Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες: Το ενεργειακό «όπλο» που ίσως γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Δίας και ο Πλούτωνας της Ελλάδος θα «καθορίσουν» την όποια εξέλιξη

Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες: Το ενεργειακό «όπλο» που ίσως γυρίσει μπούμερανγκ

Και να που εν μέσω του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, που μαίνεται εδώ και κάποια χρόνια, η Ελλάδα αποποιείται σταδιακά τον ρόλο του «βολικού θύματος» και... αντεπιτίθεται!

Παρότι ακόμη τα σημάδια της ανάκαμψης δεν είναι αισθητά στο πλατύ κοινό (εκτιμώ πως θα γίνουν, από το φθινόπωρο και μετά), τα θετικά μηνύματα για την Ελληνική Οικονομία προδιαθέτουν σε μια μάλλον αισιόδοξη αποτίμηση για την συνέχεια.

Εξ άλλου αυτό προβλέπουν και οι αστρολογικοί δείκτες, όπως σας έχω επισημάνει εδώ και καιρό, μέσα από μια σειρά άρθρων αλλά και την εκπομπή «Τι είδε ο μάγος».

Υπάρχει βέβαια κι ένα «πικρό» συμπέρασμα, ότι, δηλαδή, ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα, οι εξελίξεις σε συλλογικό επίπεδο καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τους ουρανούς και όχι από τις εκάστοτε πολιτικές. Και είναι καθαρά θέμα τύχης το ποιος θα καρπωθεί τις όποιες επιτυχίες ή θα χρεωθεί τις αποτυχίες. Αυτό, σαν μια συμβολή στο να πάψουν οι «κοκορομαχίες» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

Θα μπορούσε φυσικά ένας πραγματικός Ηγέτης να «πάρει επάνω του» τις εξελίξεις και αυτές να ορίζονται πια από το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο, φαίνεται όμως ότι στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Διάβασε επίσης: Οι προβλεπόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, μέχρι το φθινόπωρο του 2018

Τα καλά νέα πάντως έχουν και συνέχεια, αφού μετά από τέσσερα περίπου χρόνια αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της χώρας τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Το 2021 είναι η κομβική χρονιά για να συμβεί αυτό, δίνοντας μια περαιτέρω και εντυπωσιακή ώθηση στην Ελληνική Οικονομία.

Πρακτικά θα της αλλάξει επίπεδο κι έτσι θα βρει κι ένα... πεδίον δόξης λαμπρόν, το γενέθλιο τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα στο Ελληνικό ωροσκόπιο, που από καταβολής του Ελληνικού κράτους εξαντλεί τη δράση του στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Όχι πως αυτά τα φαινόμενα θα εξαλειφθούν, απλά το όλο παιχνίδι θα «χοντρύνει», αφήνοντας εκτός τους «ψιλικατζήδες» μιζαδόρους. Αλλά όσο να 'ναι η ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας είναι ένα ουσιαστικό «ισοδύναμο» για τον Δία του 8ου οίκου, που επιτέλους θα βρει έναν ρόλο... αντάξιο του μεγέθους του!

Πάντως τα διεθνή «κοράκια» έχουν γνώση και αντίληψη της κατάστασης από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι τα όσα βιώσαμε τα τελευταία χρόνια είναι προϊόν ενός σχεδιασμού που αποσκοπεί στο «ξεπούλημα» του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος ή έστω στην εκμετάλλευσή του με πολύ καλούς όρους για τις πολυεθνικές εταιρείες που –πάντα- θέλουν να κερδίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα, αδιαφορώντας για τις ανθρωπιστικές ή περιβαλλοντολογικές συνέπειες.
Ίσως λοιπόν να πληρώσουμε σχετικά ακριβά την εν λόγω «πρόοδο», αφού η ποιότητα ζωής σε νυν «τουριστικούς παραδείσους» θα υποβαθμιστεί ριζικά.

Διάβασε επίσης: Ελληνικό χρέος και ανάπτυξη: Πότε αλλάζει το σκηνικό για τη χώρα μας - Τι δείχνουν τα άστρα;

Επιπλέον και σε συνάρτηση με τα αμέσως προηγούμενα, για το εγγύς μέλλον τίθεται κι ένα ακόμη ζήτημα που σίγουρα δημιουργεί ανησυχίες. Όλοι ξέρουμε ότι οι ενεργειακά προνομιούχες περιοχές του πλανήτη απειλούνται ενίοτε από τον σφοδρό ανταγωνισμό μεταξύ των «Μεγάλων Δυνάμεων», αφού η κάθε μια τους είναι συνήθως «μονοφαγού» και τα θέλει όλα δικά της!

Τα ανάλογα -αργά ή γρήγορα- θα συμβούν και στην Ελληνική επικράτεια.
Κατ’ αρχάς, αυτός ο οικονομικός πόλεμος θα γίνει εξαιρετικά αισθητός μέσα στο 2018, με τους νικητές να κατακτούν την «pole position» στην κούρσα που θα ακολουθήσει.
Επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί είναι το 2025 και το 2033 και σε αμφότερες τις περιπτώσεις η Ελλάδα μπορεί να γίνει άνω-κάτω για τα... μάτια των εκμεταλλευτών της!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved