Αφροδίτη στον Σκορπιό: Η τιμή της αγάπης

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Σκορπιό στις 4 Δεκεμβρίου

Θανάσης Ματσώτας
Αφροδίτη στον Σκορπιό: Η τιμή της αγάπης

Μοιραία femme fatale σαν την Ava Gardner στο «The killers», η Αφροδίτη μπαίνει στον Σκορπιό στις 4 Δεκεμβρίου αφού έχει κάνει και λίγη προθέρμανση την προηγούμενη μέρα στο τετράγωνό της με τον Πλούτωνα. Θα «προσκολληθεί» εκεί μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Αν έχεις γεννηθεί στα ζώδια του Σκορπιού ή του Ταύρου, τότε αυτή η Αφροδίτη έχει τον πρώτο λόγο επάνω σου. Αλλά και αν είσαι Λέων ή Υδροχόος, δεν θα περάσεις απαρατήρητος από την παγωμένη λάβα της ματιάς της και όπως ήδη διαισθάνεσαι με ένα ρίγος να σε διαπερνά, αυτό δεν είναι τόσο απλό.

Γιατί οι δύο πρώτοι την έχουν στο ρεπερτόριό τους με κάποιον τρόπο. Κάτι ξέρουν από έλεγχο, πάθος και κτητικότητα. Οι άλλοι δύο όμως, ειδικά ο Υδροχόος, αθώοι, άβγαλτοι και απονήρευτοι, αν πέσετε στον έρωτά της, δύσκολα θα τη βγάλετε καθαρή…

Γιατί είναι μια γυναίκα «αράχνη» αυτή η Αφροδίτη… Απόλυτη, κτητική, ανικανοποίητη. Και πάνω απ’ όλα sexy! Αλλά το πληρώνεις ακριβά. Γιατί βρίσκεσαι ακαριαία αλυσοδεμένος στα συναισθήματα και όταν το καταλάβεις είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. Παρεμπιπτόντως, Στέλλα φύγε… φύγε Στέλλα…

Και έχω άπειρα γνωστά παραδείγματα να σου προτείνω με Αφροδίτη στον Σκορπιό, προς μίμηση ή αποφυγή, για όσο διάστημα θα παραμείνει στο ζώδιο της «προσκολλήσεως».

Μπορείς, λοιπόν, να ανιχνεύσεις τα πάθη και τις ενοχές σου, σαν ήρωας του Scorsese. Να ανοίξεις τις πύλες της ψυχής σου και να ανιχνεύσεις τη σεξουαλικότητά σου ή να μιλήσεις για θέματα ταμπού ή για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών σου χρόνων, προκειμένου να αντλήσεις πληροφορίες, όπως η Jodie Foster από τον Hannibal Lecter στη «Σιωπή των αμνών». Όχι φυσικά χωρίς να εμπλακείς ή να ταυτιστείς. Επικίνδυνο παιχνίδι η μεταμόρφωση, ο μεταξοσκώληκας, η κάμπια που γίνεται πεταλούδα, αλλά αξίζει τον κόπο!

Πρέπει να καταλάβεις όμως πως δεν έχεις πάντα τον έλεγχο και τότε μπορεί μια μέρα γυρνώντας στο σπίτι, να βρεις το σημείωμα που βρήκε και η Romy Schneider: «Είμαι στο Μεξικό με τη Natalie. Συνέβησαν πολλά. Alain». Και δεν θέλει πολύ αυτή η Αφροδίτη να σε ρίξει μετά στην παράνοια και στο αλκοόλ σαν τη Romy.

Εκτός αν πάρεις ανάποδες και τότε πας για έγκλημα πάθους. Στα χνάρια του Oscar Pistorius δηλαδή. Σου είπα Στέλλα να φύγεις…

Εδώ κοτζάμ Mahatma Gandhi και ζήλευε μανιασμένα τη γυναίκα του στα νεανικά του χρόνια, ο Pistorius θα τη γλύτωνε;

Κάτι ήξερε ο Πέδρο, όταν έφτιαξε το «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Τέτοια Αφροδίτη στον Σκορπιό θα την άφηνε να πάει χαμένη;

Έρωτας και θάνατος λοιπόν.

«Να έχεις εύχομαι,

κρασί να φεύγουν οι αναστολές σου,

φίλους να δικαιολογούν τις μ....ες σου

και έναν έρωτα να εμποδίζει τον θάνατο της ψυχής σου»!

Κάποιος με Αφροδίτη στον Σκορπιό πρέπει μάλλον να το έχει πει αυτό.

Αλλά, παρ' όλο που σε βάζει να αναζητήσεις τον απόλυτο έρωτα, δεν το έχει σε τίποτα να σε βάλει και σε πειρασμούς και σε πειράματα. Γιατί δεν έχει κανένα απολύτως ταμπού αυτή η Αφροδίτη! Οι λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί. Μπορεί να αναζητήσεις το σεξ απεγνωσμένα, προσπαθώντας να βρεις τον εαυτό σου ή και για λόγους εκδίκησης. Όλα παίζουν. Έτσι άρχισε και η Demi Moore και μετά έκανε τις εξομολογήσεις για τα «trio» που δεν είναι bel canto…

Αν όμως είσαι ακόμη πιο «ατακτούλης», κάτι σαν τον Silvio Berlusconi δηλαδή, τότε πάρε τα μέτρα σου γιατί τα αφροδίσια θα κυκλοφορήσουν πολύ αυτό το διάστημα.

Και μπορεί να ξετυλίξεις μελοδραματικά το πάθος τραγουδώντας σαν μια άλλη Jane Birkin «Je t’aime… moi non plus», αλλά δεν ξεχνάς και την αξία του χρήματος! Γιατί αυτή η Αφροδίτη ξέρει πώς θα στο φέρει. Έτσι το έφερε και στη Jane με τη θρυλική «Ερμεία» τσάντα που φέρει το όνομά της και τώρα εσύ χρειάζεται να περιμένεις 5-6 χρόνια για να την αγοράσεις, αν μπορείς φυσικά να ακολουθήσεις την κατά 14% άνοδο κάθε χρόνο στην ήδη αστρονομική αρχική τιμή της!

Και όπως φαίνεται και από τα προηγούμενα, αυτή η Αφροδίτη, το 'χει με την τέχνη. Και εκεί μπορεί να δώσει πολλά. Αν το 'χεις κι εσύ, θα κάνεις θαύματα!

Αν, για παράδειγμα, γράψεις ένα riff σαν αυτό του «Satisfaction» όπως ο τεράστιος Keith Richards, αυτές μπορεί να είναι οι επόμενες πέντε νότες που θα ταρακουνήσουν τον κόσμο! Εκτός αν υπό την επήρεια αυτής της Αφροδίτης, έχεις αρχίσει να μπερδεύεσαι με τον υπόκοσμο.

Ακόμη καλύτερα, μπορείς να πατήσεις πόδι, ωσάν άλλος Bruce Springsteen ή και Patti Smith: «because the night belongs to lovers ρε»! Τέλος!

Η Αφροδίτη σχετίζεται με τις ανάγκες μας. Και εδώ μπαίνει το δύσκολο ερώτημα: «έχουμε ανάγκες ή επιθυμίες»;

Ο Σκορπιός πραγματεύεται το σεξ, τον θάνατο, το χρήμα και στην αστρολογία ανήκει στον λεγόμενο «άξονα των αξιών». Αυτά όμως είναι απλά η επιφάνεια. Η ουσία βρίσκεται στη λέξη «αξίες». Γιατί τελικά και πίσω από όλα αυτά, αναδύεται το ύστατο ερώτημα: «Γιατί αξίζει να ζω»!

Έτσι, ο συνδυασμός των δύο, δηλαδή της Αφροδίτης και του Σκορπιού, είναι μια μεγάλη και βαθιά συζήτηση και αγωνιώδης αναζήτηση. Και όπως όλες οι μεγάλες αναζητήσεις, υπερκαλύπτεται από την τέχνη.

Από την τέχνη του λόγου της Τώνιας Μαρκετάκη, της μουσικής της Ελένης Καραΐνδρου και της φωνής της Δήμητρας, να σε ταξιδεύουν υποβλητικά στα αρχέγονα ηχοχρώματα της Κάτω Ιταλίας…

«Τιμή δεν έχει η αγάπη,

τιμή δεν έχει και η ζωή,

ποιος την πουλά, ποιος αγοράζει

ποιος την εβγάζει στο σφυρί…»

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved