Τι θα φέρει η Δήμητρα στον Τοξότη;

Η Δήμητρα μπήκε στον Τοξότη στις 25 Νοεμβρίου και θα παραμείνει εκεί έως τις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Θανάσης Ματσώτας
Τι θα φέρει η Δήμητρα στον Τοξότη;

Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Τοξότη, Διδύμους, Παρθένο και Ιχθύς.

Φυσικά δεν θα ακολουθήσω τις τετριμμένες αυθαίρετες αστρολογικές ερμηνείες για τη Δήμητρα αλλά την εμπεριστατωμένη έρευνα του Γιάννη Ριζόπουλου. Σύμφωνα με αυτήν, η Δήμητρα έχει έναν χαρακτήρα που σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις, την πολιτική, τη διπλωματία, τα media, τη δημοσιότητα, τη μόδα, το life style.

Στην κίνησή της λοιπόν στον Τοξότη, θα δώσει υπερβολική διάσταση σε πολλά θέματα της επικαιρότητας, δυσανάλογη ίσως της πραγματικής ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα «λαϊκά» δικαστήρια θα ρίξουν στη βορά του όχλου ένοχους και αθώους!

Στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας θα βρεθούν θέματα που σχετίζονται με τα πανεπιστήμια και την εκπαίδευση γενικότερα, όπου ανάμεσα σε άλλα μπορεί να υπάρξουν και κάποιες επιτυχίες, όπως επίσης και θέματα διεθνούς ή συνταγματικού δικαίου.

Ζυμώσεις επίσης θα φέρει και στον εκκλησιαστικό χώρο όπως επίσης και κάποιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των social media.
Ένα κανάλι μπορεί να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς ή θα γίνει ο σχετικός «ντόρος» γύρω απ’ αυτό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Αλλά και πρόσωπα που ανήκουν στον χώρο της τηλεόρασης ή δημόσια πρόσωπα γενικότερα, θα απασχολήσουν ακόμη περισσότερο τα μέσα, με τις νέες τους… περιπέτειες.

Η ηθική και η δεοντολογία στις διαμάχες, στις διαπραγματεύσεις ή στις ειδήσεις, (όπως επίσης το fair play και το politically correct), θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο αλλά μπορεί εύκολα να μετατραπούν σε ηθικολογία ή και καθαρή ανηθικότητα, αν συνυπολογίσουμε κάποιες παραμέτρους που συνοδεύουν την είσοδο του πλανήτη-νάνου στον Τοξότη.

Η πρώτη είναι πως δύο μέρες νωρίτερα, στις 23 Νοεμβρίου, ξεκίνησε και ο νέος συνοδικός κύκλος Άρη-Δήμητρας στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού και σχεδόν μαζί πέρασαν στον Τοξότη. Η επιρροή αυτού του κύκλου θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2026 και υποδηλώνει σκληρές πολιτικές μάχες, στις οποίες θα επικρατήσει αυτός που έχει τον παρασκηνιακό έλεγχο και κρατάει τον «άσσο» στο μανίκι ή αλλιώς κάποια κρίσιμα «χαρτιά» με τα οποία μπορεί να πιέσει ή να εκβιάσει.

Το παιχνίδι είναι «βρώμικο» και χωρίς φραγμούς. Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν μόνο σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό. Οι διαμάχες με κάθε αφορμή είναι στο πρόγραμμα και όταν δεν υπάρχει αφορμή, τότε… τσακώνεσαι με τον εαυτό σου! Εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικό, είναι το τετράγωνο που σχημάτισε η Δήμητρα με τον Κρόνο στις 27 Νοεμβρίου.

Έχουμε δηλαδή ένα σκληρό ξεκίνημα στον Τοξότη με Ήλιο, Άρη και Δήμητρα σε σύνοδο να σχηματίζουν τη δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο από τους Ιχθύς. Εδώ μπαίνουν ζητήματα επιβολής και περιορισμού από ανθρώπους που βρίσκονται ψηλότερα από σένα ή αν το δούμε σε κοινωνικό επίπεδο, από κέντρα εξουσίας.

Η αυτοέκφραση και η διάθεση ελευθερίας, προσκρούουν σε βαθύτερα συμπλέγματα και οδηγούν σε έναν εσωτερικό αυτοπεριορισμό ή σε ανταγωνισμό που είτε εξωτερικευτεί είτε όχι, έχει έναν ωμό και βίαιο χαρακτήρα!

Ιδιαίτερη τροπή θα πάρουν οι συζητήσεις και τα «παζάρια» για το μεταναστευτικό, ειδικά γύρω από τις 26 Ιανουαρίου που η Δήμητρα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

Τέλος η Δήμητρα στον Τοξότη θα φέρει αναγνωρισιμότητα σε ανθρώπους της επιστήμης με σπουδαίο αλλά αφανές έργο, αλλά και σε πρόσωπα που κινούνται στο ρεύμα του «επιστημονισμού», δηλαδή χρησιμοποιούν την επιστήμη ως υποκατάστατο της θρησκείας, μιλούν ως εκπρόσωποί της και δημιουργούν ένα φανατικό κοινό μιας δήθεν επιστημονικής σκέψης.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved