Ο Άρης μπαίνει στον Τοξότη: Κάνε ό,τι γουστάρεις γιατί απλά μπορείς!

Στις 24 Νοεμβρίου ο Άρης μπαίνει στον Τοξότη. Θα μείνει εκεί έως τις 4 Ιανουαρίου.

Θανάσης Ματσώτας
Ο Άρης μπαίνει στον Τοξότη: Κάνε ό,τι γουστάρεις γιατί απλά μπορείς!

Ο Άρης από τον Τοξότη θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή, Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη και Ιχθύς.

Ήρθε η ώρα να σηκωθείς λίγο ψηλότερα. Να στοχεύσεις τα ιδανικά σου, να βγεις από τη ρουτίνα και να ζήσεις την περιπέτεια. Να περιπλανηθείς, να νιώσεις την αδρεναλίνη του τυχοδιώκτη, να περάσεις τα όρια!

Όποιες και αν είναι οι επιδιώξεις σου, όποιο και αν είναι το ίνδαλμά σου, έχουμε μπόλικα ιστορικά παραδείγματα με Άρη στον Τοξότη, για όλα τα γούστα, που έχουν χαράξει τον δρόμο για να τον ακολουθήσεις!

Τι μπορείς να κάνεις; Έχει πολλά το μενού:

Καταρχάς να αθληθείς. Να σπάσεις τα προσωπικά σου ρεκόρ. Βλέπεις τον Βλαδίμηρο τον Putin. Όλο βιντεάκια που κάνει Judo ανεβάζει και κάτι άλλα, καβάλα στο άλογο! Αν όμως είσαι κάπως υπερκινητικός, μπορεί να σου ταιριάζει καλύτερα ο Jackie ο Chan.

Αν, παράλληλα, έχεις και καλλιτεχνική φλέβα, μπορείς να λικνιστείς σε Latin ρυθμούς με την Jenifer τη Lopez ή αν είσαι άλλης γενιάς και ανεβάσεις απότομα πυρετό το Σαββατόβραδο, υπάρχει και ο Τραβόλτας.

Στη μεγάλη καψούρα, μπορείς να ουρλιάξεις και ένα «cry baby». Ναι, τι νομίζεις πως έδινε την έκρηξη στην Janis Joplin; Ο Άρης στον Τοξότη φυσικά!

Ασυμμάζευτος όπως είναι, σε κάνει να θέλεις να ρισκάρεις, να εξαπλωθείς, να «καπελώσεις», ακόμη και να απειλήσεις. Κάτι σαν τον Erdogan δηλαδή. Ο δικός του, μάλιστα, γενέθλιος Άρης στον Τοξότη είναι ήδη δυσαρμονικός, οπότε βλέπω τα νεύρα του τσατάλια!

Αυτός ο Άρης ειδικεύεται και στις φωτιές. Συμβολικές ή και πραγματικές. Τι νομίζεις; Έτσι τυχαία έκαψε ο Νέρωνας τη Ρώμη;

Και αν δεν σου πάει το αυτοκρατορικό το στιλ, ούτε και το σουλτανάτο και αν επιπλέον θέλεις να τα χώσεις και στο σύστημα, μπορείς να σπάσεις την κιθάρα και να την πετάξεις στο υπέροχο κοινό σου: «I want to be, anarchy» τραγουδάς και κάνεις δεύτερη φωνή στον Jonny Rotten!

Εκτός, αν θέλεις να το κάνεις πιο… ψαγμένα, σαν τον Pier Paolo Pasolini ή τη Marina Abramovich.

Και φύγε! Όσο πιο μακριά μπορείς. Αλλά και αν δεν το καταφέρεις, μπορείς να «ταξιδέψεις» πνευματικά. Να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, με πολύ διάβασμα και πληροφόρηση. Να θυμάσαι όμως πως η πληροφορία δεν είναι γνώση. Αυτό το ήξερε καλά ο Jung, που τα έκανε και τα δύο. Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, «καταβρόχθισε» την αχανή βιβλιογραφία της Αλχημείας και εξερεύνησε την αχανή έκταση της ανθρώπινης ψυχής. Αυτός ο Άρης του στον Τοξότη του έδωσε το προσωνύμιο «ο Μαγγελάνος του Ασυνείδητου». Αλλά αυτήν τη διαφορά την ήξερε και ο Βολτέρος που είπε: «τέσσερεις χιλιάδες τόμοι μεταφυσικής, δεν θα μας μάθουν τι είναι η ψυχή»!

Αν πάλι είσαι σκοτεινός τύπος, λάτρης του μυστηρίου και της «απαγορευμένης» γνώσης, μη μασήσεις από απαγορεύσεις (αλήθεια ποιος τις βάζει;) και αναζήτησε την «Άγνωστη Καντάθ» και τις πέτρες της R’Lyeh εμπνευσμένος από την πένα του H.P.Lovecraft.

Μπορείς να ασχοληθείς με όλους και με όλα ταυτόχρονα. Το χάος δεν σε τρομάζει! Διακτινίζεσαι, διατυμπανίζεσαι και αν δεν συμμαζευτείς, αυτοδιαπομπεύεσαι. Αλλά γουστάρεις. Γιατί θέλεις να απολαύσεις τη ζωή μέχρι την τελευταία σταγόνα!

Καλά όλα αυτά. αλλά για να γίνουν πράξη, πρέπει πρώτα να προχωρήσει λίγο ο Άρης στο ζώδιο γιατί η αρχή δεν είναι καλή γι αυτόν. Με το «έμπα» στον Τοξότη, στις 25 Νοεμβρίου, σκοντάφτει πάνω στον Κρόνο, σε τετράγωνο. «Ωπ» του λέει η παλιά καραβάνα! Πού πας μικρέ, έτσι φουριόζος; Και… τσακ τρώει τη σβουριχτή φάπα ο Άρης και του κόβεται η φόρα, πρώτον για να μάθει να μην βιάζεται και δεύτερο και κυριότερο για να καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό. Αν λοιπόν έχεις γεννηθεί μέσα στις 3-4 πρώτες μέρες των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός για πεσίματα, σπασίματα και εκδηλώσεις οργής από και προς τους άλλους.

Έχουμε όμως και την Αστρική εκδοχή αυτού του Άρη. Σε αυτήν βρίσκεται ακόμη στον Σκορπιό και την επόμενη, δηλαδή στις 26 Νοεμβρίου, σχηματίζει αντίθεση με τον Τροπικό Δία από τον Ταύρο. Τώρα αρχίζει και βρίσκει τον πραγματικό εαυτό του. Λίγο άτσαλα, βέβαια, αλλά έτσι είναι ο πραγματικός εαυτός του! Ένα ρίσκο είναι η ζωή, λες. Ας το πάρω. Και αν είσαι Σκορπιός ή Ταύρος, γεννημένος στα μέσα προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου, σε βλέπω να το παίρνεις. Τον λογαριασμό όμως, στείλε τον στον Άρη μετά.

Αλλά στην Αστρική του εκδοχή θέλει να το τραβήξει ακόμη παραπέρα. Σαν να μην έφτανε ο Δίας, στις 14 Δεκεμβρίου βλέπει απέναντί του και τον Τροπικό Ουρανό. Μπουρλότο! Τα είδαμε άλλωστε τα χαΐρια του και στη Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου που με την ίδια όψη στην Τροπική version, έκανε τη Γάζα λαμπόγυαλο και πολλά άλλα ακόμη. Και τώρα όμως, πάνω στη Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου είναι. Και έτσι, γίνεται η όψη το ίδιο δυναμική. Αν λοιπόν είσαι Σκορπιός ή Ταύρος προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου, πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός σε ατυχήματα, προετοιμασμένος για σύγκρουση και οπλισμένος με μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας.

Στις 16 Δεκεμβρίου, ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με τον Χείρωνα και αυτό μπορεί να φέρει κάποια πρωτοβουλία συνεννόησης, κυρίως σε άτομα ή ομάδες που έχουν μεγάλες «πατροπαράδοτες» διαφορές, με ρίζες βαθιές πίσω στον χρόνο. Σε ένα λογικό επίπεδο, βέβαια. Δε μιλάω για Ολυμπιακούς-Παναθηναϊκούς ή Σουνίτες με Σιίτες… Δεν γίνονται και θαύματα! Ωστόσο, μπορεί να δώσει και μια ύστατη προσπάθεια υπεράσπισης αυτών των πατροπαράδοτων κεκτημένων. Η εκκλησία δεν θα μείνει έξω από αυτόν τον καβγά…

Στις 27 Δεκεμβρίου, ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με την Έριδα ενώ ακριβώς τη μέρα που φεύγει από τον Τοξότη, στις 4 Ιανουαρίου, σχηματίζει τετράγωνο με την Αστρική εκδοχή της. Αυτό σημαίνει παροδική έξαρση των λοιμώξεων, κυρίως του αναπνευστικού, των ιώσεων ή μολύνσεων γενικότερα αλλά και αναταραχές, εργασιακές διεκδικήσεις ή απεργίες, ειδικότερα στον χώρο της υγείας.

Στις 28 Δεκεμβρίου, που ο Άρης συναντά τον Ερμή, μέτρα τα λόγια σου γιατί μπορεί να πεις περισσότερα απ’ όσα πρέπει και επειδή μπορεί να είναι και αιχμηρά, υπάρχει περίπτωση να μετανιώσεις, να εκτεθείς ή να χάσεις το δίκιο σου.

Στο θέμα των λοιμώξεων βάζει το χεράκι του και ο Ποσειδώνας που στο ενδιάμεσο διάστημα και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου, σχηματίζει και αυτός τετράγωνο με τον Άρη. Στην αρμοδιότητά της όψης αυτής, είναι επίσης ζημιές ή κίνδυνοι από νερό, ουσίες, κλοπές και απάτες. Επίσης, έχε τον νου σου σε πισώπλατα μαχαιρώματα.

Αστροχαρτογραφικά, κατά την είσοδό του στον Τοξότη, ο Άρης περνά πάνω από την Ελλάδα και καθώς θα συναντηθεί και με τον γενέθλιο Άρη της, θα δυναμιτίσει πάλι την ατμόσφαιρα. Οι αντιπαραθέσεις και τα προβλήματα θα ενταθούν στον χώρο των πανεπιστημίων, των συγκοινωνιών, των ΜΜΕ, της δικαιοσύνης και της εκκλησίας. Οι μεταναστευτικές ροές θα πάρουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

Για τον "Έρντι", που θα είναι ακόμη περισσότερο τσαμπουκαλεμένος, τα έγραψα παραπάνω. Αν συνυπολογίσουμε πως ο Άρης από τον Τοξότη, εκτός από την Ελλάδα, έχει και μεγάλη «αδυναμία» στην Κύπρο, καλό θα ήταν να έχουμε τον νου μας.

Μεξικό, Ινδονησία, η περιοχή της κεντρικής Κίνας, Βενεζουέλα, Περού και Κολομβία, είναι επίσης περιοχές που μπορεί να δούμε εντονότερη την επιρροή του.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved