Μάθε σε ποιον τομέα της ζωής σου θα αντιμετωπίσεις τις περισσότερες δυσκολίες

Φαίνεται ξεκάθαρα από το πού έχεις τον Κρόνο στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου!

Μάθε σε ποιον τομέα της ζωής σου θα αντιμετωπίσεις τις περισσότερες δυσκολίες


Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης κριτής και ταυτόχρονα δάσκαλος. Αυτός που αναγκάζει τον άνθρωπο να υπακούσει σε νόμους και κανόνες, που δίνει μαθήματα και σοφία μέσα από εμπειρίες, αλλά και που τιμωρεί όποιον δε συμορφώνεται, περιορίζει ή βάζει εμπόδια και δοκιμασίες. Οπότε, ανάλογα με τον οίκο που βρίσκεται στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου δείχνει πού θα συναντήσεις δυσκολίες! Δες παρακάτω πώς επιδρά στον κάθε τομέα της ζωής μας.

Αν φυσικά δε γνωρίζεις πού είναι ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου, βρες τον ΕΔΩ!

Κρόνος στον 1ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος λειτουργεί ανάλογα με την συνολική πορεία και το επίπεδο του ατόμου. Ανταμείβει τις προσπάθειες ετών, αλλά απορρίπτει και όλα εκείνα που είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι αρκετά συντηρητικό, σοβαρό, συνεσταλμένο και η ζωή του είναι γεμάτη κανόνες και «πρέπει». Συνήθως επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους στόχους, ανταποκρίνεται σε καθήκοντα (δημιουργικά ή επαγγελματικά) και υποχρεώσεις, δεν παρασύρεται συναισθηματικά και κινείται στα πλαίσια του ρεαλισμού και του αυτοελέγχου.

Κρόνος στον 2ο Οίκο

Πολλοί έχουν την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη θέση επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών. Αυτή η άποψη είναι αληθής κατά το ήμισυ και αυτό γιατί ο 2ος οίκος δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά αποκτήματα, αλλά και τα συναισθηματικά. Αναγκάζει το άτομο να δει την πραγματική αξία που έχουν τα χρήματα (να εξυπηρετούν και όχι να τα υπηρετείς), ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να έχει στενότητα οικονομική, ανασφάλεια, αλλά και τάση να μη σπαταλιούνται άσκοπα χρήματα κυρίως όταν υπάρχουν ανοιχτές υποχρεώσεις, ενώ πιέζει για λήψη συγκεκριμένων μέτρων ή αποφάσεων που τελικά θα βελτιώσουν κατά πολύ την θέση του. Το μότο του είναι "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι"...

Το Γενέθλιο Ωροσκόπιο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους. Παράγγειλέ το ΕΔΩ!

Κρόνος στον 3ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος κάνει το άτομο πιο συγκεντρωμένο και συγκεκριμένο σε θέματα που έχουν να κάνουν με σπουδές, γνώση και γραπτά, με σκοπό πάντα να εκπληρώσει ένα σημαντικό στόχο της ζωής του. Η προσπάθεια σε συνδυασμό με τις πραγματικές προδιαγραφές θα ορίσουν το αποτέλεσμα που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί -εξ αρχής- θετικό ή αρνητικό. Αν αποτύχει θα είναι γιατί κινήθηκε κατά πολύ έξω από τα όρια και αν πετύχει αυτό θα οφείλεται στην σωστή προετοιμασία και την συστηματική εργασία. Αντίθετα, ενδέχεται να φέρει δυσκολίες σε συγγενικές σχέσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσωπα του στενού κύκλου (αδέλφια, κοντινοί συγγενείς, γείτονες), με ταξίδια ή γενικότερα την επικοινωνία και την μετακίνηση.

Κρόνος στον 4ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος δημιουργεί οικογενειακά και περιουσιακά θέματα, που πιέζουν, ώστε -θέλει δεν θέλει- το άτομο να αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, καθήκοντα ή να πάρει αποφάσεις. Οι σχέσεις με τους οικείους είναι προβληματικές, ενώ είναι πιθανό κάποιος γονιός, πιθανότατα η μητέρα, να είναι δυνάστειρα ή να επιβάλλει αυστηρούς κανόνες στο σπίτι και το(α) παιδί(α) της ή να έχει μια χρόνια πάθηση. Ενδεχομένως και να μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με γηραιότερους ανθρώπους.

Κρόνος στον 5ο Οίκο

Σίγουρα οι ευθύνες και οι σκοτούρες δεν ταιριάζουν με την «χαλαρή», διασκεδαστική και ερωτική φύση του συγκεκριμένου οίκου. Εδώ ο Κρόνος εκτός από δυσκολίες σε προσωπικές καταστάσεις, αλλά και τον περιορισμό των επιλογών ερωτικών συντρόφων λόγω επιλεκτικότητας ή συγκεκριμένων στάνταρς, φέρνει ενοχές και ανασφάλειες, για το τι πραγματικά θέλουμε και τι έχουμε. Υπάρχει η τάση για συντρόφους μεγαλύτερους σε ηλικία. Συνολικά οι σχέσεις με τα αγαπημένα πρόσωπα είναι μόνιμα στο μικροσκόπιο και όσον αφορά στα παιδιά, των οποίων η απόκτησή τους πιθανόν να έρθει μετά τα 30 του χρόνια του ατόμου, συνήθως έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την προσοχή και την φροντίδα. Η δε διαπαιδαγώσηση είναι αυστηρή και ο γονιός δεν είναι διαχυτικός.

Κρόνος στον 6ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος δείχνει έναν σκληρά εργαζόμενο, ικανότατο, συνεπή και υπεύθυνο άνθρωπο, που φέρει σε πέρας ό,τι αναλαμβάνει ή ότι το εργασιακό του περιβάλλον είναι ιδιαίτερα απαιτητικό ή δύσκολο. Οι σχέσεις του με συναδέλφους ή υπαλλήλους είναι είτε τυπικές είτε δύσκολες, καθώς δε συγκεντρώνει και τις μεγαλύτερες συμπάθειες, λόγω του συγκρατημένου του χαρακτήρα ή του πατροπαράδοτου τρόπου που συνήθως εφαρμόζει και της απροθυμίας του να δοκιμάσει κάποιον άλλον, πιο σύγχρονο. Επιπλέον, συχνά φορτώνεται με παραπάνω ευθύνες ή δουλειές. Από την άλλη, είναι άτομο που προσέχει τη διατροφή του, ασκείται συστηματικά, δεν κάνει καταχρήσεις, αλλά και κάποιο που έχει μια χρόνια πάθηση ή μυοσκελετικά προβλήματα. Θέματα μπορεί να έχει και με κατοικίδια ή φυτά.

Κρόνο στον 7ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις, όλων των ειδών, ερωτικές, συνεργασίας, τον γάμο και τους συνεταιρισμούς. Γενικά, δηλώνει ένα άτομο που προτιμά να κάνει τα πράγματα μόνο του, δύσκολα συνεργάζεται ή ζητά βοήθεια από κάποιο άλλο. Για να προχωρήσει στην οποιαδήποτε δέσμευση θα πρέπει να είναι 100% σίγουρο ότι η άλλη πλευρά θα ανταποκριθεί στο μέγιστο και δε θα το "κρεμάσει". Τα κριτήριά του είναι υψηλά, όπως και οι απαιτήσεις του, γι' αυτό και δεν είναι εύκολο να το βρει ανταπόκριση. Επιπλέον, δείχνει έναν/μία σύντροφο/σύζυγο που είναι μεγαλύτερος ηλικιακά, καθώς αναζητά την ωριμότητα και την υπευθυνότητα και ελκύεται από την εμπειρία ενός προσώπου. Γάμος ή συμβίωση μπορεί να έρθει μετά τα 30 του χρόνια.

Κρόνος στον 8ο Οίκο

Το μάθημα που καλείται να πάρει ένα άτομο με τον Κρόνο στη συγκεκριμένη θέση είναι το να μη στηρίζεται σε κανέναν εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό, όσον αφορά στα οικονομικά και τα ερωτικά του. Δείχνει δυσκολίες στην εύρεση οικονομικών πόρων από τρίτους, χρέη ή δάνεισμό εξ αιτίας μεγάλης ανάγκης, αλλά και σε χρήματα που δικαιούται (μισθός, αμοιβή ή αποζημίωση) αλλά δεν παίρνει. Ακόμη κάποια «θεματάκια» μπορεί να προκύψουν και με την έκφραση της σεξουαλικότητας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο συγκεκριμένος Κρόνος επιφέρει αδράνεια ή αποχή από τα σχετικά «καθήκοντα», για κάποιο χρονικό διάστημα, προκαλούμενη είτε από μια στενόχωρη διάθεση είτε από αντικειμενικούς περιορισμούς. Και πάλι, όλα αυτά, αποκτώντας μεγαλύτερη πείρα, άρα και αίσθηση ασφάλειας, μπορεί να μειωθούν, μετά τα 30 του χρόνια.

Κρόνος στον 9ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος δημιουργεί μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη να ασχοληθούμε με κοπιαστικές μελέτες ή σπουδές. Το άτομο μπορεί να είναι "αιώνιος φοιτητής", όχι επειδή δεν παίρνει στην ώρα του το πτυχίο του, γιατί το έχει ρίξει στο σορολόπ, αλλά γιατί θέλει να μαθαίνει και κάτι άλλο, οπότε μπορεί να σπουδάζει για αρκετά χρόνια, να κυνηγά μεταπτυχιακά ή ντοκτορά, οτιδήποτε "πιστοποιεί" τις γνώσεις του, αλλά και του παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και επάρκεια. Όσον αφορά στα ταξίδια, οπωσδήποτε έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό (επαγγελματικό ή επιμορφωτικό), αφού ως ταξίδια αναψυχής μάλλον δεν... το πάνε ενώ πιθανό να έχει... ξενοφοβία! Αν δεν επαγγέλεται τη δικηγορία, ενδεχομένως να έχει νομικά ζητήματα.

Κρόνος στον 10ο Οίκο

Ο Κρόνος εδώ, βρίσκεται στο φυσικό του «σπίτι». Αναθέτει στο άτομο επιπλέον ευθύνες, ωστόσο, ανταμείβει την εργατικότητα, τη συνέπεια, την προσπάθεια και την αφοσίωση στον στόχο του, του δίνει τα εύσημα και αναγνωρίζονται οι αξίες και οι ικανότητές του. Μπορεί να αργήσει, αλλά στο τέλος θα κερδίσει τις διακρίσεις και την θέση που του αξίζει και θα παραμείνει στην κορυφή για αρκετό καιρό, αφού δεν την κατέκτησε με μέσο ή με τη βοήθεια κανενός. Μέχρι τότε όμως, ενδεχομένως να του στερήσουν δικαιώματα, να το αντιπαθούν, να του κάνουν τη ζωή δύσκολη (κυρίως στον επαγγελματικό χώρο), να έρχεται σε κόντρα ή να του βάζουν εμπόδια ανώτεροι και ισχυροί άνθρωποι, κάνοντάς το συχνά να αμφισβητεί τον εαυτό του και τις δεξιότητές του.

Κρόνος στον 11ο Οίκο

Εδώ ο Κρόνος έχει να κάνει με την ανάπτυξη του Εγώ σε σχέση με ομάδες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η επαφή με συνδικαλιστές, πολιτικούς, κόμματα, σωματεία, τα οποία ανοίγουν τις πόρτες τους διάπλατα είτε γιατί βλέπουν στο άτομο σοβαρότητα και ωριμότητα είτε γιατί ψάχνουν για ...κορόιδα να τους φορτώσουν όλη τη δουλειά και να πάρουν μετά τα εύσημα! Όσον αφορά στις φιλίες που είναι ένα ακόμη «καυτό» θέμα του οίκου, μπαίνουν κι αυτές στο μικροσκόπιο. Μπορεί να έχει ελάχιστους καλούς φίλους για πολλά χρόνια ή να μη δένεται με κανέναν. Επιπλέον, προτιμά την ποιότητα στην ψυχαγωγία και δεν είναι από εκείνα που ξενυχτούν άσκοπα ή διασκεδάζουν για να σκοτώσουν την ώρα τους.

Κρόνος στον 12ο Οίκο

Συχνά το άτομο με Κρόνο στον 12ο οίκο κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που, καθοδηγημένο από τύψεις ή ενοχές, υποβάλλει τον εαυτό του σε μια -ακατανόητη για τους άλλους- διαδικασία «κάθαρσης», κάτι που συχνά τα σπρώχνει σε μια διαρκή παροχή υπηρεσιών προς κάθε ...πικραμένο, επαφή με άτομα του περιθωρίου ή αδύναμα, τα βάζει σε μια εσωστρεφή διαδικασία αναζήτησης, μακριά και πέρα από τις υλικές σκοπιμότητες ή τα κάνει να αποτραβιούνται από τους πάντες και τα πάντα για αρκετό καιρό. Έτσι όμως, μπορεί να του δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσει τις αντοχές και την δημιουργικότητά του, αλλά και να αλλάξει την ζωή του, διώχνοντας μακριά τα «φαντάσματα» και συγκροτώντας μια νέα ισορροπημένη στάση απέναντι στον κόσμο.

Διάβασε επίσης: Μάθε σε ποιον τομέα της ζωής σου έχεις την τύχη στο πλευρό σου

Τα χειρότερα ελαττώματα της Σελήνης στο κάθε ζώδιο

Τα χειρότερα ελαττώματα της Αφροδίτης στο κάθε ζώδιο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved