Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 27/3 έως 2/4

Κάνεις λάθος, άρα υπάρχεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 27/3 έως 2/4

Ο Κρόνος κι ο ανάδρομος Ερμής παίζουν με τα νεύρα σου και την υπομονή σου. Αναζητάς μια χείρα βοηθείας, μα συναντάς την απόρριψη, πασπαλισμένη με φτηνές και εύκολες διδαχές.

Σου λένε «φέρεσαι σαν παιδί» ή «γέρασες και μυαλό δεν έβαλες» κι εσύ ψάχνεσαι για να βρεις που είναι το λάθος, αντί να χαίρεσαι, που έχεις διατηρήσει ακόμη την σπίθα της νιότης μέσα σου. Αυτής της άγριας νιότης που όπως λέει κι ο ποιητής έχει δικαίωμα στο λάθος.

Σου κουνούν το δάκτυλο οι «αλάθητοι» και μέσα σου ανθίζουν οι αμφιβολίες για σένα και οι ενοχές.

Αλήθεια, γιατί έχεις ενοχές, σε ποιόν χρωστάς;

Μάλλον σε κανέναν, το θέμα όμως είναι τι πιστεύεις εσύ…

Ερωτικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί το 2018 στην ερωτική σου ζωή

Άτιμο πράγμα οι ενοχές... Γαλουχήθηκες με αυτές για να έχεις στον «αυτόματο πιλότο σου την υπακοή και την πειθαρχία. Μπορεί και να σου είπαν ότι αυτό έγινε από αγάπη αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή βρίσκεται στην αγκαλιά που αναζητούσες κι αναζητάς μέχρι σήμερα, κάθε φορά που η ζωή σου γίνεται δύσκολη.

Αυτήν την αγκαλιά, λοιπόν, να δώσεις απλόχερα σε αυτούς που σφάλλουν.

Να τους δώσεις να καταλάβουν το λάθος τους, χωρίς όμως να πολλαπλασιάσεις τις ενοχές τους, χωρίς να τους κάνεις να νοιώσουν αποτυχημένοι και σκουπίδια.

Όπως δεν θα ήθελες να νοιώσεις ποτέ εσύ. Γιατί θυμάσαι πολύ καλά τις ταπεινώσεις και τις αυτοταπεινώσεις σου.

Εκτός βέβαια αν θέλεις να περιστοιχίζεσαι από υποτακτικούς, που ο ρόλος τους είναι να τρέφουν την αίσθηση ισχύος σου. Ξέρεις όμως ότι αυτοί που νοιώθουν πραγματικά ισχυροί δεν αποζητούν καθημερινές αποδείξεις γι’ αυτό. Δεν σου κουνούν το δάχτυλο με την πρώτη ευκαιρία, ούτε σε απειλούν με πειθαρχικές διώξεις. Όσοι το κάνουν -και βλέπεις πολλούς τέτοιους γύρω σου- είναι εντελώς ανίσχυροι δίχως τους κανόνες τα αξιώματα και τις ηθικές τους. Αν δεν φορούν την περσόνα του άτεγκτου -σαν να λέμε την «στολή» τους- είναι ένα τίποτα, γι αυτό βιάζονται να δώσουν την εντύπωση ότι είναι ανίκητα θεριά. Είναι όμως βαθιά ανασφαλείς.

Θέλεις να είσαι σαν κι αυτούς;

Μακάριοι αυτοί που μπορούν να ζουν, χωρίς να παίρνουν σοβαρά το κάθε τι και χωρίς τους αυστηρούς κανόνες τους.

Εξ άλλου, ο πραγματικός «άρχοντας» είναι εκείνος που όταν έρθει η στιγμή μπορεί να αλλάζει τους κανόνες και τους νόμους, στο όνομα του Ανθρώπου.

Βάλε, λοιπόν, ένα στοπ στις τιμωρητικές λογικές, είτε απέναντι στους άλλους είτε απέναντι στον εαυτό σου. Μη βασανίζεις και μη βασανίζεσαι.

Οικονομικά 2018: Μάθε τι θα συμβεί στον οικονομικό τομέα

Και ναι, οι κανόνες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται. Έχουν λόγο που υπάρχουν κι είναι βγαλμένοι από την εμπειρία κάποιων που γνωρίζουν. Από εκεί και ύστερα όμως να μην ξεχνάς κι ότι είσαι άνθρωπος όχι μηχανή, το ίδιο και οι γύρω σου. Να είσαι, λοιπόν, προστατευτικός, όχι επικριτικός.

Πες το, φώναξέ το και στους άλλους: Δεν βοηθούν σε κάτι οι θριαμβολογίες ύστερα από μια «δικαίωση». Στις προσωπικές ανασφάλειες του «δικαιωμένου» απευθύνονται κι όχι στην ουσία του όποιου προβλήματος.

Κάνεις λάθος, άρα υπάρχεις

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved