Τι λένε τα άστρα για την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα;

Οι οικονομολόγοι να... πιάσουν μολύβι και χαρτί, ώστε η μετάβαση, να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο

Τι λένε τα άστρα για την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα;

Τα «μαύρα σύννεφα» πυκνώνουν πάνω από την Ευρωζώνη κι όπως έχω ήδη εκτιμήσει σε παλαιότερο άρθρο μου, γύρω στο 2020 το ευρώ μπορεί να γίνει ένα νόμισμα «φάντασμα». Και βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση το ενδεχόμενο της επιστροφής σε ένα εθνικό νόμισμα είναι το πιο φυσιολογικό σενάριο για τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

ghost

Όμως, πότε θα μπορούσε να δρομολογηθεί μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα;

Το βασιλικό διάταγμα για την καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22/2/1833 (νέο ημερολόγιο), μια ημερομηνία που μπορεί να θεωρηθεί ως η γενέθλια του νομίσματος για την σύγχρονη Ελλάδα.
Και με βάση αυτήν διαφαίνεται ότι το 2018 είναι μια κομβική χρονιά, που μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας διαδικασίας επαναφοράς σε ένα παλαιό καθεστώς. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει –ή πιο σωστά, εκτιμώ- από την κίνηση του προοδευμένου Ερμή στον γενέθλιο χάρτη της δραχμής. Από την αξιολόγηση κάποιων ιστορικών δεδομένων, ο Ερμής φαίνεται να έχει έναν κεντρικό ρόλο στην πορεία της δραχμής από την γέννησή της μέχρι την «αναστολή» της.

drahma


Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες που θα κουράσουν τους μη ειδικούς, ως προς το μέχρι πρότινος εθνικό μας νόμισμα έχουμε να κάνουμε με μια «παλινδρόμηση» που ξεκίνησε το 2002 και θα ολοκληρωθεί το 2025-26. Με αστρολογικούς όρους δηλαδή, έναν Ερμή, που το 2002 έγινε στάσιμος, ξεκινώντας την ανάδρομη πορεία του.

Το 2018 αλλά και κάποια χρόνια αργότερα (ως ορθόδρομος πια) θα σχηματίσει ένα τετράγωνο με τον προοδευμένο Χείρωνα, μια όψη που παραπέμπει ευθέως σε μια αναβίωση παρελθοντικών καταστάσεων, κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν έχει να κάνει τόσο με κάποιο είδος «ειδικού καθεστώτος» για την Ελλάδα αλλά με τις γενικότερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Ας μην μας πανικοβάλλει λοιπόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απλά οι οικονομολόγοι να... πιάσουν μολύβι και χαρτί, ώστε, εφ’ όσον προκύψει μια τέτοια μετάβαση, να γίνει με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο.

drahma2

Σχετικά άρθρα

Μήπως έρχεται η ώρα της πτώσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Τι δείχνουν τα άστρα;

Deutsche Bank, η ώρα της κρίσης

Ο καιρός των δημοψηφισμάτων - Ποιες χώρες ακολουθούν - Ποιο το μέλλον της Ελλάδας

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τι θα γίνει με την Ελλάδα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved