Η Ελλάδα μπροστά στον φόβο ενός 4ου Μνημονίου - Είναι υπαρκτός; Τι δείχνουν τα άστρα;

Η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα μετά το τέλος του τρέχοντος «προγράμματος» το 2018, πρόκειται όμως για μια ευχή ή για μια ρεαλιστική προσέγγιση;

Η Ελλάδα μπροστά στον φόβο ενός 4ου Μνημονίου - Είναι υπαρκτός; Τι δείχνουν τα άστρα;

Κατ’ αρχάς, ως προς την β' αξιολόγηση τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το... αστρολογικό πρόγραμμα, αφού στην παρούσα φάση η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο στο προοδευτικό ωροσκόπιο της Ελλάδος μπλοκάρει τις εξελίξεις μέχρι και τον Ιανουάριο. Κι αυτό είναι κάτι που έχω επισημάνει έγκαιρα και επανειλημμένα μέσα στους προηγούμενους μήνες, ενώ από τον περυσινό Δεκέμβριο είχα πάρει θέση και για την ρύθμιση του χρέους, αποκλείοντας ένα «κούρεμα» και άλλα τέτοια... αισιόδοξα για το 2016, με την χαρακτηριστική φράση «θα μας πουλήσουν».

Ευτυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις –προεξέχοντος του Brexit- έκαναν λιγότερο αδίστακτους τους δανειστές και αποφύγαμε τα χειρότερα. Ευελπιστούμε μάλιστα ότι οι αναμενόμενες παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν ανάλογες συνέπειες.

Διανύουμε πάντως μια περίοδο που μοιάζει σε κάποια σημεία της με το καλοκαίρι του 2015, χωρίς ωστόσο να έχει το ίδιο βάρος. Τότε είχαμε να κάνουμε με μια σύνοδο Ήλιου-Κρόνου, η οποία, πέρα από το ότι μας επηρέασε ως κράτος για ένα τουλάχιστον χρόνο κι όχι για 2-3 μήνες, είχε και μια σαφώς πιο περιοριστική χροιά εφ’ όλης της ύλης.

Κόντρα λοιπόν στις όποιες ανησυχίες για ένα τέταρτο μνημόνιο (που είναι αλήθεια ότι το ΔΝΤ επιθυμεί διακαώς), οι παρόντες περιορισμοί θα αρχίσουν να καταπίπτουν από τον Φεβρουάριο, που επιπλέον σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια νέα χρονιά για την Ελλάδα, με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Βέβαια, το «αγκάθι» του 2018 παραμένει, πολύ περισσότερο που όσες και όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε ότι τότε ενδέχεται να μπει επισήμως στο τραπέζι και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα έχουμε μια απότομη αλλαγή στο νομισματικό καθεστώς της χώρας.
Τα πολύ δύσκολα για την Ελλάδα επανέρχονται την περίοδο 2021-22 και μάλλον τότε είναι που θα κριθούν πολλά.

Αξιολογώντας, τώρα, το 2018 σε σχέση με τα οικονομικά, το ενδιαφέρον καινούριο στοιχείο είναι η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω και τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδος (δάνεια, εγγυήσεις αλλά και πλουτοπαραγωγικές πηγές), κάτι που φαινομενικά παραπέμπει σε νέους περιορισμούς (Κρόνος είναι αυτός...) αλλά δεν είναι έτσι.
Ουσιαστικά ο Κρόνος θα πιστοποιήσει την «ανάπτυξη» και σε καμία περίπτωση δεν είναι προάγγελος νέων μέτρων. Κι αυτό γιατί στον συγκεκριμένο οίκο βρίσκεται ο γενέθλιος Δίας της Ελλάδος, είναι δηλαδή αυτός που κάνει κουμάντο διευκολύνοντας τα θέματα του οίκου, έστω και με... λάθος ή «παθογενή» τρόπο! Ο Δίας είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις σημαντικές οικονομικές βοήθειες που έχει λάβει το κράτος μας (από το σχέδιο Μάρσαλ μέχρι τα «πακέτα» της ΕΟΚ), απλά επειδή σε όλη αυτήν την διαδικασία εμπλέκεται και ο Πλούτωνας από τον Κριό (σε τετράγωνο με τον Δία), συμμετέχουν πάντα τα «κοράκια», εγχώρια και ξένα.

Το επίσης νέο στοιχείο που έχει προκύψει στις μέρες μας είναι η δυνατότητα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου κι εκεί είναι που θα οδηγήσουν οι πιέσεις του Κρόνου πάνω στον γενέθλιο Δία, αν όμως με ρωτήσετε κάτω από ποιούς όρους, θα σας απαντήσω με εκείνους που θα θέσουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι πολυεθνικές. Σε κάθε περίπτωση πάντως κάτι θα... περισσέψει και για μας! Μάλιστα, η κορύφωση του συγκεκριμένου project δείχνει να συμβαίνει γύρω στο 2020, λίγο πριν δηλαδή την... επόμενη σοβαρή (και πολυεπίπεδη) κρίση στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η επιρροή του διελαύνοντα Κρόνου, πάνω στον γενέθλιο Δία μπορεί να οριστικοποιήσει διερευνήσεις και ποινές για κάποια οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδος, κάτι που... δεν το λες κακό!

Στον αντίποδα, η θέση του γενέθλιου Κρόνου στον Λέοντα και τον 4ο οίκο της Ελλάδος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα κερδοσκοπικό «πάρτι» σε βάρος της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων αλλά και της Δημόσιας περιουσίας, που ήδη έχει ξεπουληθεί ή «αξιοποιηθεί» στα χαρτιά για τα επόμενα 99 χρόνια. Εκεί ο «λόγος» του Δία δεν περνάει και με δεδομένο το τετράγωνο Χείρωνα-Ουρανού στον προοδευτικό χάρτη της Ελλάδος το 2018, αναμένεται μια εκ βάθρων αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σε αναμονή λοιπόν των όσων έρχονται, ας προετοιμαστούμε για ένα «ζωηρό» πολιτικά αλλά και αναπτυξιακό οικονομικά 2017 κι ύστερα... βλέπουμε!

Σχετικά άρθρα

Μήπως έρχεται η ώρα της πτώσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Τι δείχνουν τα άστρα;

Deutsche Bank, η ώρα της κρίσης

Ο καιρός των δημοψηφισμάτων - Ποιες χώρες ακολουθούν - Ποιο το μέλλον της Ελλάδας

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τι θα γίνει με την Ελλάδα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved