Οι όψεις του Ήλιου με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο και η ερμηνεία τους

Οι όψεις που κάνει ο Ήλιος μας είναι εξέχουσας σημασίας

Οι όψεις του Ήλιου με τους υπόλοιπους πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο και η ερμηνεία τους

Ο Ήλιος ή αλλιώς το ζώδιό μας, εκτός από το κέντρο της προσωπικότητας μας, είναι και μια «εικόνα» του πατέρα ή γενικότερα ένα «αρσενικό» αρχέτυπο.

Να θυμίσω μόνον πώς σε έναν γυναικείο χάρτη ο Ήλιος μπορεί να αναφέρεται πρωτίστως στον σύζυγο-σύντροφο και όχι τόσο στην ίδια.

Ήλιος-Σελήνη

Το «μπόνους» αυτών των όψεων είναι η σύνθεση των αντιθέτων. Το άτομο εξελίσσεται «παντρεύοντας» μεταξύ τους αντίθετες ή διαφορετικές τάσεις. Το περιεχόμενο των οίκων ή των ζωδίων που βρίσκονται τα δύο Φώτα, ορίζει το βασικό πλαίσιο των συνδυασμένων εφαρμογών.

Το άτομο μπορεί ακόμη να υιοθετεί πότε τον «αρσενικό» και πότε τον «θηλυκό» ρόλο, διευρύνοντας έτσι την πρόσβαση του στον ψυχισμό των άλλων.

Η όψη είναι εξαιρετικά λειτουργική σε σχέσεις που ξεκινούν με κάποιο θεμελιώδες πρόβλημα. Τα δύσκολα αρχίζουν μετά, όταν όλα ...εξομαλύνονται!

Ήλιος-Ερμής

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με γραπτά, συμβόλαια, μετάδοση πληροφορίας και γραμματειακή υποστήριξη.

Η «κρυφή» σύνοδος (ο αστρικός Ερμής με τον τροπικό Ήλιο ή το αντίστροφο) είναι πολύ πιο δραστική και συνήθως δηλώνει μια σχετική επαγγελματική ιδιότητα.

Αν δεν ξέρεις πού βρίσκεται ο Ήλιος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι όψεις κάνει, πάτα ΕΔΩ

Ήλιος-Αφροδίτη

Το άτομο ξέρει να κερδίζει την συμπάθεια των άλλων, όπως επίσης τις... ευκολίες και τα «τυχερά». Η ερωτική ανταπόκριση πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανεξάρτητα από την εμφάνιση του ατόμου.

Η «κρυφή» σύνοδος προσδίδει συχνά ιδιαίτερη ομορφιά ή γοητεία, ενώ καθιστά πιο «βέβαιη» την ενασχόληση, είτε με τις τέχνες, είτε με το εμπόριο-τροφοδοσία.

Ήλιος-Άρης

Το άτομο είναι μαχητικό και δεν «κολλάει». Λειτουργεί καλύτερα κάτω από πίεση ή ανταγωνισμό. Αρέσκεται σε πρωτότυπες εφαρμογές, πετυχαίνει δύσκολους στόχους και έχει σαν κίνητρο το «κανείς δεν το έκανε αυτό».

Τυπική όψη για αθλητές και «μάστορες», πολύ περισσότερο αν είναι «κρυφή».

Ήλιος-Δήμητρα

Κλίση σε δραστηριότητες που απευθύνονται στο κοινό. Πολιτική, εκδόσεις, show biz.

Γενικά η όψη, είτε ως συμβατική, είτε ως «κρυφή», συμβάλλει στην αναγνωρισιμότητα και την βελτίωση του δείκτη δημοφιλίας.

Ήλιος-Δίας

Υποστήριξη από ισχυρούς. Καλή τύχη, ευκολίες.

Ως «κρυφή» όψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» του ατόμου, τουλάχιστον σε υλικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ήλιος-Κρόνος

Αξιοπιστία, υπευθυνότητα, σταθερές βάσεις. Αξιοκρατία, δίκαιη κρίση.

Η όψη είναι ιδανική για διοικητικές θέσεις και γενικά λειτουργεί καλύτερα όταν το άτομο εισηγείται προς τους άλλους την δική του «αλήθεια» και θέτει το ίδιο όρια.

Είναι τυπική των ατόμων που στοχεύουν σε ένα πλήρες και «τέλειο» μοντέλο.

Ήλιος-Ουρανός

Πρωτοτυπία, εφευρετικότητα, πειραματισμοί, έρευνα. Ταλέντο στις Επιστήμες και την Ψυχολογία. Κοινωνικά ενδιαφέροντα, ενασχόληση με τα κοινά, πολιτική.

Πλεονεκτήματα που προέρχονται από σπάνιες καταστάσεις ή εξαιρέσεις.

Πρόσβαση στους δυσπρόσιτους ή «παράξενους» τύπους.

Το μεγαλύτερο προσόν της όψης είναι η διαφορετικότητα και σε αυτήν οφείλει να ποντάρει το άτομο.

Ήλιος Ποσειδώνας

Απόκρυψη αδυναμιών, διαφυγή από τα δύσκολα. Προστασία από έναν «φύλακα άγγελο», λάθη που ευνοούν. Αισιοδοξία, ελπίδα. Διαίσθηση, πίστη που δικαιώνεται, η δύναμη της ευχής. Ρομαντισμός, φινέτσα. Ευαισθησία, ανθρωπισμός.

Ταλέντο στις τέχνες, την μεταφυσική και τις θεραπείες. Αντίληψη του «κενού χώρου». Δημιουργία με ασήμαντα ή ευτελή υλικά.

Η όψη λειτουργεί καλύτερα όταν το άτομο δεν κινείται σε εντατικούς ρυθμούς και δίνει χώρο στον ύπνο και την ονειροπόληση. Η επαφή με τη φύση και γενικότερα η χαλάρωση, επίσης βοηθούν στην εξισορρόπηση της ενέργειας και την επίτευξη των στόχων, συχνά με ...μαγικό τρόπο.

Ήλιος-Πλούτωνας

Προσήλωση σε ένα στόχο μέχρι να επιτευχθεί. Απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη, εχεμύθεια. Ο «εξ απορρήτων».

Δράση υπό την σκέπη ενός πανίσχυρου προστάτη. Διαχείριση μεγάλων κεφαλαίων, οικονομική ισχύς. Οφέλη από ζημιές-απώλειες άλλων. Άσκηση εξουσίας (και) από τα παρασκήνια. Ένα επάγγελμα που έχει σχέση με τη νύχτα ή το υπέδαφος και τους ενεργειακούς πόρους.

Παρατηρητικότητα, «σκανάρισμα», ανίχνευση κρυφών παραμέτρων. Αποκάλυψη παρανομιών και «σκοτεινών» διαδρομών. Έρευνα, ενασχόληση με ποικίλα μυστήρια. Πρόσβαση σε άτομα του περιθωρίου ή σε μυστικούς κύκλους.

Η όψη είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, όταν το άτομο ξεκινάει από το μηδέν.

Ήλιος-Έρις

Ταλέντο στις Επιστήμες, ιδιαίτερα την Ιατρική και τη Φυσική. Ικανότητες στην οργάνωση και διοίκηση. Εργατικότητα.

Το άτομο είναι «ειδικό» στην ανάλυση λεπτομερειών, την αρχειοθέτηση την ιεράρχηση, την ανάλυση κλπ.

Σε αρκετές περιπτώσεις στελεχώνει ως ειδικευμένο προσωπικό οργανωμένους φορείς η οργανισμούς.

Ήλιος-Ωροσκόπος

Η όψη είναι επιθυμητή σε κάθε της μορφή, αφού γενικά διευκολύνει την «γνωριμία» ανάμεσα σε αυτούς τους δύο σημαντικούς δείκτες της προσωπικότητας μας. Το τελικό ζητούμενο είναι η αρμονική συνύπαρξη τους, κάτι που μας προσδίδει μια μεγαλύτερη σιγουριά και βεβαιότητα για το ποιοί είμαστε και τι θέλουμε.

Ανάλογα με την θέση τους σε ζώδιο και οίκο, προκύπτουν συνδυαστικά οι εφαρμογές που δίνουν νόημα στην ύπαρξη μας.

Ήλιος-Μεσουράνημα

Εδώ η «ταυτότητα» μας είναι συνυφασμένη με τον κοινωνικό μας ρόλο. Πολύ καλή όψη για το «φαίνεσθαι» και μια κοινωνική λάμψη, όχι όμως απαραίτητα και για το «είναι», αφού η έμφαση πέφτει στις εξωτερικές πλευρές της ζωής.

Πολλά εξαρτώνται πάντως από την θέση του Ήλιου και του Μεσουρανήματος, που μπορεί είτε να απαλύνουν, είτε να ενισχύσουν αυτήν την διάσταση.

Επαγγελματικά, τα περιεχόμενα του ζωδίου και του οίκου του Ήλιου βάζουν την σφραγίδα τους στις βασικές επιλογές-κατευθύνσεις του ατόμου.

Διάβασε επίσης:

Ο Άρης είναι αυτός που θα σου δείξει πώς να νικήσεις τις σημαντικές μάχες της ζωής σου

9 τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τον ανάδρομο Ερμή προς το καλύτερο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved