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί στον οικονομικό τομέα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved