Ελλάδα-Η φωτεινή διάσταση της έκλειψης

Φωτεινή διάσταση; Και βέβαια υπάρχει!

Ελλάδα-Η φωτεινή διάσταση της έκλειψης

Στο μυαλό των περισσοτέρων μια έκλειψη είναι συνυφασμένη με δεινά και καταστροφές, κάτι που όμως είναι η μισή αλήθεια. Η αστρολογική εμπειρία διδάσκει πως παράλληλα με τους ...λιμούς, τους σεισμούς και τους καταποντισμούς, μπορεί να συμβούν και εξόχως θετικά πράγματα, ιδιαίτερα όταν βοηθούν και οι πλανητικές όψεις. Και μάλιστα, οι όποιες επιτυχίες διαφαίνονται έχουν έναν μοναδικό και σπάνιο χαρακτήρα, του τύπου «και όμως συνέβη»...

Μένοντας λοιπόν μακριά από τις δυσοίωνες ενδείξεις, που ...τραβάνε τον δικό τους δρόμο και σίγουρα προβληματίζουν, αξίζει να επικεντρωθούμε στα αισιόδοξα μηνύματα των ουρανών. Διότι ναι μεν ο Ποσειδώνας ρίχνει μπόλικη στάχτη στα μάτια και ασκείται στην διασπορά φημών και ...τερατωδών σεναρίων, ναι μεν ο Άρης ακονίζει τα όπλα του με σκοπό να μας κάνει μαλλιά κουβάρια αλλά υπάρχει και ο Δίας!

ekleipsi_maiou

Στο ωροσκόπιο λοιπόν της Ηλιακής έκλειψης της 21ης Μαΐου, είναι άμεσα διακριτή η εμφατική συμμετοχή του Δία στον Ταύρο, ο οποίος όχι μόνον σχηματίζει συνόδους με τα Φώτα και τον Ερμή αλλά επιπλέον βρίσκεται και σε αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα της έκλειψης στον Σκορπιό.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως ο πλανήτης της επέκτασης βρίσκεται στα όρια του 2ου οίκου στον χάρτη της έκλειψης και πάνω στον γενέθλιο Ωροσκόπο της Ελλάδος.

Το αβίαστο συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών, έστω κι αν οι όροι της εξυπηρετούν -ως είθισται- τους ισχυρούς.

Ακόμη η θέση της γωνιακής ανάδρομης Αφροδίτης στους Διδύμους (πάνω στην γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος και στον 2ο οίκο της χώρας), σε συνδυασμό με το τροπικό Μεσουράνημα στον Τοξότη και στα όρια του γενέθλιου 8ου οίκου, υποδηλώνουν μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση επί των οικονομικών, δηλαδή επί του Μνημονίου.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν παρά μια δέσμη «πακέτων» που έρχονται για να ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία κι αυτό, σημειωτέον, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης Ιουνίου.

Κατ' επέκταση κάθε συζήτηση περί «εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη» καθίσταται άκυρη και άκαιρη, εξυπηρετούσα αποκλειστικά και μόνον κερδοσκοπικές και πολιτικές σκοπιμότητες. Στην πραγματικότητα φαίνεται πως, αν όχι άμεσα, μέσα στους επόμενους έξι μήνες πηγαίνουμε για ένα νέο «κούρεμα» (χάρισμα) χρέους και μέτρα με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά βέβαια και για να μην ...ξεχνιόμαστε, η «κρυφή» αντίθεση της αστρικής Δήμητρας με τον τροπικό Κρόνο δείχνει μια στενότητα και περιορισμούς-υποχρεώσεις που συνεχίζονται, ιδιαίτερα σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς. Φαίνεται δηλαδή πως πέρα από τις αισιόδοξες προοπτικές ο λαός θα πρέπει να κάνει ακόμη ...υπομονή!

Όσον αφορά την πολιτική διάσταση της Ηλιακής έκλειψης, με τον Ωροσκόπο της να βρίσκεται στις 13 μοίρες των Ιχθύων και τον 11ο οίκο της Ελλάδος, επισημαίνεται για μια ακόμη φορά η «νέα εποχή» στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας (ο αστρικός Ουρανός σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο).

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι η ενεργειακή «στόχευση» τριών από τους πολιτικούς αρχηγούς, που έχουν σημαντικούς αστρολογικούς γενέθλιους δείκτες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ Σαμαράς και ο κ Τσίπρας έχουν την Δήμητρα τους στους Ιχθύες (10η και 14η μοίρα αντίστοιχα), ενώ ο κ Κουβέλης έχει τον Ήλιο του απέναντι στην 10η μοίρα της Παρθένου. Αυτή η λεπτομέρεια δεν είναι κάποια ένδειξη νίκης ή ήττας αλλά υποδηλώνει πως και οι τρεις τους μπορεί να είναι, για διαφορετικούς λόγους, τα πρόσωπα των εκλογών.

Επιπλέον, οι δύο «μονομάχοι» για την πρωτιά καλούνται να φορτσάρουν χωρίς να χάσουν τον έλεγχο του τιμονιού, αφού ο γενέθλιος Άρης τους δέχεται ...κατακέφαλα την επιρροή της έκλειψης (ο κ Σαμαράς τον έχει στην 1η μοίρα των Διδύμων και ο κ Τσίπρας στην 1η της Παρθένου). Ανάλογα ...επιθετική είναι η έκλειψη και για τον κ Κουβέλη (ο Άρης της πάνω στον Ήλιο του). Ας ελπίσουμε πως αυτή η ενεργειακή συγκυρία δεν φωτογραφίζει κινδύνους για τους ίδιους, παρά μόνον ένα εγερτήριο σάλπισμα ή στην χειρότερη περίπτωση μια δριμύτατη κριτική.

Περισσότερα όμως για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τις αναμενόμενες επιδόσεις τους σε επόμενο άρθρο στο εγγύς μέλλον.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved