Οι όψεις του Ερμή με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο και η ερμηνεία τους

Η αλληλεπίδρασή του με τους υπόλοιπους πλανήτες και τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα διαμορφώνει και τον τρόπο που επικοινωνούμε ή συμπεριφερόμαστε

Οι όψεις του Ερμή με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο και η ερμηνεία τους

Ας συνεχίσουμε όμως το ταξίδι μας στον κόσμο των όψεων με τρίτο σταθμό τον Ερμή, ο οποίος σχετίζεται με κάθε εφαρμογή γύρω από την επικοινωνία, τις αισθήσεις αλλά και τον τρόπο σκέψης μας.

Η αλληλεπίδρασή του Ερμή με τους υπόλοιπους πλανήτες και τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα διαμορφώνει και τον τρόπο που επικοινωνούμε ή συμπεριφερόμαστε

Ερμής-Αφροδίτη

Πρόκειται για μια «καλόβολη» όψη, που ως κύρια απαντάται μόνον σε μορφή συνόδου ή εξαγώνου και με δύο λέξεις θα μπορούσε να αποδοθεί ως «ωραίο περιτύλιγμα». Κατάλληλη για παρουσιάσεις, συγγραφή, καλλωπιστικές παρεμβάσεις, καλλιτεχνικές αλλά και εμπορικές δραστηριότητες (είδη ομορφιάς, άνθη, στολισμοί, φαγώσιμα, γλυκά κ.α) μπορεί να «δουλέψει» ακόμη πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αν παράλληλα δέχεται την επιρροή ενός άλλου πλανήτη ή των Φώτων. Τότε, ο φορέας της όψης μπορεί να εκδηλώσει και κάποιες πιο «ψαγμένες» πλευρές, αφού στα... κανονικά της η όψη κινείται στη σφαίρα μιας μάλλον ανάλαφρης και δροσερής απόδοσης-παρουσίας.

Το άτομο δηλαδή ξέρει πως να αφήνει ευχάριστες ή χαριτωμένες εντυπώσεις, έστω κι αν απευθύνεται στον «μέσο άνθρωπο», χωρίς δηλαδή να «ποντάρει» σε κάποιο ιδιαίτερο... χούι. Για παράδειγμα, στο χορό, το τραγούδι, την ηθοποιία ή τα media, το σκέρτσο, το νάζι και η ωραία παρουσία-φωνή, αρκούν για να κερδηθεί μια θέση στην καρδιά του κοινού. Ανάλογες μπορεί να είναι οι επιδόσεις στην συσκευασία-εμφάνιση προϊόντων ή την διακόσμηση, αφού η αισθητική είναι δεδομένη.

Το ζητούμενο πάντως είναι να εκδηλωθούν τα «πολλά υποσχόμενα» ταλέντα του ατόμου, κάτι που συμβαίνει άμεσα στην «κρυφή» εκδοχή της αλλά όχι απαραίτητα στην «συμβατική», η οποία σε πλείστες περιπτώσεις ενδέχεται να εξαντληθεί σε μάλλον ανούσιες «χαριτωμενιές». Μια «κρυφή» σύνοδος για παράδειγμα, μπορεί να συμβάλλει σε μια έμπρακτη δημιουργικότητα, χωρίς το άτομο να δεσμεύεται από τις «ανάλαφρες» πλευρές της όψης.

Ερμής-Άρης

Η αμεσότητα, η ταχύτητα και γενικά τα γρήγορα αντανακλαστικά είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της όψης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε δραστηριότητα που απαιτεί ανάλογα προσόντα. Ακόμη, το άτομο μπορεί να είναι προικισμένο με μια οξύνοια, ευστροφία και ευφυΐα άνω του μετρίου

Βέβαια, στην περίπτωση μιας συμβατικής όψης και μάλιστα δυσαρμονικής, ο χαρακτήρας του ατόμου μπορεί να διακρίνεται από ξεσπάσματα, νευρικότητα ή έναν «φουντωμένο» εγωισμό, στοιχεία που συμβάλλουν συχνά σε εντάσεις και συγκρούσεις «για ψύλλου πήδημα», από την άλλη πλευρά όμως, ούτε απωθημένα μένουν, ούτε εμμονές. Άξια μνείας είναι και η αίσθηση δικαίου του ατόμου, που εξ αιτίας της αναλαμβάνει συχνά πρωτοβουλίες πέρα και έξω από την περιοχή της δικαιοδοσίας του.

Τα κλειδιά για την επωφελή απόδοση της ενέργειας της όψης είναι κυρίως δύο. Η αποφόρτιση του πλεονάζοντας ενεργειακού δυναμικού, μέσα από τις κατάλληλες δραστηριότητες ή εργασίες (κατασκευές, μηχανική, σπορ) αλλά και η δέουσα εκπαίδευση-παιδεία που μπορεί να προφυλάξει τον συγκεκριμένο Ερμή από τις παρενέργειες μιας αδόκιμης πρωτοβουλίας ή βιαστικής επιλογής. Όταν το υπόβαθρο του ατόμου σε γνώσεις και εμπειρίες είναι επαρκές, μια όψη Ερμή-Άρη αναδεικνύει τις αρετές του, ακόμη κι όταν αυθαιρετεί. Αν όμως δεν είναι, τότε το μόνο που ξεχωρίζει είναι οι... γκάφες και οι «πατάτες», που προέρχονται είτε από μια βιαστική κρίση, είτε από την πεποίθηση του ατόμου πως δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να του σταθεί εμπόδιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκείνο που χρειάζεται ως «θεραπεία» δεν είναι η αποφυγή των εντάσεων ή το να κάτσει κάποιος «στα αυγά του», αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο δυναμικό της όψης. Κι επειδή η όψη συνδέεται άμεσα με ατυχήματα, εκείνο που έχει ουσιαστική αξία για το άτομο, είναι το να «μάθει να πέφτει» και όχι το να αποτρέψει ένα «πέσιμο», κάτι πρακτικά ανεδαφικό. Ανάλογα ισχύουν και για τους καυγάδες-διαπληκτισμούς: Σημασία δεν έχει να συγκρατεί τα νεύρα του αλλά να ξέρει που στοχεύει και που... τελειώνει! Για παράδειγμα, η γνώση και η φιλοσοφία μιας πολεμικής τέχνης θα μπορούσε να «καναλιζάρει» την ενέργεια του, η οποία διαφορετικά θα στρεφόταν κατά δικαίων και αδίκων.

Ένας δικηγόρος με αυτήν την όψη θα μπορούσε να είναι «καταιγιστικός» ή καυστικός, το ίδιο κι ένας δημοσιογράφος, όμως και οι δύο θα είχαν ως «δίκτυ προστασίας» την δεοντολογία που διέπει το επάγγελμα τους.

Ως «κρυφή», μια έντονη όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Άρη δεν δίνει άμεσα τα «φουριόζικα» στοιχεία στον χαρακτήρα, μπορεί όμως να πιστοποιήσει την δυναμική της μέσα από τις δραστηριότητες που «αρμόζουν» στη φύση των δύο πλανητών. Έτσι είναι πιθανότερο να έχουμε έναν αθλητή ή τεχνικό, που όμως δεν θα διακρίνεται από το «θυελλώδες» του χαρακτήρα του.

Αν δεν ξέρεις πού βρίσκεται ο Ερμής στον γενέθλιο χάρτη σου και τι όψεις κάνει, πάτα ΕΔΩ

Ερμής-Δήμητρα

Η όψη είναι ιδανική για θέματα επικοινωνίας, είτε αυτά αναφέρονται σε τεχνικές εργασίες, είτε σε άλλες πρωτοβουλίες του ατόμου, που εδώ έχει την ικανότητα να «περνάει» τις ιδέες του και να τις καθιστά main stream. Κατ' επέκταση, το άτομο πλεονεκτεί και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που αποδίδεται στον Ερμή (εμπόριο, συγγραφή κλπ). Ως «κρυφή» μπορεί να συμβάλλει πιο άμεσα σε ένα επάγγελμα ή ρόλο που αναδεικνύει τις αρετές των δύο πλανητών. Η διαφήμιση, οι δημόσιες σχέσεις, τα media και ιδιαίτερα το διαδίκτυο είναι κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες, ενώ η... χάρη του Ερμή μπορεί να φθάσει μέχρι την πολιτική, τις εκδόσεις και τον σχεδιασμό προϊόντων που στοχεύουν να κερδίσουν την αποδοχή μεγάλης μερίδας του κοινού.

Ερμής-Δίας

Η σχετικά εύκολη και συχνά τυχαία πρόσβαση σε πληροφορίες και γνώσεις, επιτρέπει στο άτομο να εμφανίζεται ως περίπου ο... φωτεινός παντογνώστης, αφού ακόμη κι αν δεν κατέχει ένα θέμα, ξέρει πως να κερδίζει τις εντυπώσεις. Τα σοφίσματα και οι νοητικές «τρίπλες» είναι δύο από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του, ενώ όταν «στριμώχνεται» είτε καταφεύγει στο χιούμορ, είτε απλά αλλάζει θέμα συζήτησης. Η τύχη συνοδεύει πολλές από τις προσπάθειες του, γι' αυτό και δεν... ζορίζεται να εκπαιδευτεί ή να κινηθεί πάνω σε κανόνες και «πρέπει». Φύσει αισιόδοξος πολυτάλαντος και μεγαλεπήβολος, συχνά δικαιώνεται για το θράσος του, ακόμη κι αν δεν το αξίζει πραγματικά.

Όλα αυτά βέβαια εμπεριέχουν τον κίνδυνο της ημιμάθειας ή μιας μόνιμης αναζήτησης της ευκολίας και των εντυπώσεων, στις «πλάτες» μάλιστα των άλλων, αυτό όμως κρίνεται τελικά με βάση τις συνολικές ενδείξεις ενός ωροσκοπίου.

Πάντως πίσω από κάθε εύκολη συνταγή με μεγάλη εμπορική αξία, κρύβεται συχνά ένας τέτοιος Ερμής.

Ως «κρυφή», η συγκεκριμένη όψη κρατάει το πλεονέκτημα της τύχης, ειδικά στους οίκους που φιλοξενούνται οι δύο πλανήτες, ασυνόδευτο όμως από τις όποιες αδυναμίες του χαρακτήρα.

Ερμής-Κρόνος

Αξιόπιστος, οργανωτικός και συχνά με ποιοτικές αναζητήσεις, είναι ένας Ερμής που δυσκολεύει τη ζωή και την καθημερινότητα του, προσπαθώντας να τα κάνει όλα... τέλεια! Ιδανικός για χρονοβόρες ή λεπτομερείς εργασίες και εξονυχιστικές μελέτες, ποντάρει πολλά στην λογική συγκρότηση του, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι πραγματικά ανίκητη, παρότι το ίδιο το άτομο... δεν το πιστεύει! Προσεκτικός και προνοητικός δεν θα «ξανοιχτεί» παρά μόνον όταν είναι 100% σίγουρος για αυτά που πρεσβεύει. Οι σκέψεις, τα σχέδια και τα επιχειρήματα του αποτυπώνονται άριστα στον γραπτό λόγο, σε αντίθεση με τον προφορικό, όπου κυριαρχεί η γνωστή επιφυλακτικότητα του Κρόνου.

Εδώ το άτομο «φορτώνει» διαρκώς σε γνώσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να συλλέγει οτιδήποτε κρίνει πως θα του χρειαστεί μελλοντικά, από πληροφορίες, μέχρι... βίδες!

Απαισιόδοξο και ανασφαλές περνάει μεγάλο διάστημα υπηρετώντας τους σκοπούς άλλων, ως «απλός εργάτης» κι ας ξέρει περισσότερα από όλους. Έτσι λοιπόν αδικώντας τον εαυτό του, επιτρέπει και στους άλλους να το αδικούν.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του, να νοιώσει δηλαδή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τον εαυτό του. Όταν καταφέρει να ξεπεράσει την ανασφάλεια του, συγκροτώντας τους δικούς του νόμους και κανόνες, τότε γίνεται ένα είδος «αυθεντίας» στον τομέα του και η πρώην αδυναμία του να «κολλάει» σε λεπτομέρειες, μετά την πλήρη επεξεργασία τους, γίνεται η δύναμη του.

Μια επίσης δεδομένη ικανότητα του είναι η επίλυση δύσκολων προβλημάτων, από τα μαθηματικά μέχρι την ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχολογία. Δηλαδή, ο φορέας της όψης είναι ο άνθρωπος για κάθε δύσκολη και ιδίως χρονοβόρα εργασία.

Στις συμβατικές όψεις ανάμεσα στον Ερμή και τον Κρόνο αποδίδεται συνήθως μια μελαγχολία και καταθλιπτικές τάσεις, κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα, ανεξάρτητα με το αν το άτομο δείχνει προς τα έξω αυτό που θέλουν να δουν οι άλλοι. Αν εμφανιστούν τέτοια συμπτώματα, η ψυχανάλυση είναι η πιο πρόσφορη οδός για την αντιμετώπιση τους.

Επίσης συχνά καταπιάνεται από παιδί με ευθύνες και «θέματα μεγάλων», χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της ζωντάνιας και του αυθορμητισμού της παιδικής ηλικίας. Εδώ συχνά φέρουν ευθύνη και οι γονείς, που φορτώνουν με κανόνες ένα παιδί που έχει την τάση να τους παίρνει πολύ σοβαρά, ενώ το ίδιο εύκολα παίρνει πάνω του τις όποιες ενοχές. Η επανάκτηση της παιδικής ξεγνοιασιάς γίνεται συνήθως μετά την «ώριμη ηλικία», όπου πλέον ο «σοβαρός» Ερμής απαλλαγμένος από συμπλέγματα και ενοχές, αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν... έφηβος!

Όσον αφορά τις «κρυφές» όψεις ανάμεσα στους δύο πλανήτες, δίνουν κι αυτές αρετές στο σχέδιο, την οργάνωση ή την διεκπεραίωση δύσκολων υποθέσεων και λεπτομερειών, ωστόσο κρύβουν συνήθως και κάποιες δυσκολίες στην έκφραση ή μια πλημμελή λειτουργία μιας εκ των αισθήσεων. Παράλληλα, δεν παύουν να σηματοδοτούν καθυστερήσεις και επιπλοκές στα θέματα των οίκων που φιλοξενούνται οι δύο πλανήτες.

Ερμής-Ουρανός

Η εφευρετικότητα, η πρωτοτυπία και η αναζήτηση ενός νέου και διαφορετικού δρόμου, καθιστούν τον συγκεκριμένο Ερμή ιδανικό ερευνητή ή αναλυτή. Το βασικό χαρακτηριστικό του, να τα κάνει όλα δηλαδή με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, γίνεται συχνά και το διαβατήριο της επιτυχίας του, αφού κινείται με άνεση σε ένα πεδίο ή με έναν τρόπο που ελάχιστοι γνωρίζουν. Αυτό είναι το αντίβαρο για τις συνέπειες της απροθυμίας του να συμμετάσχει σε κάτι πολύ κοινό. Για παράδειγμα μπορεί να γνωρίζει κινέζικα, την ίδια στιγμή που τα ελληνικά του... πάσχουν!

Ο φορέας της όψης μπορεί επίσης να συνδιαλέγεται άριστα με πρόσωπα που κατά κοινή ομολογία είναι «απλησίαστα» ή πολύ ιδιότροπα (κατ' άλλους ψυχοπαθή). Η τάση του να επιφέρει την τάξη εκεί όπου υπάρχει χάος, τον καθιστά ιδανικό και ψύχραιμο διεκπεραιωτή κάθε κρίσης (παράλληλα βέβαια, είναι εκείνος που δημιουργεί κρίσεις, όταν όλα είναι ήσυχα).

Ως χαρακτήρας αρέσκεται στο απρόοπτο, τις εξαιρέσεις ή τις εκπλήξεις, γι' αυτό του ταιριάζει κάθε δραστηριότητα που προσφέρει ανάλογες ευκαιρίες. Αν παρ' ελπίδα εξαναγκαστεί να συμμετάσχει σε εργασίες ρουτίνας, είναι θέμα χρόνου το πότε θα... αναστατώσει το σύμπαν!

Κάθε δραστηριότητα που επιτρέπει η αναδεικνύει την διαφορετικότητα ταιριάζει σε αυτόν τον ιδιόμορφο Ερμή, που μπορεί επίσης να έχει πλούσιες αρετές στην Ψυχολογία και τις σύγχρονες Επιστήμες γενικότερα, ενώ δεν παραλείπει να «ξανοιχτεί» και σε πεδία που ένας κοινός νους αντιμετωπίζει ως «αδιανόητα» (παραψυχολογία, εξωγήινοι κλπ).

Σε κάθε περίπτωση, η εφευρετικότητα του είναι ένα από τα κλειδιά της προόδου του και δεν πρέπει να διστάζει να την εξασκεί, πολύ περισσότερο που ένας «συνηθισμένος» δρόμος θα είναι γι' αυτόν σπαρμένος με παραδοξότητες ή ανωμαλίες.

Οι «κρυφές» όψεις ανάμεσα στον Ερμή και τον Ουρανό, εκτός από το ότι εκθέτουν το άτομο σε... όλου του κόσμου τα παράξενα και τον βάζουν να συμμετέχει σε πρωτόγνωρες ή «αιρετικές» διαδικασίες, προδίδουν αλλαγές και απότομες μεταβολές στα θέματα των οίκων που φιλοξενούνται οι δύο πλανήτες.

Οι προκλητικές επιλογές δεν λείπουν, ενώ μια μάλλον ενοχλητική διάσταση έχει να κάνει με την ευπάθεια του νευρικού συστήματος. Γι' αυτό αν υπάρξει έστω και μια υποψία προσβολής του, καλό είναι να ληφθεί η αναγκαία μέριμνα.

Ερμής-Ποσειδώνας

Μια όψη ανάμεσα σε αυτούς τους πλανήτες καθιστά την διαίσθηση, την φαντασία και τον συμβολισμό τα τρία βασικότερα όπλα του ατόμου για να επιτύχει στη ζωή του. Ποιητής, καλλιτέχνης, διανοητής ή ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, μπορεί να βγάζει εύστοχα συμπεράσματα ή να καθοδηγείται σε αυτά έτσι χωρίς στοιχεία, παρά μόνον «μυρίζοντας» την κατάσταση. Και το ίδιο «ψυχανέμισμα» μπορεί να τον προστατέψει από «ανθυγιεινές» επαφές με πρόσωπα ή καταστάσεις που απέχουν πολύ από το να έχουν θετική ενέργεια. Παράλληλα, έχοντας μια -συνειδητή ή ασυνείδητη- αίσθηση του «κενού χώρου», είναι σε θέση να βρεθεί στο κατάλληλο μέρος την σωστή στιγμή, έστω και... κατά λάθος!

Είναι γνωστό πως μια όψη Ερμή-Ποσειδώνα αυξάνει τις πιθανότητες για λάθη αφηρημάδες και αβλεψίες, εκείνο όμως που... αποκρύπτεται είναι το ότι όλα αυτά μπορεί τελικά να γίνονται για καλό.

Αντίθετα, τις περισσότερες φορές που το άτομο αποφασίζει να απαρνηθεί το ένστικτο του και να δώσει χώρο σε λογικά συμπεράσματα, η εξέλιξη των πραγμάτων δεν το δικαιώνει. Ο συγκεκριμένος Ερμής οφείλει μεν να έχει ένα λογικό υπόβαθρο, ώστε πάνω του να αποκρυσταλλώσει τα προϊόντα της «αλλόκοτης» προσέγγισης του, αν όμως το προτάξει, τότε στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να περιμένει ένα «σήμα» από το σύμπαν που θα του επισημαίνει αν ο δρόμος του είναι σωστός ή λανθασμένος.

Η κάλυψη των αδυναμιών και η φυγή από τα δύσκολα, σε συνδυασμό με την ευγενική του φύση, μπορεί να λειτουργήσουν προστατευτικά απέναντι σε κάθε είδος εντάσεων, ενώ η έννοια του «από μηχανής θεού», μπορεί σε πλείστες περιπτώσεις να πάρει σάρκα και οστά στη ζωή του, με μια και μόνη προϋπόθεση, να «ακούει» δηλαδή την εσωτερική φωνή του.

Ονειροπόλος και ρομαντικός, ο συγκεκριμένος Ερμής έχει ανάγκη από ιδέες και ιδανικά που θα τον κρατήσουν μακριά από μια δυσβάστακτη εμπλοκή στις... γήινες υποθέσεις. Εξ άλλου η έμφυτη αισιοδοξία του συνδυασμένη με την εξιδανίκευση και την άμεση πρόσβαση του στο «δένδρο των ευχών», τον καθιστούν έναν άριστο εμψυχωτή, ιδιαίτερα σε φάσεις που όλα δείχνουν «τελειωμένα» και όλοι λένε πως χρειάζεται επειγόντως ένα θαύμα. Ο συγκεκριμένος Ερμής πιστεύει στα θαύματα και μπορεί να μεταδώσει αυτήν την πίστη, συχνά με απρόβλεπτα θετικά αποτελέσματα.

Οι «κρυφές» όψεις Ερμή-Ποσειδώνα συντελούν άμεσα τόσο στην υλοποίηση ενός καλλιτεχνικού project, όσο και σε ενασχολήσεις με θέματα όπου τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού είναι ασαφή ή αδιευκρίνιστα (για παράδειγμα, η Αστρολογία, η Μεταφυσική, οι Θρησκείες ή γενικότερα τα μυστήρια). Από την άλλη πλευρά ωστόσο, αν δεν υπάρξει μια επαρκής δημιουργική προβολή, μπορεί να εκθέσουν το άτομο σε απάτες ή αυταπάτες, ιδιαίτερα σε σχέση με τα θέματα των οίκων όπου φιλοξενούνται οι δύο πλανήτες.

Ερμής-Πλούτωνας

Εδώ έχουμε τον ορισμό της έρευνας σε βάθος και της αποκρυπτογράφησης κωδικών, μυστηρίων και μυστικών. Με μια λέξη το αντιπροσωπευτικό πεδίο δράσης του συγκεκριμένου Ερμή είναι το Άγνωστο. Η διορατικότητα, η παρατηρητικότητα αλλά και η καχυποψία είναι τα κύρια εργαλεία μέσω των οποίων ένας Πλουτώνιος Ερμής «διαβάζει» τις εξελίξεις ή «σκάβει» για να βρει κρυμμένες και καμουφλαρισμένες αλήθειες. Και κάθε φορά που μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία, εμμένει μέχρι να αποδειχθεί πως η αρχική του εκτίμηση πως «κάτι υπήρχε από πίσω» ήταν σωστή.

Ο τρόπος σκέψης του είναι μάλλον «ολοκληρωτικός» και πιστεύει ότι σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως «μυρίζεται» σαν λαγωνικό (ή απλά πέφτει διαρκώς πάνω τους) τις «σκοτεινές» υποθέσεις, τις καταστροφές ή ότι υπάρχει από πίσω τους. Σε αυτά τα θέματα είναι... άσσος! Γι' αυτό και είναι ιδανικός για επαγγέλματα όπως αυτά του εγκληματολόγου ή του ντέντεκτιβ κι όσες περισσότερες ειδικές γνώσεις κατέχει, τόσο το καλύτερο. Όσον αφορά τις δυνατότητες του ως «χάκερ» ή... κατασκόπου, αυτές είναι δεδομένες αλλά βέβαια θα πρέπει κανείς να προσέχει που και πως τις εξασκεί. Επίσης, θα πρέπει να χαράξει με ακρίβεια τα όρια ανάμεσα στην σεξολογία και την... πορνογραφία!

Από την άλλη πλευρά αν όλα αυτά ασκούνται από ένα άτομο μόνον στα περιορισμένα πλαίσια μιας καθημερινότητας, είναι εύλογο πως θα καταλήξουν σε πολύ «χαμηλές νοητικές πτήσεις», προσανατολισμένες στο ποιός κοιτάζει ποιόν, τι μηνύματα παραλήφθηκαν και γενικά σε παρακολουθήσεις κινήσεων ενοχλητικές για τους άλλους και φορτικές για το ίδιο το άτομο. Φυσικά, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο, το άτομο να πέφτει μονίμως θύμα κακολογιών ή σε πρακτικό επίπεδο να χάνει κατά διαστήματα πολύτιμες πληροφορίες, βιβλία, αρχεία κλπ, καθιστώντας αναγκαία την ύπαρξη αντιγράφων.

Στις κρυφές όψεις ανάμεσα στον Ερμή και τον Πλούτωνα, μπορεί να εμφανιστούν όλες οι πρακτικές συνέπειες-εφαρμογές της όψης, που αναφέρθηκαν παραπάνω, χωρίς όμως το άτομο να είναι το ίδιο καχύποπτο ή μυστικοπαθές.

Ερμής-Έρις

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απόλυτα συμβατό σχήμα, που προάγει την ορθολογική και επιστημονική σκέψη. Οι ιδιαίτερες ικανότητες του ατόμου, έχουν να κάνουν συνήθως με την εξέταση και αντίληψη του μικρόκοσμου σε όλο το φάσμα του, θεωρητικό ή πρακτικό. Πεδία όπως η Ιατρική, η Φυσική αλλά και οποιοδήποτε άλλο συνδυάζεται με μικροσκοπικές κατασκευές ή λεπτομερή έρευνα-καταγραφή, είναι ιδανικά για τον συγκεκριμένο Ερμή, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πώς να συστηματοποιεί και να οργανώνει κάθε διαδικασία.

Ερμής-Ωροσκόπος

Αυτές οι όψεις συμβάλλουν σε μια ευφυΐα άνω του μετρίου ή για να είμαι πιο ακριβής σε μια «καπατσοσύνη», γύρω από πολλά θέματα (καθημερινά, επαγγελματικά κλπ). Η αφετηρία μιας τέτοιας ικανότητας μπορεί να είναι η επινόηση μιας αποτελεσματικής τεχνικής ή κάποια ιδιαίτερα αναπτυγμένη αίσθηση του ατόμου.

Το εμπόριο, η επικοινωνία και οι ποικίλες διαμεσολαβήσεις ταιριάζουν μια χαρά στον συγκεκριμένο Ερμή αλλά τελικά όπου και να τον βάλεις έχει τον τρόπο να τα καταφέρει.

Οι «συμβατικές» όψεις δηλώνουν άμεσα ικανότητες και ενδιαφέροντα αλλά οι «κρυφές» είναι εκείνες που κατευθύνουν άμεσα σε επαγγελματικές εφαρμογές.

Ερμής-Μεσουράνημα

Ανάλογες είναι οι επιδόσεις του Ερμή, όταν συνδέεται με το Μεσουράνημα. Βέβαια, το ζώδιο που βρίσκεται τον χρωματίζει ανάλογα, τονίζοντας για παράδειγμα οικονομοτεχνικές εφαρμογές (στον Ταύρο ή τον Σκορπιό) ή μια καριέρα στα media (στους Διδύμους ή τον Τοξότη). Εδώ οι άμεσες κατευθύνσεις είναι πιο επαγγελματικές, δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις που το άτομο χαρακτηρίζεται από τις επικοινωνιακές αρετές του πλανήτη, χωρίς να τις εξασκεί επαγγελματικά.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα για το άτομο είναι να... καταλήξει κάπου, αφού ο Ερμής έχει την τάση να «άγεται και να φέρεται», δοκιμάζοντας πολλές «συνταγές».

Διαβάστε επίσης:

Οι όψεις του Ήλιου με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο και η ερμηνεία τους

Οι όψεις της Σελήνης με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο και η ερμηνεία τους

Μάθε σε ποιον τομέα της ζωής σου έχεις την τύχη στο πλευρό σου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved